Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola."— Esityksen transkriptio:

1

2 PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola

3 X Puhdistusaineiden valinta ja käyttö
Valitse kuhunkin käyttökohteeseen siihen tarkoitettu oikea ympäristöystävällinen puhdistusaine. Tunne kemikaalien ominaisuudet ja mahdolliset haittavaikutukset – tutustu tuotelehteen ja käyttöturvallisuustiedotteeseen! Noudata annostelu- ja käyttöohjeita. Valitse oikeat työmenetelmät. Älä sekoita eri puhdistusaineita keskenään. Säilytä puhdistusaineet oikein aina omilla etiketeillä varustetuissa pulloissa. Suojaudu asianmukaisesti!

4 Puhdistusaineen annostelu
Puhdistusaineet kuormittavat merkittävästi ympäristöä elinkaarensa kaikissa vaiheissa. Puhdistusaineiden raaka-aineet ovat usein uusiutumattomia öljypohjaisia aineita, joiden valmistuksessa kuluu paljon energiaa. Tällaisten aineiden käyttö ja käytöstä poistaminen aiheuttavat päästöjä veteen, ilmaan ja maaperään. Jotkut puhdistuskemikaalien sisältämät tehoaineet ovat myrkyllisiä, ja ne voivat kertyä eliöihin ja rikastua ravintoketjuissa. Kemikaalit sisältävät myös vesistöjä rehevöittäviä ainesosia, esim. fosfori. Pesu- ja siivousaineiden oikea annostelu on tärkeää, sillä sekä liiallinen että liian vähäinen annostelu heikentävät pesutulosta.

5 Lattian puhdistus kuivalla menetelmällä
Lattian kuivapuhdistaminen kuivaimella työn välissä ja työpäivän päätteeksi pitää työympäristön viihtyisämpänä ja turvallisempana sekä estää turhaa veden käyttöä ja kosteutta työskentelytiloissa, joka edistäisi mikrobien lisääntymistä.

6 Ammattikeittiön vedetön siivous
Vedetön siivous on ekologista myös ammattikeittiössä – se säästää työaikaa ja kustannuksia. Pinnat puhdistetaan pääasiassa valmiiksi nihkeytetyillä/ kostutetuilla mikrokuituisilla siivouspyyhkeillä ja mopeilla. Tarvittaessa käytetään pesumenetelmiä, joko käsin tai koneellisesti. Märkä- ja pesumenetelmiä käytettäessä pinnat kuivataan. Puhdistusaineiden ja veden käyttö vähenee. Puhdistusaineliuosta käytetään tarvittaessa tahrakohtiin. Likaiset pyyhkeet ja mopit pestään käytön jälkeen pesukoneessa. Vedettömässä siivouksessa pintamateriaalien ja rakenteiden elinkaari pitenee. Lähde: Vedetön siivous säästää aikaa, koska enää ei ole päällekkäisiä työvaiheita ja menetelmällä saavutetaan erinomainen puhtaustulos. Työskentely on ergonomista – ranteisiin ja hartioihin kohdistuva fyysinen rasitus on vähentynyt pyyhkeiden vääntelyn jäädessä pois. Varrellisten työvälineiden käyttö vähentää selän kuormitusta. Mikrokuitu pyyhintävälineenä on erinomainen lian irrottaja ja sitoja. Tutkimusten mukaan nihkeäpyyhintä ultramikrokuitutekstiileillä poistaa jopa 99 % pinnoilla olevista mikrobeista.

7 Mikrokuitujen käyttö vedettömässä siivouksessa
Vedettömässä siivouksessa voimakkaampi hankauspesu tehdään tarpeen mukaan – työpinnoille tiheämmin ja lattiapinnoille harvemmin. Mikrokuituisten tekstiilien käyttö säästää vettä, pesuaineita ja mekaanista työtä. Lisäksi se vähentää pesuaineen saostumia ja lian pinttymistä sekä kosteusvaurioita. Se vähentää myös pesun aiheuttamaa liukastumisvaaraa. Ominaisuuksiensa vuoksi mikrokuitu puhdistaa parhaiten kuivana ja nihkeänä. Lähde:

8 Lattian pesu yhdistelmäkoneella
Lian määrä määrittää koneellisen pesun tarpeen. Säästää työntekijää ja työaikaa. Parempi puhdistustulos. Lattiamateriaalit pysyvät pitempään hyvässä kunnossa (jatkaa käyttöikää). Ergonominen työskentely. Ympäristömyötäisyys – vähemmän puhdistusaineita. Käyttöturvallisuus – puhdistusaineisiin ei kosketa käsin.

9 Työ- ja ruokailupöytien puhdistaminen
Käytä mikrokuitupyyhkeitä ja säätövarrellisia työvälineitä. Mikropyyhkeet voidaan ottaa käyttöön pesun jälkeen suoraan koneesta tai ne voidaan kostuttaa käsimenetelmin ennakkoon. Valmiiksi kostutetut pyyhkeet tulee käyttää neljän tunnin kuluessa. Pinttyneisiin kohtiin voidaan ennen pyyhkimistä sumuttaa suihkepullosta kosteutta.

10 Huuvien puhdistaminen
Höyrypesukoneella huuvien puhdistaminen on ergonomisempaa ja nopeampaa. Rasvalika irtoaa kuuman höyryn avulla helposti ilman runsaiden kemikaalien ja veden käyttöä.

11 Lähteet:


Lataa ppt "PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola. PUHTAANAPITO Kuva: Tero Takalo-Eskola."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google