Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Kunta- ja aluejohtamisen opintosuunta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opintojen suunnittelu ja HOPS
Advertisements

Tervetuloa Johtamiskorkeakouluun opiskelemaan hallintotieteitä!
Jääkaappeja eskimoille? Alueasiantuntijan rooli koulutusviennissä Jouni Järvinen Aleksanteri-instituutti Aikuiskoulutus - Tie kansainväliseen yhteistyöhön.
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
TERVETULOA JOHTAMISKORKEAKOULUUN!
Kauppatieteellinen ala
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
-Yhteistyötä, yhdessä oppien kohti globaalia ympäristövastuuta - Pitkäjänteistä toimintaa kestävän vastuun rakentamiseksi - Meillä hyviksi koettujen toimintamallien.
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Opiskelija oppimisen arvioinnissa Ryhmäkeskustelujen tuotokset Peda-forum päivät Helsingissä Työpaja 17.
DI-koulutuksen teemapäivä Tuotantotalous
TIETOLIIKENNE. Tietoliikenteen opetus Tietoliikenteen opetus tarjoaa opiskelijoille hyvän näkemyksen modernista tietoliikennetekniikasta ja tietoturvasta.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Julkisoikeuden opintosuunta
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
Ympäristön ja alueiden politiikan opintosuunta
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Hallinnon kehittämisosasto1 CAF mallin rakenne ja sisältö Lisätietoja:
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
OPETTAJANA SUOMESSA. Tilastokeskuksen aineisto opettajista vuodelta 2005 Ikärakenne (yli 50v)  Perusopetuksessa yli 6000  Lukiossa yli 2700  Luokanopettajia.
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Opintojen suunnittelu ja HOPS
OPETUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Mervi Palva.
Asiantuntijayrittäjyyden monimuotoisuus
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä Leif Åberg syyslukukausi 2006.
Oikeussosiologia 7: Oikeustieteen opetus opiskelijapalautteen valossa Kaijus Ervasti.
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Minä oppijana yliopistossa - opintopsykologisia näkökulmia ESOK-seminaari Tampereella Satu Eerola Opintopsykologi.
AKATEEMISEN ASIANTUNTIJUUDEN KEHITTYMINEN TERVEYSTIETEIDEN MAISTERIKOULUTUKSEN AIKANA Peltokallio, Liisa, Juntunen Kristiina, Kokko Sami, Parkatti Terttu,
Eurooppaoikeus ja integraatiohallinto. Monitieteinen pääaine ●Opiskelija saa monipuolisen juridis-lingvistisen tieto-taidon vaativiin oikeudellista osaamista.
OTK infotilaisuus opinnoista lukuvuonna Dekaani Juha Karhu klo ls 10.
Työryhmä Pirjo Näkki, Sirppa Kinos, Eva Juslin, Raija Lundahl, Marjut Arola
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Kuinka monialaista Innovaatioprojektia voisi kehittää?
Korjausrakentamisen opetus TTY:ssä
Musiikkipedagogi (AMK), 240 op
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Kouvolan Yhteislyseon
Esityksen transkriptio:

Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma Kunta- ja aluejohtamisen opintosuunta

Miksi? – Kuntien ja alueiden rooli on oleellinen ratkaistaessa kansalaisen hyvinvoinnin kannalta keskeisiä kysymyksiä palvelujen saatavuus elinkeinojen kehitysedellytysten dynamiikka kestävyys (demokratiasta ekologiaan) Miten? – Opetus perustuu ajatukseen oppimisesta aktiivisena ja tutkimuksellista työotetta edellyttävänä prosessina – Opiskelijoita kannustetaan totunnaisten ajattelu- ja toimintatapojen kriittiseen arviointiin sekä luovan ajattelun soveltamiseen käytännön tehtävissä

Mitä kunta- ja aluejohtaminen käytännössä on? Kunta- ja aluejohtamisessa huomio kiinnitetään kuntien ja toimijaverkostojen johtamiseen ja kehittämiseen sekä alueiden elinvoimaisuuden vahvistamiseen Opiskelija oppii soveltamaan erilaisia kehittämisen ja johtamisen lähestymistapoja ja menetelmiä sekä sovittamaan yhteen palveluiden, elinvoimaa tuottavan yritystoiminnan ja ympäristövastuun näkökulmia Erityisasemassa ovat johtajuus, hallintasuhteet ja uudistumisen dynamiikka

Työllisyysnäkymät ja valmiudet: ”Mikä minusta tulee isona?” A Valmiudet – Maisteriopinnot suoritettuaan opiskelijalla on kyky toimia erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä – Hän ymmärtää kuntien ja alueiden toimintaa osana globaalia muutosta – Hänellä on jäsentynyt käsitys kunta- ja alueyhteisöjen päätöksenteon poliittisesta luonteesta sekä siihen liittyvien ristiriitojen yhteiskunnallisista ja kulttuurisista piirteistä

Työllisyysnäkymät ja valmiudet: ”Mikä minusta tulee isona?” B Suunnistus työmarkkinoille – Maisterintutkinnosta valmistuneet ovat sijoittuneet tyypillisesti kaupunkien johtotehtäviin ministeriöiden asiantuntijatehtäviin kansainvälisiin asiantuntijatehtäviin – Mutta myös pienempien kuntien järjestöjen tai yritysten johto-, asiantuntija-, kehittämis- ja hallintotehtäviin tutkimustehtäviin

Opetustarjonta kandissa Kunta- ja aluejohtamisen opintosuunnan kandidaattipolku (180 op) Kunta- ja aluejohtamisen opintosuunnan maisteriopinnot (120 op) Maisterivaihe

Opetustarjonta teemamoduuleissa Jkk:n yhteiset teemakokonaisuudet Laajuus 5-25 op Esimerkkejä: – Hallintaprosessien analyysikeinot I ja II – Innovaatioprojektit (Demola)