HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Henkilökohtaisten avustajien työnantajien vertaistukiryhmä
Advertisements

VAAKA-hanke OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen.
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola.
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Rovaniemen palvelualojen oppilaitos 2005
AMMATILLINEN KASVU Ammatillinen kasvu on jatkuva prosessi;
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
Lajittelupeli Catering-ala.
UUDISTUNEET AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT JA TUTKINNON PERUSTEET
TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI
LEAN JA PUHTAUSPALVELUT
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Levy- ja hitsausalan CNC –valmistus 10 ov
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Hotelli- ja ravintola-ala
Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
Elintarvike- hotelli- ja ravintola-ala
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Minä oppijana 1 ov..
OPISKELIJAN ARVIOINTI työssäoppiminen näyttö
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Käyttäytymisen arviointi
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Erilaiset käsityön tekijät Oppilaskohtaisen ohjauksen suunnittelu ©Riitta Huovila 2008.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
OMAVALVONTASUUNNITELMA
Tavoitteet  Henkilökohtaisen opetussuunnitelman toteutuminen  Lisää valinnaisuutta  Pienentää keskeyttämisriskiä  Mahdollistaa joustavan kahden perättäisen.
Mielenterveys kuntoutus
Fatima kertoo… Video + monivalinta Fatima ja Leena keskustelevat..., Ääni, dialogipartikk elit aamu- palaveri, video
Tietokantaohjelmointi Kevät Tietokantaohjelmointi 3 op  Tavoite  Opiskelija osaa ohjelmoida tietokantoja käyttäviä käyttöliittymäsovelluksia.
Liikunnan arviointi luokilla
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
 Useimmissa kahviloissa tuotteet rekisteröidään kassakoneeseen, asiakas maksaa heti ja kuitti tulostuu saman tien  Isoimissa kahviloissa joissa tarjoillaan.
M1A Malaika, Noora, Pauliina, Helena
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
5S puuseppien opetuksessa
TURVALLISUUSTIETOA.
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
Päivittäinen toiminta Mittarit Muutos toiminnassa
…arviointia? (jo toimiva, mutta soveltuvin osin aloittavakin yritys)
Ajankohtaisia työsuojeluasioita palvelualoilla
Esityksen transkriptio:

HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ Opintokokonaisuus: Hotellin ja ravintolan peruspalvelut 30 ov Opiskelija_______________________________________________________ Luokka_____________________________________ Yritys__________________________________________________________ Ajankohta___________________________________ ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit TYÖPROSESSIN HALLINTA Oman työn suunnittelu ja toteutus tekee raaka-aineiden esikäsittelyyn liittyvät tehtävät, avustaa tuotteiden esillelaitossa ja tarjoiluun sekä rahastukseen liittyvissä tehtävissä ohjeen mukaa ja toisen apuna - tekee keittiön päivittäisiä puhtaanapidon tehtäviä - pesee astiat käsin tai koneella tekee raaka-aineiden esikäsittelyyn, tuotteiden esillelaittoon, tarjoiluun ja myyntiin liittyviä tehtäviä oma-aloitteisesti ja itsenäisesti työryhmän jäsenenä tekee puhtaanapidon ja astiahuollon tehtävät huolellisesti tekee raaka-aineiden esikäsittelyyn, tuotteiden esillelaittoon, tarjoiluunja myyntiin liittyviä tehtäviä oma-aloitteisesti ja itsenäisesti työryhmän jäsenenä tekee puhtaanapidon ja astiahuollon tehtävät oma-aloitteisesti ja itsenäisesti

Raaka-aineiden esikäsittely Tuotteiden esillelaitto Asiakaspalvelu ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 TYÖTEHTÄVÄN HALLINTA Raaka-aineiden esikäsittely Tuotteiden esillelaitto Asiakaspalvelu Myyntityö Puhtaanapidon tehtävät Astiahuolto esikäsittelee raaka-aineet ohjeen mukaan kokoaa, käyttää ja puhdistaa keittiön koneita ja laitteita opastettuna avustaa ruokien esillelaitossa opastettuna avustaa asiakastilojen kunnostamisessa ja kattamisessa huolehtii noutopöydän hoitamisesta tai lautasannosten tarjoilusta ja astioiden keräämisestä opastettuna ja toisen apuna tervehtii asiakasta, on asiakaspalvelussa asiallinen tekee päivittäisiä puhtaanapidon tehtäviä osallistuu astiahuollon tehtäviin ja siistii astianhuoltotilat ohjeen mukaan esikäsittelee raaka-aineet tarkoituksen mukaisella tavalla kokoaa, käyttää ja puhdistaa keittiön koneita ja laitteita ohjeen mukaan esillelaittaa ruokalajeja mallin mukaan kunnostaa ja kattaa asiakastilat työryhmän jäsenenä huolehtii noutopöydän hoitamisesta tai lautasannosten tarjoilusta ja astioiden keräämisestä työryhmän jäsenenä huomioi asiakkaan ja tervehtii häntä, on asiakaspalvelussa kohtelias ja asiallinen tekee päivittäisiä puhtaanapidon tehtäviä itsenäisesti toimii astiahuollon eri vaiheissa ohjeen mukaan sekä siistii astiahuoltotilat esikäsittelee raaka-aineet tarkoituksen mukaisella tavalla ja hävikkiä välttäen kokoaa, käyttää ja puhdistaa keittiön koneita ja laitteita huolellisesti esillelaittaa ruokalajeja huolellisesti ja itsenäisesti kunnostaa ja kattaa asiakastilat huolellisesti työryhmän jäsenenä huolehtii ripeästi ja joustavasti noutopöydän hoitamisesta ja lautasannosten tarjoilusta ja astioiden keräämisestä työryhmän jäsenenä huomioi asiakkaan ja tervehtii häntä, on asiakaspalvelussa kohtelias, asiallinen ja aloitteellinen tekee päivittäisiä puhtaanapidon tehtäviä oma-aloitteisesti ja itsenäisesti sekä huolehtii asiakastilojen viihtyisyydestä ylläpitää siisteyttä työskentelyn aikana toimii astiahuollon eri vaiheissa itsenäisesti ja ripeästi sekä siistii astianhuoltotilat

TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA Hygieniaosaaminen Elintarvike- ja tuotetuntemus Maksuvälineet työasu ja ulkoinen olemus on siisti ja puhdas tunnistaa ja varaa tavallisimmat raaka-aineet ja työvälineet aistinvaraisesti arvioi raaka-aineiden tuoreuden ja laatua käsittelee raaka-aineita ja valmiita tuotteita hygieenisesti tekee omavalvontaan liittyvät mittaukset ja lämpötilojen seurannat ja kirjaamiset ohjauksessa vastaanottaa ja käsittelee opastettuna tavallisimpia maksuvälineitä kuten käteistä rahaa ja pankkikorttia tunnistaa ja varaa tarvittavat raaka-aineet ja työvälineet arvioi raaka-aineiden tuoreutta ja laatua asistinvaraisesti käsittelee raaka-aineita ja valmiita tuotteita hygieenisesti sekä säilyttää tuotteet oieissa lämpötiloissa ohjeen mukaan tekee omavalvontaan liittyvät mittaukset ja lämpötilojen seurannat ja kirjaamiset ohjeen mukaan tietää myynnissä olevat tuotteet vastaanottaa ja käsittelee tavallisimpia maksuvälineitä ja tekee tarvittavat tarkistustoimenpiteet ohjeen mukaan ulkoinen olemus on huoliteltu, työasu on puhdas ja siisti tunnistaa ja varaa itsenäisesti tarvittavat raaka-raakaineet ja työvälineet arvioi raaka-aineiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti sekä ilmoittaa poikkeamista käsittelee raaka-aineita ja valmiita tuotteita hygieenisesti sekä säilyttää niitä oikeissa lämpötiloissa tekee omavalvontaan liittyvät mittaukset ja lämpötilojen seurannat ja kirjaamiset huolellisesti ohjeen mukaan tietää myynnissä olevat tuotteet ja vastaa niitä koskeviin kysymyksiin vastaanottaa ja käsittelee tavallisimpia maksuvälineitä ja tekee tarvittavat tarkistustoimenpiteet itsenäisesti TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 TYÖTURVALLISUUDEN HALLINTA Koneiden ja laitteiden sekä pientyövälineiden turvallinen käyttö Pesuaineiden tuvallinen käyttö Henkilökohtaisten suojainten käyttö Hätä- ja tapaturmatilanteissa toimiminen - käyttää keittiön pientyövälineitä turvallisesti opastettuna noudattaa koneiden ja laitteiden turvaohjeita opastettuna noudattaa pesuaineiden käyttä- ja turvaohjeita opastettuna käyttää henkilökohtaisia suojavälineitä käyttää asianmukaisia työjalkineita käyttää keittiön pientyövälineitä huolellisesti ja turvallisesti noudattaa koneiden ja laiteiden turvaohjeita noudattaa pesuaineiden käyttöohjeita käyttää ohjeen mukaan henkilökohtaisia suojavälineitä kuten kuulosuojaimia, suojakäsineitä, - laseja ja – esiliinoja käyttää keittiön pientyövälineitä huolellisesti myös muiden turvallisuuden huomioiden noudattaa koneiden laitteiden turvaohjeita noudattaa pesuaineiden käyttö-, annostelu- ja turvaohjeita käyttää henkilökohtaisia suojavälineitä kuten kuulosuojaimia, suojakäsineitä, - laseja ja – esiliinoja käyttää työn edellyttämiä asianmukaisia työjalkineita

KAIKILLE YHTEINEN YDINOSAAMINEN ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit KAIKILLE YHTEINEN YDINOSAAMINEN Yhteistyötaidot - työaikojen noudattaminen YHTEISET PAINOTUKSET Kestävä kehitys - jätteiden lajittelu noudattaa sovittuja työvuoron aloittamis- ja lopettamisaikoja työskentelee toisen työparina lajittelee jätteet oikein pyrkii välttämään raaka-aineiden, tarvikkeiden sekä pakkausmateriaalien turhaa kulutusta noudattaa sovittuja työvuoron aloittamis- ja lopettamisaikoja sekä taukoaikoja noudattaa työyhteisön sääntöjä ja pystyy toimimaan työryhmän jäsenenä lajittelee jätteet oikein ja huolellisesti välttää raaka-aineiden, tarvikkeiden sekä pakkausmateriaalien turhaa kulutusta noudattaa sovittuja työ- ja taukoaikoja ja joustaa muuttuvissa tilanteissa noudattaa työyhteisön sääntöjä ja sopimuksia toimii työryhmän jäsenenä kantaen vastuun omasta osuudestaan säästää työssään raaka-aineita, tarvikkeita, pesu- ja puhdistusaineita, vettä, sähköä sekä pakkausmateriaaleja