Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Advertisements

JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
. Rauman freinetkoulu.
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
TEKSTIILITYÖ sisällöt Raija Ojama
OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Leikin merkitys lapsen kehitykselle
Sähköinen kirja oppimisympäristönä
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Käsityön projektit Samansisältöinen käsityö Jyväskylän normaalikoulun opetussuunnitelmassa ©Riitta Huovila 2008 © Riitta Huovila 2008.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Elämänkatsomustiedon ainedidaktiikka, LO-peruskurssin kertausta.
Tytöt teknologian taitajiksi
Käsityön sisältöalueet
Aihekokonaisuudet lukiossa Eero Salmenkivi Soveltavan kasvatustieteen laitos.
KESTÄVÄ KEHITYS OPPILAITOKSISSA (Cantell, H. toim
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Teemapäivä Linturetki 5. luokka. Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä kehityksestä Oppilas oppii: ymmärtämään ympäristönsuojelun välttämättömyyden.
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
, 60 op = 25 op kandidaatin tutkintoon, = 35 op maisterin tutkintoon Aineenopettajan pedagogiset opinnot Filosofinen tiedekunta.
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen.
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
VESO “THE FUTURE IN OUR HANDS: CREATING EUROPEAN ENTREPRENEURS” alakoulun Erasmus+ -hanke.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Vanhempien mielipiteitä
ME-hengen kehittäminen
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Suomalaisen koulutuksen tulevaisuus
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Yhteistyö lukion ja elinkeinoelämän välillä
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
TET =Työelämään tutustuminen
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
TET =Työelämään tutustuminen
“THE FUTURE IN OUR HANDS: CREATING EUROPEAN ENTREPRENEURS” alakoulun Erasmus+ -hanke VESO
Pulmapeli.

Yhteistyö lukion ja elinkeinoelämän välillä
Vihreä lippu & vasu Kuinka Vihreä lippu -toiminta tukee valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman toteutusta?
Esityksen transkriptio:

Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008

Opintokokonaisuuden tavoitteet ja yhteys opetussuunnitelmaan Munkkiniemen yhteiskoulu on mukana Suomen ympäristökasvatus seura ry:n järjestämässä kestävän kehityksen ohjelmassa Vihreä lippu ( Ohjelman tavoitteena on ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja nuorten osallisuus. Koulun tavoitteena on ansaita Vihreä lippu osoituksena siitä että koulu toimii tavoitteensa mukaisesti. Munkkiniemen yhteiskoulun opetussuunnitelman arvoperustasta voi myös lukea mm. että – vahvistamme yhteisöllisyyttä ja vastuunottoa, hyvää käytöstä ja yhteistyötä. –toimimme elämää ja ympäristöä kunnioittaen ja kestävää tulevaisuutta rakentaen. Näin ollen tämä Farkut kiertoon opintojakso on hyvin perusteltu ja sopii sekä arvoperustan että Vihreä lippu- teemavuoteen. Ydintavoitteena on kestävä kehitys ja miten jokainen voi omalta osaltaan osallistua siihen. Jakson aikana harjoitellaan yhteistoiminallista ryhmätyötä, varsinkin suunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on myös tehdä oma työohje ja seurata ja muokata sitä oman työn edetessä.

Oppilaskohtaiset tavoitteet: Oppilaat saavat perustietoa kestävästä kehityksestä. Oppilaat harjoittelevat paksun kankaan työstämistä. Oppilaat tekevät työohjeen ja oppivat seuraamaan sitä.¨ Oppilaat tutustuvat yhteistoiminnallisen parityöhön oppimismuotona. Oppilaat tekevät itselleen uniikin tuotteen ja kokevat onnistumisen iloa.

Ihmisenä kasvaminen Oppilaan itsetunto kasvaa kun hän kokee onnistuvansa työssään. Uudistamalla vaatteita saadaan helposti muodinmukainen ja näyttävän näköinen tuote, joka varmasti miellyttää tekijää. Suunnittelutehtävässä harjoitellaan ryhmässä toimimista ja yhteistoiminnallista ryhmätyötä. Oppilaat työskentelevät pareittain ja auttavat ja neuvovat toisiaan. Kulttuuri-identiteetti ja kansainvälisyys Suunnitellessaan oppilaan itsensä näköisiä tuotteita hän samalla joutuu miettimään omaa pukeutumisen identiteettiä suhteutettuna suomalaiseen ja kansainväliseen kulttuuri- identiteettiin. Viestintä ja mediataito Opetuksessa käytetään virikekuvia kansainvälisistä muotilehdistä ja hyödynnetään niitä suunnittelussa. Oppilaat keräävät omat materiaalit omaan sähköiseen portfolioonsa kuvaamalla työvaiheita ja tuotteita digikameralla sekä skannaamalla suunnitelmiaan. Osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyys Oppilas tiedostaa velvollisuuksiaan yhteiskunnassa ja kehittää kädentaidollisia valmiuksiaan joka voi inspiroida heidät yrittäjyyteen. Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta: Mietitään kestävää kehitystä ja ekologista selkäreppua farkkujen kautta. Oppilaat joutuvat ideoimaan miten farkkujen elinkaarta voisi pidentää ja näin ollen keventää ympäristön kuormittamista. Oppilaat ottavat vastuun oppimisympäristön siisteydestä. Turvallisuus ja liikenne Oppilas oppii työskentelemään turvallisesti luokassa ja käyttämään työvälineitä asianmukaisesti. Opitaan miten paksuta kangasta tehdyt farkut kannattaa käsitellä, esim. ratkoa ja leikata, ja miten niitä ommellaan omaa turvallisuutta ajatellen. Ihminen ja teknologia Tutustutaan ompelukoneen erilaisiin työvälineisiin, joilla helpotetaan paksun kankaan ompelua.