Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut."— Esityksen transkriptio:

1 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut

2 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio Mikä on ECTS? Eurooppalainen opintosuoritusten ja arvosanojen siirto- ja kertymisjärjestelmä (European Credit Transfer and Accumulation System, ECTS) on opiskelijakeskeinen järjestelmä. Siinä on lähtökohtana opiskelijan työmäärä, joka tarvitaan ohjelman tavoitteiden saavuttamiseen.

3 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio Mitkä ovat ECTS:n pääpiirteet? ECTS perustuu sopimukseen, jonka mukaan 60 opintopistettä vastaa yhden lukuvuoden kokopäiväistä opiskelua. Kokopäiväiseen opinto-ohjelmaan osallistuvan opiskelijan työmäärä on Euroopassa useimmiten 36–40 viikkoa vuodessa. Työmäärän käsite tarkoittaa aikaa, jonka kuluessa keski- määräisen oppijan odotetaan saavuttavan vaaditut oppimistulokset.

4 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio Pääpiirteet (jatkuu) ECTS-pisteiden kohdentaminen perustuu opinto-ohjelmasyklin viralliseen pituuteen. Jos ensimmäisen syklin tutkinnon virallinen suoritusaika on kolme ja puoli tai neljä vuotta, on tutkinnon suorittamiseen tarvittava kokonaistyömäärä vastaavasti 210 tai 240 suorituspistettä.

5 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS-järjestelmän tärkeimmät asiakirjat? Oppilaitoksen virallinen opinto-opas, joka on julkaistava kahdella kielellä (tai vain englanniksi, jos ohjelmien opetuskielenä on englanti) verkkosivuilla ja/tai paperitulosteena. Opas voi olla yksi kokonaisuus tai koostua useammasta osasta. Opintosopimus sisältää luettelon suoritettavista opintojaksoista, joista on sovittu kyseistä oppilaitosta edustavan virallisen elimen sekä opiskelijan kesken. Jos kyseessä on opintosuoritusten siirto, opiskelijan ja molempien kyseisten oppilaitosten on hyväksyttävä opintosopimus, ennen kuin opiskelija lähtee toiseen laitokseen. Muutokset on viipymättä päivitettävä sopimukseen.

6 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS-järjestelmän tärkeimmät asiakirjat?(jatkuu) Opintosuoritusotteeseen kirjataan opiskelijan suoritukset. Se on luettelo, josta käyvät ilmi suoritetut opintojaksot, saadut suorituspisteet, paikallisen asteikon mukaiset arvosanat sekä mahdollisesti myös ECTS-järjestelmän mukaiset arvosanat.

7 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio Opintopiste Valtioneuvoston asetus, yliopistojen tutkinnoista (luonnos) 5 § Opintojen mitoitus Opintojen mitoituksen peruste on opintopiste. Opintojaksot pisteytetään niiden edellyttämän työmäärän mukaan. Yhden lukuvuoden opintojen suorittamiseen keskimäärin vaadittava 1600 tunnin työpanos vastaa 60 opintopistettä.

8 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio Avoimia kysymyksiä -onko siirtymäaikaa, valmistuvatko kaikki 1.8. jälkeen opintopisteillä vai voiko joku vielä valmistua opintoviikoilla -miten muutos hoidetaan korkeakoulujen tietojärjestelmissä -miten “vanhat” ohjelmat ja opiskelijat siirretään uuteen mitoitukseen, x1,5 -kuinka perusteelliseen muutokseen opetussuunnitelmissa ryhdytään, onko kyse 1,5 kertomisesta vai laajemmasta muutostyöstä -miten saadaan selvästi osaamiskuvaukset näkyviin opetussuunnitelmiin, esim. Tuning-hankkeen tapaisesti -lukuvuoden pituus, 1600 tuntia on 40 viikkoa, kuinka pitkä se on kalenteriaikana -harjoittelun mitoitus?

9 Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio Lisätietoa Ammattikorkeakoulutuksen asema eurooppalaisella korkeakoulutusalueella http://www.minedu.fi/julkaisut/koulutus/2004/tr10/tr10.pdf Tuning http://odur.let.rug.nl/TuningProject/index.htm Oulun yliopisto opetuksen kehittämisyksikkö http://www.oulu.fi/opetkeh/index.html ECTS http://europa.eu.int/comm/education/programmes/socrates/ects_en. html


Lataa ppt "Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google