Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä."— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
MENE RAVINTOLA-KOULUUN / RAVINTOLAAN Hygieniamateriaaliin pääsee… MENE KOULUUN SIIVOUSTYÖHÖN Tästä pääset harjoittelemaan hygieniapassitestin tekemistä TULE OPISKELEMAAN HYGIENIAA 6.1 Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa –tervehdysteksti + video, opastyöntekijä kertoo tarinansa Miksi hygienia on tärkeää? Yleistietoa hygieniasta , hygieniapassista kuva Sanasto - tuleeko sanasto näkyviin joka aihealueeseen, esim. halutessaan, voiko hakea tietoa yksittäisestä sanasta Rakennekaavion rungossa esiintyvien tehtävien määrä vaihtelee pääotsikoittain jonkin verran. Idea kuitenkin säilyy läpi materiaalin. Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä. Kun opiskelet kaikki osiot ja teet tehtävät, opit perustietoa hygieniasta ja ammatillinen suomen kielen taitosi kehittyy. Sanavarastosi kasvaa, opit työelämässä käytettäviä. Teksti hygienian historiasta Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen

2 1.1Orientointi mikrobiologian perusteihin 8. ELINTARVIKEKONTAMINAATIO
1. Mikrobiologian perusteet 2.Ruokamyrkytykset 3. Hygieeniset työtavat 4.Henkilökohtain-en hygienia 5. Puhtaanapito 6. Omavalvonta 1.1Orientointi mikrobiologian perusteihin Mikrobien pääryhmät 2.  Lämpötila 3. Happamuus a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä 4. Happi 5. Kosteus 6. Haitat ja hyödyt 7. Kasvun hallinta a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 8. ELINTARVIKEKONTAMINAATIO Jokaisesta kohdasta hiirellä napsauttamalla pääsee aihealueen sisälle, josta löytyy opetusmateriaalia sekä tehtäviä. Pääkohdassa tulisi olla käden kuva, tms. jotta opiskelija ymmärtää hiirellä klikata aihealueen auki. 1.2 Tehtävä 1.3 Tehtävä Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen

3 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
1. Mikrobiologian perusteet 2.Ruokamyrkytykset 3. Hygieeniset työtavat 4.Henkilökohtainen hygienia 5. Puhtaanapito 6. Omavalvonta 3. RUOKAMYRKYTYKSIÄ AIHEUTTAVIA BAKTEEREJA 2. RUOKAMYRKYTYKSIÄ AIHEUTTAVIA VIRUKSIA 1. RUOKAMYRKYTYKSEN SYYT 2.1Orientointi ruokamyrkytykset a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 5. TOIMINTA RUOKAMYRKYTYKSEN SATTUESSA 4. RUOKAMYRKYTYKSIÄ AIHEUTTAVIA LOISIA JA ALKUELÄIMIÄ 6. YDINSANASTOA a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä Ruokamyrkytykset alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon b) alatehtävä b) alatehtävä 3.3 Tehtävä ruokamyrkytykset kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 3.2Tehtävä ruokamyrkytykset kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen

4 Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
1. Mikrobiologian perusteet 2.Ruokamyrkytykset 5.Henkilökohtainen hygienia 4.Henkilökohtainen hygienia 5. Puhtaanapito 6. Omavalvonta 3. Hygieeniset työtavat 3.1Orientointi hygieeniset työtavat Mitä tarkoittaa hygieeniset työtavat: Elintarvikkeiden hygieeninen käsitteleminen jokaisessa elintarvikeketjun vaiheessa on paras tapa varmistaa tuotteiden turvallisuus ja nautittavuus. Hyvä elintarvikehygieeninen osaaminen lisää myös sekä asiakkaiden että työntekijöiden viihtyvyyttä. kuvat ja puhuttu 2. ELINTARVIKKEIDEN SÄILYTTÄMINEN JA SÄILYTYSTILAT 3. ELINTARVIKKEIDEN KYPSENTÄMINEN 1. RUOAN JÄÄHDYTTÄMINEN a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. ELINTARVIKKEIDEN UUDELLEEN KUUMENTAMINEN 5. KOHTA 6. KOHTA a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä Hygieeniset työtavat alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotiskkoon b) alatehtävä 4.3 Tehtävä hygieeniset työtavat kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 4.2Tehtävä hygieeniset työtavat kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen

