Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen."— Esityksen transkriptio:

1 Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen

2 Lähiympäristön metsä -projekti Projekti toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen ja palvelupiste Etiäisen (Metsähallituksen Lapin toimipiste) kanssa. Projekti on toteutettavissa koko koululle. Painopiste 5 LK.

3 Tavoitteet Projektin tavoitteena on tutustuttaa oppilaat lappilaiseen luontoon ja luonnonsuojeluun. Tavoitteiden sisällöt löytyvät aihekokonaisuuksien tavoitteista ja perusopetussuunnitelmasta.

4 Aihekokonaisuudet Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta: ympäristötietoisuuden, ekologisuuden ja ympäristönsuojelun korostaminen. Kulttuuri-identiteetti ja kansainvälisyys: keskitytään suomalaiseen ja lappilaiseen kulttuuri-identiteettiin. Minkälainen asema luonnolla on kulttuurissamme? Aihekokonaisuudet linkittyvät toisiinsa kestävän kehityksen ajatuksen kautta

5 Oppiaineiden tavoitteet Ympäristö- ja luonnontieto: ”oppilas oppii tuntemaan oman lähiseudun luontoa ja rakennettua ympäristöä sekä havaitsemaan niissä tapahtuvia muutoksia sekä hahmottamaan kotiseutunsa osana Suomea ja Pohjoismaita” ”Oma lähiympäristö, kotiseutu ja maapallo ihmisen elinpaikkana: kotiseutu ja oma maakunta, niiden luonnonolot ja maisemat sekä rakennettu ympäristö ja ihmisen toiminta”

6 Biologia ja maantieto ”oppilas oppii tuntemaan eliölajeja, niiden rakennetta ja elämää sekä eliölajien sopeutumista elinympäristöihinsä, liikkumaan luonnossa sekä havainnoimaan ja tutkimaan luontoa maastossa” ”oppii kehittämään ympäristölukutaitoaan, toimimaan ympäristöystävällisesti, huolehtimaan lähiympäristöstään ja suojelemaan luontoa”

7 Kuvataide ”oppilas oppii tuntemaan oman kulttuurinsa ja omassa kokemuspiirissään olevien vieraiden kulttuurien kuvallista perinnettä, nykytaidetta, suomalaista rakennusperinnettä sekä oman kotipaikkakuntansa tärkeitä rakennuksia ja luonnonympäristöjä, arkkitehtuuria ja muotoilua” ”oppilas oppii valokuvausta tai video- ja digitaalista kuvausta”

8 Projektin kulku Maanantai: lapset saavat kotiläksyksi tehdä luontoon ja luonnossa kulkemiseen liittyviä kysymyksiä seuraavan päivän vierailijalle. Tiistai: koululla käy vierailija Metsähallituksesta (Etiäinen), joka kertoo Lappilaisesta luonnosta ja valmistelee luokkaa seuraavanpäivän retkeä varten.

9 Keskiviikko: Retki luontopolulle. Retki pyritään järjestämään yhdessä vanhempien kanssa. 5 ja 6 luokkalaisten tehtävä ottaa valokuvia kauniista ja lappilaisista asioista 3 ja 4 tekivät tehtäviä seinätauluista

10 Torstai: Retkellä otettujen kuvien analysointia. Kuvien kautta retken läpikäymistä. Kirjoitetaan runoja kuvien pohjalta.

11 Projektiin tarvittavat materiaalit ja etukäteisvalmistelut: Aineistoa Etiäisestä (Internetistä), vierailija Metsähallituksesta, resurssit bussimatkaa varten, eväät koululta ja digikamera.

12 Teemaviikon toteutusaikataulu klomatiketope 8-9 LIUELI Lähdemme luontopolulle! KU kuvien työstäminen MA 9-10 UEBG/MT vierailija Metsähallituksesta LI Vanhemmat saavat tulla mukaan! AI runoja kuvien pohjalta MA 10-11 AIHYEN luontopolulla BG/MT Tutustutaan kotiseudun luonnonoloihin. Materiaali metsähallituksella Internetissä. 11-12 MAMUAI luontopolulla ENKäsityö Lappilaisiin käsitöihin tutustuminen. 12-13 MAMUAI luontopolulla KÄ 13-14 Kotiläksy: tee kysymyksiä vierailijalle aiheeseen liittyen. KU luontopolulla


Lataa ppt "Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google