OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

Kuopio Sari Turunen-Zwinger ja Virpi Pikkuaho
Riitta Karusaari Koulutuspäällikkö Lapin matkailuopisto
Liikunnanopetuksen suunnittelun hahmottamisen tueksi
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
ECVETin ABC ECVET liikkuvuudessa ja opettajan työssä
Opiskelijan arviointi työpaikalla
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
ARVIOINTI Vanhempainilta
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
osana opiskelijan PLE:tä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
ARVIOINNIN TOTEUTTAMINEN KOULUTUSKESKUS SALPAUKSESSA
Työpaikkakouluttajan ABC
Uudentyyppinen opiskelijaa tavoitteellisesti ohjaava opinto- ohjelma (O 4 ) Juha Paavola, Juha Hartikainen, Insinööritieteiden korkeakoulu, Rakennustekniikan.
TAO, Turun Ammattiopistosäätiö
Työpaikkakouluttajan ABC
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Arviointi osana oppimisprosessia
LARK-laadunhallinnan arviointia opiskelijoille
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Arviointi.
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Timo Sinivuori Metropolia
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Tai vaihtoehtoisesti
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Posteritilaisuus – HX-ryhmä
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
Validointi vapaassa sivistystyössä
Ydinainesanalyysi Opettavan aineen sisäinen rakenne analysoidaan.
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Todistukset ja todistuksiin merkittävät tiedot
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen OK:n omissa opintojaksoissa Lotta Männikkö 2012

Tausta OK-opintokeskuksen osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen prosessia säätelevät OKM:n ja OPH:n asettamat laatujärjestelmät ja -kriteerit sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallinen viitekehys (NQF). Lisäksi OK-opintokeskuksella on strategia ja Koulutuksen kehittämissuunnitelma 2012–2016, joissa määritellään mm. koulutustoiminnan laatukriteerit ja painopisteet vuosittain.  Vuoden 2014 painospiste on vaikuttaminen Koulutuspalveluiden koordinointiryhmässä ideoidaan ja suunnitellaan seuraavan vuoden opintojaksot aina keväisin. Hyväksytyt opintojaksot luokitellaan osaamiskokonaisuuksien (3kpl) alle ja kirjataan toimintasuunnitelmaan. Jokainen hyväksytty opintojakso saa myös oman koodin (esim. OK0101). Jotta opintojakso voidaan hyväksyä osaksi opetusohjelmaa, tulee siitä täyttää kaikki tarvittavat lomakkeet.

Mallit ja lomakkeet (1) Opintojakson ydinainesanalyysi Jokaisesta suunnitellusta opintojaksosta tehdään ydinainesanalyysi, jossa opintojakson sisältö pilkotaan kolmeen osaan (MUST know -tieto, SHOULD know -tieto ja NICE to know -tieto). Ydinainesanalyysi tehdään vuosittain ja sen avulla opintojakso luokitellaan oikean osaamiskokonaisuuden alle. Lisäksi näin vältytään laajoilta päällekkäisyyksiltä opintojaksojen sisällöissä. Opintojaksojen mitoitus Jokaiselle opintojaksolle tehdään mitoitus ja ≥ 1 opintopisteen opintojaksot pisteytetään virallisesti. Opintojakson kuvaus Jokaisesta ≥ 1 opintopisteen opintojaksosta täytetään kuvauslomake. Lomakkeessa kerrotaan kaikki opintojakson perustiedot kuten yleiskuvaus, opintopisteet, EQF-taso, osaamistavoitteet, sisällöt, opetusmuodot, opetuskieli, arviointi ja oppimateriaalit. Kuvausmallin avulla opiskelija ja hänen taustaorganisaationsa saavat kaikki tarvittavat tiedot opintojaksosta ja sen toteutuksesta.

Mallit ja lomakkeet (2) Opintojakson arviointi Jokainen opintojakso arvioidaan sähköisesti parin viikon sisällä sen päättymisestä. Opintojakson arvioinnilla (ts. palautelomake) kartoitetaan oppimista edistäneitä tekijöitä, opiskelijan omien tavoitteiden ja toiminnan vaikutusta oppimistulokseen sekä mahdollisia kehittämisehdotuksia. Opintojakson todistus (+ osaamismerkki) Jokaisesta suoritetusta opintojaksosta annetaan opiskelijalle todistus. Todistus suoritetusta opintojaksosta sisältää todistuslomakkeen lisäksi opintojakson kuvauksen ja tiedot opintojakson järjestäjästä (järjestäjän yhteystiedot ja toimintaa säätelevät lait ja asetukset). --- OK-opintokeskuksella on käytössään myös ePortfolio (Kyvyt.fi), jonka avulla koulutusten ja muun järjestötoiminnan kautta hankittu osaaminen voidaan kirjata ylös. Jokainen OK:n opintojaksoille osallistuva opiskelija saa halutessaan ePortfolioon tunnukset ja ohjeistuksen järjestelmän käyttöön.

Virtuaaliset osaamismerkit - Open Badges Osaamismerkki on sähköinen ja visuaalinen tapa kuvata osaamista: tietoja, taitoja ja saavutuksia. Se on näkyvä tunnustus osaamisesta ja merkin saaja voi itse päättää, missä yhteydessä hän merkin haluaa näyttää. Osaamismerkkien luominen, myöntäminen ja hallinnointi tapahtuu Open Badge Factoryn kautta (OK on mukana TEKES-hankkeessa, jossa Factory on kehitetty). OK-opintokeskuksen periaatteena on, että osallistuja saa osaamismerkin kaikista opintopisteytetyistä opintojaksoista. Osaamismerkkejä voidaan myöntää myös vapaaehtoistehtävien ja luottamustoiminen kautta syntyvästä osaamisesta ja henkilöstön osaamisesta.