Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus"— Esityksen transkriptio:

1 Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
AHOT-info Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus

2 Kasvatustieteen perusopinnot 25 op
Opinnot hyväksiluetaan sinulle kokonaisuudessaan (25 op). Täydennät kokonaisuutta suorittamalla kurssien: 410084P, P ja P seminaarit (harjoitukset) ja päiväkotipäivät 3kpl ja tekemällä edellä mainittuihin suorituksiin liittyvät tehtävät.  (6 op) Muualla kuin Oulun yliopistossa/avoimessa suoritettu kokonaisuustodistus toimitetaan opintoasiainsihteereille/Tiialle osoitteeseen tai Jennille (lisäk) Sinun ei tarvitse enää suorittaa kk-tutkintoon kuuluvia valinnaisia opintoja (5 op)

3 Kasvatustieteen aineopinnot
saat niillä hyväksiluettua Tutkimusmenetelmäopinnot A ja A, mikäli ne ovat vähintään 5 op:n laajuiset (yht 10op).    tutkielmaopinnot (407045A) siten että proseminaari täydennetään kandidaatintutkielmaksi kandintyön ohjaajan ohjeiden mukaisesti.  HUOM! Valmiissa tutkinnossa olevaa tutkielmaa ei voi hyväksilukea!   AHOToimattomia, tutkinnosta irrallaan olevia, kasvatustieteen aineopintoja voi hyödyntää vapaavalintaisiin opintoihin. Opiskelija hakee korvaavuuden OSATissa, mikäli opinnot eivät ole Oulun yliopiston opintosuoritusotteella.  Tutkimusopinnot 407040A Kvantitatiivisen tutkimuksen peruskurssi 5 op, A Kvalitatiivisen tutkimuksen peruskurssi 5 op, S Kvantitatiivisen tutkimuksen jatkokurssi 5 op, S Kvalitatiivisen tutkimuksen jatkokurssi 5 op korvataan aikaisemmin suoritetuilla vastaavilla (laajuus ja sisältö) tutkielmaopinnoilla. Opiskelija hakee korvaavuuden OSATissa. 

4 Yksittäiset kasvatustieteen opinnot/opintojaksot (perusopinnot)
Opiskelija täydentää koulutuksen omalla seminaariosalla. Muulla suoritetut yksittäiset kurssit kirjataan/hyväksiluetaan OSATin kautta.

5 Muut perusopintokokonaisuudet väh. 25op
Esim. terveystieto, esi- ja alkuopetus, psykologia, erityispedagogiikka Voit hyväksilukea sivuaineeksi. Muualla kuin Oulun yliopistossa/avoimessa suoritettu kokonaisuustodistus toimitetaan opintoasiainsihteereille/Tiialle osoitteeseen tai Jennille (lisäk)

6 Yksittäiset korkeakouluopinnot (yo tai AMK)
Opintojen täytyy olla tutkinnon ulkopuolisia tai irrallisia opintojaksoja Muualla kuin Oulun yliopistossa/avoimessa suoritetut ahotoidaan OSATissa koodille Vapaasti valittavat opinnot

7 Kieli- ja viestintäopinnot
Korkeakoulussa suoritetut sekä laajuudeltaan ja sisällöiltään vähintään meidän tutkinnon kieli- ja viestintäopintoja vastaavat kurssit ahotoidaan OSATissa Epäselvät tai vajaat kurssisuoritukset selvitetään kunkin kieltenopettajan kanssa

8 Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT) on käytäntöjen kokonaisuus, jonka kautta kartoitetaan, onko opiskelijalla aiemmin suoritettuja opintoja tai muualla hankittua osaamista (esim. työelämä), jotka voidaan hyväksilukea uuteen tutkintoon. Täten AHOT- menettely mahdollistaa myös muualla kuin muodollisessa koulutuksessa omaksutun osaamisen hyödyntämisen opinnoissa. Opiskelija voi itsearvioinnin, dokumenttien ja muiden näyttötapojen avulla esittää opintojaksojen osittaista tai täydellistä hyväksilukua, mikäli hänellä on osaamistavoitteiden mukaista aiempaa osaamista. Opiskelijan aikaisemmin hankittua osaamista tunnistetaan vertaamalla sitä opintojakson ja/tai tutkinnon tai niiden osien osaamistavoitteisiin ja arvioidaan missä määrin opiskelijan osaaminen vastaa niitä. Jos koulutuksen tavoitteita vastaavaa osaamista löytyy, voidaan päällekkäisyyksiä poistaa, jolloin opinnot edistyvät nopeammin.

9 Miten toimin muissa tapauksissa? -OPISKELIJAN OHJE
Käy keskustelua omaopettajan, vastuuhenkilön tai koulutussuunnittelijan kanssa. Tutustu huolella AHOT- ja hyväksilukukäytänteisiin sekä OSAT-järjestelmään. Ota yhteyttä opintojakson vastuuhenkilöön/opettajaan.  Neuvottele hänen kanssaan mitä aiemmilla suorituksillasi voisi hyväksilukea. Pyydä kirjallinen vahvistus hyväksiluvusta tai sen hylkäämisestä (esim. sähköposti tai allekirjoitettu lausunto). Täytä hakemus sähköisessä OSAT-järjestelmässä.  Sinne kirjaudutaan osoitteessa yliopiston käyttäjätunnuksilla. Sivulta löytyy myös järjestelmän käyttöohjeita. Ole huolellinen liitteiden kanssa. Puutteelliset liitteet tai muut tiedot hidastuttavat päätöstä ja opintopisteiden kirjautumista Oodiin. Niin lisätietopyynnön lähettäminen kuin sinulla siihen vastaaminen vievät aikaa. Eniten lisätietopyyntöjä lähetetään puutteellisista aiemman oppilaitoksen opintosuoritusotteista: korvattavien kurssien nimet tarvitaan englanniksi, koska opintojaksoihin liittyvät tiedot viedään Oodiin sekä suomeksi että englanniksi, tai vähintään jälkimmäisellä kielellä. On opiskelijan vastuulla huolehtia kunnollisista käännöksistä. Hyödynnä hakemuksen lisätietokenttää. Kun olet neuvotellut opintojakson hyväksiluvusta jo etukäteen oppiaineessa, kerro se hakemuksesi lisätiedoissa (kenen kanssa, milloin). Liitä myös opintojakson vastuuhenkilön vahvistus liitteeksi.


Lataa ppt "Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google