Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum 21.5.2008.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum 21.5.2008."— Esityksen transkriptio:

1 Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum 21.5.2008

2 Vastuu opettajan ja opiskelijan vastuut kulkevat käsi kädessä ja ovat usein peilikuvia hyvä tieteellinen käytäntö

3 Opiskelijan vastuu opiskeleminen! luennoille ja muuhun opetukseen osallistuminen osallistuminen aktiivisesti opetustilaisuuksiin (kysymykset, keskustelu…) vaadittujen tehtävien suorittaminen eettinen ja rehellinen opiskelu opettajan ja muiden opiskelijoiden kunnioittaminen (esim. vastaanottoajat, deadlinet jne.) palautteen antaminen

4 Opettajan vastuu kaikkien opiskelijoiden tasa-arvoinen kohteleminen itsensä kehittäminen ja omien tietojen pitäminen ajan tasalla (opetusmenetelmät, pedagogiikka…) hyvän tieteellisen käytännön menetelmien osaaminen, noudattaminen ja opettaminen opiskelijoille tunnustuksen ja kritiikin antaminen

5 Opettajan tulee ymmärtää opiskelijoiden arvo tiedeyhteisölle, olla kiinnostunut heidän oppimisestaan, kunnioittaa heidän panostaan (input) ja hyödyntää annettua palautetta.

6 Opettajan tulee antaa opiskelijoille mahdollisuus olla aktiivisia ja omatoimisia opetuksessa, esim. esittämällä kysymyksiä, aktivoimalla opiskelijoita pienryhmissä, pyytämällä opiskelijoita arvioimaan oman oppimisensa jne. Tämä motivoi ja edesauttaa opiskelijoiden aktiivista osanottamista opetukseen.

7 Opettajan vastuulla on myös analysoida miksi opiskelijat eivät pärjää opinnoissaan; missä määrin on esimerkiksi kyse opiskelijan toiminnasta ja missä määrin kurssi- vaatimukset on mahdollisesti asetettu väärin.

8 Palaute opettajan tulee antaa opiskelijoille mahdollisuus palautteen antamiseen opiskelijoiden tulee käyttää mahdollisuutta hyväkseen ja antaa asiallista palautetta opettajan velvollisuus on analysoida palautetta ja hyödyntää sitä kehitystyössä. Mikäli ideoita ei voida käyttää hyväksi, tulisi opettajan silti vastata annettuihin ehdotuksiin. olisi suotavaa että palautteenkeruussa käytettäisiin myös refleksiivisiä kysymyksiä, opiskelijoiden tulisi arvioida myös omaa työtään. Tästäkin oppii omaan vastuun tuntemista.

9 Palautetta tästä alustuksesta? Palautetta tästä alustuksesta?


Lataa ppt "Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum 21.5.2008."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google