Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osaaminen esille Europassilla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osaaminen esille Europassilla"— Esityksen transkriptio:

1 Osaaminen esille Europassilla
Suomen Europass-keskus Opetushallitus

2 Osaamisen palikat Omat vahvuudet
- Missä olen hyvä, missä on kehittämisen varaa Omat mielenkiinnon kohteet - Harrastukset - Mistä pidän, mitä haluan tehdä – mitä haluaisin oppia Tutkinnot ja opinnot, työkokemus - Mitä opintoja olet suorittanut, minkälaista työkokemusta on karttunut

3 Osaaminen ja sen osoittaminen työnhakua varten
Kielitaito - Kielitaidon osoittaminen Osaamisen tunnistaminen - Työkokemus - Kansainvälinen kokemus ja taidot - Muu esim. haettavan työn kannalta olennainen osaaminen Tutkinnon ja opinnot - Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu

4 Europassin tavoite ja tarkoitus
”Europassi on työväline kaikille Euroopan kansalaisille osamisen ja hankittujen tietojen ja taitojen osoittamiseksi. Europassi on avoin, maksuton ja helposti saatavilla.”

5 Joustava ja monipuolinen Europassi
Europassin asiakirjoja ovat: 1. Europass-ansioluettelo, sekä neljä muuta asiakirjaa: 2. Europass-kielipassi 3. Europass-liikkuvuustodistus (Europass Mobility) 4. tutkintotodistusten liitteet erikseen ammatilliselle ja korkeakoulutukselle: Certificate Supplement ja Diploma Supplement. Kaikkia asiakirjoja voi käyttää itsenäisinä kokonaisuuksina, tai niitä voi yhdistellä haluamillaan tavoilla.

6 Europass-ansioluettelo
Ansioluettelon voi täyttää tarpeen mukaan 27:lla eurooppalaisella kielellä. Ansioluetteloon tulee henkilökohtainen osaaminen, tiedot, taidot ja kokemukset. Ensimmäisellä kerralla joutuu pohtimaan omaa osaamista ja miten parhaiten kuvailla sitä. Kerran hyvin tehtyä ansioluetteloa on helppo päivittää. Europass-ansioluettelo toimii myös hyvänä harjoituksena omia vahvuuksiaan ja osaamistaan pohtivalle. Ansioluetteloa on hyvä muokata käyttötarkoituksen mukaan: minkälainen osaaminen on olennaista haettavassa työssä. Ansioluetteloa päivitetään/muokataan tarpeen mukaan; huolella tehdystä pohjasta voit tiivistää 1-2 sivun kokonaisuuden. Europass-ansioluettelossa voi kuvata myös tietoja ja taitoja, joita on kertynyt esimerkiksi harrastusten kautta.

7 Muut Europassin asiakirjat
Europass-kielipassin avulla kielitaitoa voi kuvata monipuolisesti yhteisen eurooppalaisen taitotasoasteikon avulla. Kielitaidon eri osa-alueet arvioidaan erikseen. Kielipassista on erityisesti hyötyä jos kielitaito on hankittu esim. arkioppimisena. Europass-liikkuvuustodistus voidaan myöntää kaikille, jotka lähtevät ulkomaille oppimistarkoituksessa. Kaikki ammatillisesta koulutuksesta valmistuneet voivat saada Europass Certificate Supplement –asiakirjan, joka kuvaa tarkemmin suoritettua koulutusta ja tukee tutkinnon tunnustamista. Kaikki korkeakoulusta valmistuneet saavat automaattisesti Europass Diploma Supplementin, joka antaa tietoja tutkinnosta ja tukee sen tunnustamista.

8 Suomen Europass-keskus
Suomen Europass-keskus on Opetushallitus. Europass-keskus vastaa kaikista Europassin asiakirjoista. Europass- keskukset ovat eri maissa järjestetty eri tavoin. Europass-keskus ylläpitää kansallisia nettisivuja, tuottaa tiedotusmateriaalia ja mm. kouluttaa Europassista. Europass-keskus ylläpitää sähköpostilistaa, neuvoo ja tukee erityisesti oppilaitoksia ja ohjauksen ja neuvonnan ammattilaisia.

9 Uusi Europassi vuonna 2020 Uusi Europassi tarjoaa valikoiman avoimia ja saavutettavia digitaalisia työkaluja kaikilla virallisilla EU-kielillä. Työkalut tukevat taitojen ja tutkintojen tunnistamista ja tunnustamista, sekä elinikäistä oppimista ja urasuunnittelua: Digitaalinen osaamisen portfolio Tukea ansioluettelon laatimiseen, ansioluettelopohjia Tutkintojen liitteet Tietoa oppimis- ja työskentelymahdollisuuksista Euroopassa.

10 Lisätietoa www.europass.fi europassi@oph.fi
Europassi sosiaalisessa mediassa:


Lataa ppt "Osaaminen esille Europassilla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google