Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät"— Esityksen transkriptio:

1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
1. KASVA URHEILIJAKSI -TESTIT Tee ryhmällesi Kasva urheilijaksi –ominaisuustestit. Nuoret kirjaavat tulokset nettipalveluun. Kirjaa tulokset myös itsellesi /seuralle. Kannusta nuoria tekemään myös elämänrytmitesti (sopii kaikille ikäluokille) ja motivaatiotesti (yli 13-vuotiaille). Kirjoita Moodleen ajatuksiasi: Testin toteuttamisesta. Miten testitulokset ovat vaikuttaneet seuran / yksilön valmennukseen? Jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta toteuttaa testejä, niin kirjoita ajatuksiasi testaamisesta ja sen merkityksestä valmennuksessa.

2 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
2. VANHEMPAINILTA Lasten ja nuorten vanhemmat ovat tärkeä voimavara seuratoiminnassa. Vanhempainilta on yksi keino lisätä valmentajien ja perheiden vuorovaikutusta. Pidä vanhempainilta seurassasi. Illan aiheita ovat seuran omat asiat + urheilullinen elämänrytmi, joka on tärkeä perusta urheilussa. Vanhempainillan aiheita: Liikkumisen määrä Urheilullinen elämänrytmi Vanhempainillan diaesitys on ladattavissa koulutuksen aineistojen sivulta. Voit käyttää sitä sellaisenaan, muokata esitystä tai tehdä oman esityksen. Kirjoita Moodleen kokemuksiasi vanhempainillasta. Jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta pitää vanhempainiltaa, kerro muista tavoista lisätä vuorovaikutusta perheiden kanssa ja lisätä tietoisuutta urheilullisesta elämänrytmistä.

3 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
3. OMA OPPIMINEN VALMENTAJANA Ota yhteyttä valitsemaasi mentoriin. Käykää keskustelua valmentamisesta. Kirjaa itsellesi muistiin keskustelun tärkeitä asioita. Kirjaa Moodleen asioita, mitä olet mielestäsi oppinut valmentajana osan 1 jälkeen. Pohdi myös, miten olet nämä asiat oppinut. Oppimista on voinut tapahtua esim. seuraavilla tavoilla: Omien valmennuskokemusten kautta, Lukemalla, keskustelemalla, kyselemällä, näkemällä, Urheilijat ovat opettaneet, Mikä muu tahansa oppimistapa…

4 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Jatkoa tehtävälle 3: Keskustelu mentorin kanssa. Ehdotuksia keskustelun aiheiksi. Mikä on tärkeintä valmennuksessa? Yksilöiden valmennuksessa tai ryhmän valmennuksessa? Mitä neuvoja mentori haluaisi antaa aloittelevalle valmentajalle? Vinkkejä, miten oppia lisää valmentajana. Kysele lisää aihealueesta, josta itse haluat tietää lisää. Jos mahdollista, sopikaa harjoitustilanne, jossa seuraatte toinen toistenne valmentamista. Sopikaa, miten mentorointi voisi jatkua koulutuksen jälkeen.

5 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
4. SEURAN KAUSISUUNNITELMA Osalla 1 työstettiin seuran kausisuunnitelmaa. Vie mahdollisuuksien mukaan koulutuksessa esiin nousseita kehityskohteita seuratoiminnan käytäntöön. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kehittää seuratoimintaa, suunnittele kehityskohteita yksilön valmennuksessa tai perheen liikunnallisessa elämänrytmissä. Ennen osaa 2, tee arviointi harjoituskauden onnistumisesta. Suunnistuksen määrä ja monipuolisuus. Mikä on tilanne ja miten tilannetta voisi kehittää? Nuorten fyysisen tekemisen määrä ja monipuolisuus. Mikä on tilanne ja miten tilannetta voisi kehittää? Ilmapiiri: Innostuminen lajista, ryhmähenki? Mikä on tilanne ja miten tilannetta voisi kehittää? Kirjaa omaa arviointiasi Moodleen.

6 Muuta Palauta tehtävät Moodleen viimeistään 3 viikkoa ennen osaa 2. Moodlessa on mahdollista lukea muiden palauttamia tehtäviä ja kommentoida niitä. Saat Moodlen tunnukset sähköpostiisi muutama viikko osan 1 jälkeen. Aloita tai jatka henkilökohtaisen valmennussuhteen luomista nuoren kanssa. Pohdi koulutuksen aiheita myös henkilökohtaisen valmentamisen näkökulmasta. Käytä psyykkisen valmennuksen työkirjaa valmentajan arjessa. Kysy, keskustele, ota selvää. Käytä aikaa valmentajana kehittymiseen.


Lataa ppt "Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google