5 2. PUKEUTUMINEN / SIISTI ULKOINEN OLEMUS
1. Mikrobiologian perusteet 2.Ruokamyrkytykset 3. Hygieeniset työtavat 5. Puhtaanapito 6. Omavalvonta 4.Henkilökohtainen hygienia 4.1Orientointi ruokamyrkytykset - Mitä tarkoittaa henkilökohtainen hygienia: teksti, kuvat ja puhuttu 2. PUKEUTUMINEN / SIISTI ULKOINEN OLEMUS 3. KÄSIHYGIENIA  TYÖNTEKIJÄN TERVEYS a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 4. SUOJAKÄSINEET a) alatehtävä Henkilökohtainen hygienia alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassiakoko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon b) alatehtävä 5.3 Tehtävä henkilökohtainen hygienia kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 5.2 Tehtävä henkilökohtainen hygienia kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen

6 5.6. Linkki puhdistuspalvelualan materiaaliin
1. Mikrobiologian perusteet 2.Ruokamyrkytykset 4. Hygieeniset työtavat 3. Hygieeniset työtavat 4.Henkilökohtainen hygienia 5.Henkilökohtainen hygienia 6. Omavalvonta 5. Puhtaanapito 5.1Orientointi puhtaanapito 5.3. Puhtaustarkkailu 5.2.   Astioiden pesu 5.4. Jätehuolto a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 5.5. Tuholaisten torjunta 5.6. Linkki puhdistuspalvelualan materiaaliin a) alatehtävä a) alatehtävä Puhtaanapito alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassia koko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon Tästä sivustosta suora linkki puhdistuspalvelualan osioon Tarkistettava ettei ole liiaksi samaa asiaa / toistoa puhdistuspalvelualan materiaaliin Tähän osioon keittiösiivouksen materiaali (ei ole pupassa), Riitan osuudessa vain työpöydän puhdistus(heidän materiaalissa maininta, että muu ryhmä tekee)  ei riitä. Nähtävä myös lattian ja lattiakaivon pesu. - Jätteidenlajittelu, työvaatteet…tarkista pupa ja hygieniaosaamisen työelämän matsku. b) alatehtävä b) alatehtävä 6.3 Tehtävä puhtaanapito kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 6.2Tehtävä puhtaanapito kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen

7 3.3.2010 Katila, Suominen 5. Puhtaanapito 1. Mikrobiologian perusteet
2.Ruokamyrkytykset 3. Hygieeniset työtavat 4.Henkilökohtainen hygienia 6. Omavalvonta 6.1Orientointi omavalvonta 6.3.ESIKÄSITTELY, VALMISTUS, JÄÄHDYTYS 6.2. VASTAANOTTOTARKISTUS ja VARASTOINTI 6.4. KUUMENNUS/ESILLELAITTO a) alatehtävä a) alatehtävä a) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä b) alatehtävä 6.5. OMAVALVONNAN HUONEENTAULU Omavalvonnan alaotsikot 1-6. Orientointi laatikosta pääsee suoraan kokonaisuuden lopussa oleviin tehtäviin tai suoraan seuraavaan alaotsikkoon. Olisiko aihetta tehdä tehtäviä jokaiseen alaotsikkoon (palvelee oppijaa paremmin, alaotsikoiden tehtävien tarkoitus on kerrata aiheen ydinasiat) ja lopuksi olisi kokonaisuuden tehtävät eli miten oppija on oppinut kaikki kohdat 1-7. Viimeiset kaksi tehtävää ovat osa hygieniapassia koko materiaalin lopullinen tarkoitus on valmistaa oppijaa suoriutumaan hygieniapassista ja koko opiskelumateriaalin jälkeen olisi mahdollisuus tehdä hygieniapassi testi, testaten omaa osaamistaan. Viimeisen kokonaisuustehtävän jälkeen siirrytään seuraavaan pääotsikkoon Viimeisen tehtävän jälkeen…mihin? Millainen palaute opiskelijalle annetaan hygieniapassitestin jälkeen? a) alatehtävä b) alatehtävä 7.3 Tehtävä omavalvonta kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 7.2Tehtävä omavalvonta kokonaisuudesta (osa hygieniapassitestiä) 7.4 HYGIENIAPASSITESTI Katila, Suominen


Lataa ppt "Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google