Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Oppimistyylit.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
LÄHDETÄÄN KOKEILEMAAN!
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Opitaan ja työskennellään yhdessä
Katso Aitolasta lisää:
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
TVT ja verkot opetuksessa ja oppimisessa Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
OHJAAMINEN.
ComPa- projektin aloitusseminaari Muurmansk TOIMINTATUTKIMUS KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ KYÖSTI KURTAKKO PROFESSORI LAPIN YLIOPISTO.
Ot Oppiminen Syksy 2006.
Dialogi ja sen soveltaminen ympäristöongelmien ratkaisemisessa VIEVE Työseminaari Levi Marika Palosaari.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Minä oppijana 1 ov..
Työrauha ja haastavat tilanteet
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Ajatuksia oppimisesta
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Kokemuksellisen oppimisen oppimistyylit
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
VUOROVAIKUTUS.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Teoria yhteiskuntatieteessä  teoria voi tarkoittaa –yleistä viitekehystä, kohdeilmiötä koskevaa aiempaa tieteellistä keskustelua.
Koulutuksen laadun kehittäminen
Oppimisorientaatioita
Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Koulutuksen työelämälähtöisyyden hyvät ja huonot puolet AMOK: APE6/2005, KTM Ismo Koponen MO16,
Taitava oppija Osaa yhdistellä tasapainoisesti erilaisia oppimistyylejä. On tietoinen siitä, miten itse oppii parhaiten. Pyrkii laajentamaan omia oppimisen.
Toimintaohjeet opelle
Nuoren työntekijän/harjoittelijan työpaikkaohjaajille Etsivä työ ja JOPO.
HENKILÖSTÖJOHTAMINEN
Ops seminaari Askola.
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
Potilasohjaus- ja neuvonta hoitotyössä  Onko elintapojen muutos mahdollista?  Mitä vaatii onnistuakseen? -hoitajalta? -potilaalta/asiakkaalta.
Hyvä tuutori, parempi ryhmä Tuutorikoulutus 2016 © 2016 Johanna Tikkanen |
Mari Åman Department of Applied Mechanics Aalto University.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Yrittäjyyskasvatus oppimisen perustana
PS 7s Oppimisen psykologia.
1. 2. Tapahtuman opinollistaminen-teemoja pohdittavaksi, 1- 7
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Pataluodon koulu Draamaluokka
Mitä on Avoin ja mukaanottava yhteisöllisyys
Tavoitteet ja arviointi
Millainen oppija sinä olet?
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Volitioprosessi, tahdon!
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Esityksen transkriptio:

Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta! Erilaisia oppijoita Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!

Osallistuja Elää nykyhetkessä, ”tässä ja nyt”. Haluaa kokeilla kaikkea mahdollista. Toimii ensin ja ajattelee vasta jälkeenpäin. Nauttii tajunnanvirtatekniikoista ja ideariihistä. On usein luonteeltaan seurallinen. Pitkästyy, jos asiat etenevät hitaasti.

Osallistuja oppii parhaiten… saamalla mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja oppimistilaisuuksia toimimalla tässä ja nyt –periaatteella kun hän saa toimintavapautta ideoitten kehittelemiseen toimimalla yhdessä muiden kanssa.

Osallistuja voi kehittää omaa oppimistaan… uskaltamalla kokeilla jotain uutta ryhtymällä keskusteluun vieraastakin aiheesta tai asiasta harjoittelemalla mielenkiinnon kohteen siirtämistä pakottautumalla parrasvaloihin harjoittelemalla ääneen ajattelemista.

Tarkkailija Keskittyy hankkimiensa kokemusten pohdiskeluun. Jättäytyy mielellään taka-alalle. On taipuvainen varovaisuuteen ja harkitsemiseen. Kuuntelee muita ja tekee heistä havaintoja. Pitää omista tekemisistään matalaa profiilia. On suvaitsevainen muita kohtaan.

Tarkkailija oppii parhaiten… saamalla riittävästi aikaa ja tilaisuuksia pohdiskeluun pysyttelemällä taka-alalla tapahtumien keskipisteestä saamalla tilaisuuden ajatella ensin ja toimia vasta sitten pohdiskelemalla erilaisia vaihtoehtoja vaihtamalla ajatuksia ja mielipiteitä muiden ihmisten kanssa toimimalla oman aikataulunsa mukaan, ilman tiukkoja aikarajoja.

Tarkkailija voi kehittää omaa oppimistaan… harjoittelemalla ihmisten tarkkailemista ja havaintojen tekemistä pitämällä päiväkirjaa hankkimalla lisätietoja esim. kirjastosta harjoittelemalla viimeisteltyjen kirjoitelmien tuottamista laatimalla luetteloita.

Päättelijä Keskittyy päätelmien tekoon loogisella ajattelulla. Yhdistää mielellään teoriat ja käytännön kokemukset. ja tekee näiden perusteella omat päätelmänsä. Toimii loogisesti ja kokonaisvaltaisesti. Harkitsee pitkään ja pyrkii täydellisyyteen. Haluaa saada varmuuden ennen kuin ryhtyy tekemään.

Päättelijä oppii parhaiten… työskentelemällä älyllisesti vaativassa ympäristössä tilanteissa, joissa vaaditaan loogisuutta tai rationaalisuutta käsittelemällä monimutkaisia tilanteita ja ratkaisemalla ongelmia.

Päättelijä voi kehittää omaa oppimistaan… lukemalla vaativaa tekstiä päivittäin analysoimalla monimutkaisten tilanteitten syy – seuraus -suhteita etsimällä epäjohdonmukaisuuksia etsimällä uusia näkökulmia ja ydinkohtia esittämällä täsmentäviä kysymyksiä.

Toteuttaja Keskittyy ideoiden ja teorioiden toteuttamiseen. Haluaa kokeilla ja testata, toimivatko ideat ja teoriat käytännössä. Ryhtyy herkästi tuumasta toimeen. Ei jaksa pohtia. On käytännöllinen ongelmien ratkaisija. Löytää usein uuden ja toimivamman tavan ratkaista asiat.

Toteuttaja oppii parhaiten… tilanteissa, joissa voi erottaa ongelmat ja ratkaisut kun saa opastusta erilaisten tekniikoiden ja ratkaisumallien käytöstä saa välitöntä palautetta tekemisistään saa tilaisuuden soveltaa oppimaansa käytäntöön keskittymällä käytännön asioihin.

Toteuttaja voi kehittää omaa oppimistaan… kehittämällä rutiineja soveltamalla tekniikoita kokeilemalla entisiä toimintatapoja uusiin asioihin laatimalla aikataulu- ja toimintasuunnitelmia arvioimalla toimintatapojaan heittäytymällä mukaan ”tee se itse” –projektiin.