Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita"— Esityksen transkriptio:

1

2 Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita. Useimmat työssä, liikenteessä, kodissa ja vapaa-ajalla tapahtuvat tapaturmat ovat torjuttavissa. Vaaratekijät voidaan poistaa oma-aloitteisesti usein pienilläkin toimenpiteillä ja tottumusten muutoksilla. Selviäminen on yleensä sinusta itsestä kiinni, kyvystäsi tarkkailla ympäristöä, ennakoida tulevaa, noudattaa sääntöjä ja ohjeita sekä kyvystäsi tehdä vaaratilanteissa oikeita päätöksiä.

3 Valtakunnallista hätänumeropäivää eli 112-päivää vietetään vuosittain helmikuun 11. päivä. 112-päivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1997. 112-päivän tavoitteena on valistuksen avulla vähentää tapaturmien määrää. Suomen koti- ja vapaa-ajan tapaturmakuolleisuus on suurempi kuin muissa EU-maissa. 112-päivänä kuulet ja näet, miten voit itse vaikuttaa omaan turvallisuuteesi! Torju tapaturmat ja onnettomuudet ennalta – ole arjen sankari!

4 Arjen sankari ehkäisee tulipalot ennalta
Arjen sankari ehkäisee tulipalot ennalta. Hän ei jätä öljyä yksinään paistinpannulle kuumenemaan eikä säilytä tavaroita lieden välittömässä läheisyydessä. Hän muistaa sammuttaa tv:n ja muut sähkölaitteet yöksi ja käyttää mielellään energiansäästö lamppuja. Näin toimiessaan hän säästää sähköä ja ehkäisee tulipalojen syttymisen. Tulipaloista noin puolet aiheutuu ihmisten toiminnasta. Arjen sankari näyttää hyvää turvallisuusesimerkkiä lapsille ja opastaa heitä toimimaan turvallisesti. Hän käyttää pyöräily-kypärää ja veneillessään hän pukeutuu pelastusliiveihin. Autossa hänellä on aina turvavyö.

5 Arjen sankari tunnistaa ennalta vaaratilanteet, osaa välttää niitä ja tekee muutenkin kaikkensa, ettei niitä pääsisi syntymään. Pienillä toimenpiteillä ja turvallisuusmyönteisyydellä voit vaikuttaa omaan ja läheistesi turvallisuuteen. Jokaisen pitää itse oivaltaa ottaa turvallisuus tavaksi. Oma turvallisuusasenne vaikuttaa paitsi omaan, myös muiden ihmisten turvallisuuteen. Turvallisuus on pieniä tekoja ja vastuunottoa. 

6 Hyvänä muistisääntönä voidaan pitää sitä, että hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan. Hätänumeroon tulee soittaa myös silloin, jos haluaa ilmoittaa poliisille meneillä olevasta rikoksesta. Jos epäilyttää, onko kyseessä hätätilanne vai ei, on aina parempi soittaa hätänumeroon 112 kuin olla soittamatta.

7 Hätänumeropäivän järjestävät yhteistyössä pelastustoimi, poliisi, sosiaali- ja terveystoimi, hätäkeskukset, meripelas-tus, vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä muut turvallisuus-työtä tekevät eri järjestöt ja toimijat.


Lataa ppt "Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google