Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen."— Esityksen transkriptio:

1

2 Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen käyttäjälähtöisesti ja perinteisiä sektorirajoja rohkeasti ylittäen. Rahoittajana toimivat Sitra ja Hämeenlinnan kaupunki. Hankkeen tavoitteet: 1) lisätä asukas- ja asiakasymmärrystä 2) kehittää lisääntyneen asukas- ja asiakasymmärryksen avulla uusia palvelukokonaisuuksia ja monituottajuutta sekä alueellista sopimusmallia 3) luoda malli alueellisen yhteisöllisyyden kehittämisestä sekä 4) löytää eri asuinalueilla uudenlaista ”tekemisen meininkiä” ja voimaantumista.

3 Toimenpiteet ja kokeilut Agenttityö - asukasagentin tekemää verkostoitumista, kohtaamista, läsnäoloa asukkaiden, järjestöjen, yritysten ja kaupungin oman palvelutuotannon kanssa. - hankkeen tärkeänä tehtävänä pidetään pyrkimystä saada asiat ja ihmiset liikkeelle tuottamaan alueelleen toimintaa ja voimaantumista. Minipilotit – mitä voin tehdä itse? - pieniä, 2-3 eri toimijan yhdessä tekemiä kokeiluja, joihin myönnetty 500€ avustus - Minipilotti on tuote, prosessi tai toimintatapa, joka on uutta tietyssä ympäristössä. Tärkeintä on koettu uutuus, muutos ja hyödyllisyys. Sähköiset palvelut - sosiaalisen median eri kanavia hyödynnetään asukaskohtaamisiin ja tarjotaan yhteinen paikka tulla nähdyksi ja kuulluksi - Nuorten itsensä tekemät mobiilihaastattelut ja kyselyt sekä päiväkirjahuonenauhoitukset ovat välineitä nuorten osallistamiseen ja kuulemismenetelmien kehittämiseen

4 Esimerkkejä saavutetuista tuloksista Nuorten miesten etsivätyö Lähiön nuoren tekemän etsivän työn kautta on löydetty yli 50 syrjäytymisvaarassa olevaa 13-30-vuotiasta nuorta miestä liikunnan pariin kolme kertaa viikossa. Toimintaan tulee koko ajan uusia kasvoja ja osan tie jatkuu eteenpäin esim. kouluun tai töihin. Yli 10 nuorta on saanut ensimmäisen työpaikan toimintaan mukaan tulemisen jälkeen. Nyt nämä pojat ovat luvanneet järjestää kesällä 2012 kahvakuulajumppaa omalla alueella kiitokseksi tästä mahdollisuudesta. - hankkeessa on toteutettu 120 kokeilua. Lisäksi se on synnyttänyt kymmeniä kokeiluja ja uudenlaista yhteistyötä ilman 500€ avustusta. - kohtaaminen asukkaiden arjessa on tuonut esiin todellista voimaantumista ja yhdessä tekemistä Elämänkaarikahvila Elämänkaarikahvila on Kalvolan SPR:n, kolmen eläkeläisjärjestön ja Iittalan kouluvanhempien suunnittelema ja aloittama toiminta. Vapaaehtoiset eläkeläiset pitävät nuorisotilassa tiistaisin avointa kahvilaa, joka kokoaa viikoittain 15-40 eläkeläistä ja 10-70 koululaista. Ikäihmisten tarjoama kohtaamisen paikka sekä toisilleen että koululaisille on synnyttänyt mm. yhteisiä retkiä ja rikastuttanut koululaisten oppitunteja. Oppilaat ovat vastaavasti opettaneet mm. atk-taitoja, jotka ovat vahvistavat ikäihmisten itsetuntoa ja mahdollisuutta hoitaa omia asioita sähköisten palveluiden lisääntyessä.


Lataa ppt "Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google