Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Huippuostajat 2013-2016 Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Huippuostajat 2013-2016 Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen."— Esityksen transkriptio:

1 Huippuostajat 2013-2016 Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen

2 Visio Suomi tunnetaan fiksun kysynnän mallimaana. Suomalaiset huippuostajat luovat markkinoita uusille innovaatioille, joille on myös kansainvälistä kysyntää.

3 Missio Ohjelmassa kehitetään fiksua kysyntää ja luodaan edellytyksiä uusille markkinoille, joiden kautta yritykset kehittävät globaalia kilpailukykyään ja joissa yhteiskunnallisiin suuriin haasteisiin saadaan parhaita ratkaisuja.

4 Miksi Huippuostajat-ohjelma?  Kysyntälähtöinen innovaatiotoiminta on näyttänyt voimansa pk- yritysten markkinoille pääsyssä.  Suomi on ollut etulinjan kehittäjä kysyntä- ja käyttäjälähtöisessä innovaatiotoiminnassa, mutta käytännön tasolla tulokset eivät ole riittäviä.  1% kasvu innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa = 350 M€ lisää innovatiivisten ratkaisujen kysyntään.  Hankintojen merkitystä liiketoiminnan kehittämisessä ei ole korostunut arvoverkon toiminnan kehittämisessä

5 Kenelle ohjelma on tarkoitettu?  Ohjelmasta hyötyvät kansainvälistä kasvua tavoittelevat PK- yritykset.  Toimenpiteet kohdistuvat suurelta osin potentiaalisille huippuostajille. Huippuostajat kysyvät fiksusti ja tekevät Suomesta viisaan kysynnän mallimaan. Huippuostaja on loppukäyttäjän asialla. Huippuostaja tuntee tarpeen, on utelias uudenlaisille ratkaisuille ja etsii aktiivisesti uusia vaihtoehtoja. Huippuostaja on rohkea ja luo markkinoita uusille innovaatioille, joille on myös kansainvälistä kysyntää. Kasvuyritykselle huippuostaja on paras mahdollinen asiakas.

6 Ohjelmalla tuodaan innovatiivinen kysyntä ja tarjonta yhteen

7 OHJELMA Potentiaaliset Huippuostajat (tilaajat) Kasvu- yritykset Tutkimus- orgaisaatiot Loppu- käyttäjät Käyttäjä- organisaatiot Ministeriöt

8 Energia ja ympäristö ICT Sosiaali- ja Terveys- palvelut Rakennettu ympäristö Turvallisuus Yksityinen Strateginen hankintatoimi Ohjelma toimii kiinteässä yhteistyössä Tekesin muiden ohjelmien ja painopisteiden kanssa. Ohjelman toimenpiteitä kohdennetaan erityisesti niille toimialoille, joissa haetaan ratkaisua yhteiskunnallisesti suuriin haasteisiin ja joissa julkisella sektorilla on merkittävä rooli markkinan kehittymiseen.

9 Ohjelman tavoitteet Fiksu kysyntä luo yrityksille referenssejä. Syntyy alueellisia / temaattisia innovatiivisten tilaajien ja toimittajien keskittymiä. Huippuostajien fiksu kysyntä mahdollistaa uusien innovaatioiden markkinoille pääsyä. Esimerkkejä yritysten innovoinnin kautta parantuneista julkisen sektorin toiminnoista. Asennemuutos: Viisas kysyntä on tärkeä uudistumisen keino. Osaaminen ja tutkimustieto kasvavat. Tekesille syntyy fiksun kysynnän työkalupakki.

10 Tuetaan uusien ratkaisujen kehittämistä. Edistetään yritysten kilpailukykyä. Tuodaan kysyntä ja tarjonta yhteen. Miten ohjelma toimii? T&K- RAHOITUS IJH- RAHOITUS OHJELMA- PALVELUT JULKINEN TUTKIMUS Tuetaan uusien ratkaisujen kehittämistä. Tuodaan kysyntä ja tarjonta yhteen. Lisätään huippuostajien edellytyksiä hankkia fiksummin. Kannustetaan miettimään tarpeita kokonaisvaltaisesti. Kannustetaan yhteistyöhön yritysten kanssa. Sparrataan ja kannustetaan hankkeiden käynnistämistä. Markkinoinnilla ja viestinnällä panostetaan fiksun kysynnän edistämiseen ja vaikutetaan asenteisiin. Luodaan laaja- alaista osaamista ja tietoa fiksusta kysynnästä.

11 Ohjelmapalvelut

12 Kiitos!


Lataa ppt "Huippuostajat 2013-2016 Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google