Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

P05 ja P06 toimintasuunnitelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "P05 ja P06 toimintasuunnitelma"— Esityksen transkriptio:

1 P05 ja P06 toimintasuunnitelma
HyPS P05 ja P06 toimintasuunnitelma

2 Periaate Ikäluokka jaetaan tason mukaan kahteen harjoitus- ja peliryhmään (Kolme mahdollinen, jos siihen on pelaajakehityksen näkökulmasta tarve). Ikäluokkien tasoryhmien pääperiaate on, että jokainen yksilö saa oman tasoisia pelaajia ympärilleen, sekä oikean tasoisia vastustajia vastaansa, jotta yksilöllinen kehittyminen taataan jokaisessa harjoitus- ja pelitapahtumassa.

3 Harjoitus- ja peliryhmät
KILPA TASO Kilpa taso jaetaan kahteen harjoitus- ja peliryhmään, jotka ovat ”korvamerkittyjä”, mutta tekevät tiivistä yhteistyötä. Kilpa A Kilpa B HAASTE TASO Haaste taso jaetaan kahteen harjoitus- ja peliryhmään, jotka ovat ”korvamerkittyjä”, mutta tekevät tiivistä yhteistyötä. Haaste A Haaste B

4 Pelaajien valintaperusteet tasoryhmiin
Jokaisella pelaajalla tulee olla samanlainen mahdollisuus päästä pelaamaan oman tasoisten pelaajien kanssa. Pelaajien kehitys kaikilla tasoilla pitkäjänteisesti on kaiken keskiössä ja se on kaikkien yhteinen tavoite. YLEISESTI PELAAJIEN VALINTAPERUSTEET: Pelitaitavuus Kuinka ymmärrän peliä, kuinka osaan ratkaista tilanteita ja opin ratkaisemaan muuttuvia tilanteita pelikentällä, sekä osaan omaksua valmentajan antamia pelitaidollisia ohjeita. Lajitaitavuus Lajitaidot ovat hyvin hallussa. Pystyn ottamaan laadukkaan ensimmäisen kosketuksen ja pelaamaan sen jälkeen nopeasti ja laadukkaasti eteenpäin. Osaan hallita palloa pienessä tilassa ja ajassa. Yleinen liikunnallisuus.

5 Ryhmien välinen yhteistyö
Tasoryhmien välillä tulee tehdä yhteistyötä, jotta pelaajien yksilöllinen kehittyminen eri aikaan otetaan huomioon. Kuukausittain järjestettävissä valmentajapalaverissa käymme läpi valmennukselliset asiat ja kuinka joukkueet ja yksilöt ovat edenneet. Tämäkään ei missään tapauksessa tarkoita, että joka kuukausi siirtelemme pelaajia tasoryhmästä toiseen. Pelaajien kehittymistä seurataan, annetaan omatoimisen harjoittelun ohjeita jne. Pelaajaa viedään eteenpäin tarvittaessa tasoryhmästä toiseen, tai tarvittaessa ikäluokasta toiseen.

6 Valmennuksellisia periaatteita
Valmennus on tiimityötä, jolloin valmentajien on kyettävä tekemään yhdessä töitä ja ajatella mahdollisimman paljon yhteistä maalia, joka on pelaajien pitkäjänteinen kehitys. Tärkeintä ei ole tyytyä siihen kuinka hyviä olemme nyt, vaan kuinka hyviä tulemme olemaan jatkossa.

7 Valmennuksellisia ajatuksia
Tärkeitä asioita pelaajien kehittämisen kannalta on mm. seuraavat: Havainnointi. Pelaajien pitää oppia pelaamaan monipuolisesti, jotta he oppivat kentällä ratkaisemaan muuttuvia tilanteita erilaisia vastustajia vastaan. Ei ole olemassa yhtä ainoaa mallia/Drilliä, jolla pystymme pelaajat valmistamaan kentällä tapahtuvia muuttuvia tilanteita varten. Toki malleja tulee olla tietyissä tapauksissa, mutta peli ei saa perustua malleihin. Rohkeus ja lupa epäonnistua. Pelaajilla tulee olla aina oikeus epäonnistua, jotta he voivat kehittyä. Jotta pystymme luomaan rohkeita monipuolisia jalkapalloilijoita, heillä pitää olla lupa kokeilla ja onnistua/epäonnistua. Valmentajan työ on antaa erilaisia ratkaisumalleja mitä tilanteissa voi tehdä ja kuinka ne voi tunnistaa kentällä. Hyvät lajitaidot. Mitä paremmin pelaajamme pystyvät kuljettamaan palloa, kääntymään, ohittamaan ja syöttämään, sen paremmin joukkue pystyy toimimaan. Tämä ei tarkoita, että jauhamme perustaitoja harjoituksissa tunnista toiseen vaan niitä elementtejä, mitä kausisuunnitelmassa on, liitetään erilaisiin pelillisiin harjoitteisiin. Liikunnallisuus. Jalkapallo on erittäin monipuolinen laji, mihin oheistoimintaan pystyy lisäämään hyvinkin monipuolisesti eri asioita. Mitä nopeammin pelaajan jalat toimivat, sen helpommin he pystyvät niitä toteuttamaan ja kehittymään. Seuran(Joukkueen) pelitapa. Kausisuunnitelman mukaan ikäluokan joukkueet pyrkivät pelaamaan yhteisellä tavalla. Haluamme kehittää kaikkia pelaajiamme, emme vain kärkeä, koska tilanne voi olla kahden vuoden päästä päälaellaan. Pelaajat kuitenkin kehittyvät yksilöllisesti eri aikaan. Oikeita asioita pitää tehdä kaikkien kanssa, jotta mahdollisuudet kehittyä ovat olemassa.

8 Kausisuunnitelma Kausisuunnitelman runkona käytetään Hyvinkään Palloseuran valmennuslinjan mukaista kausisuunnitelmarunkoa.

9 P05 ja P06 Vastuuvalmentaja
Timo Lehtihalmes p HyPS Valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld p


Lataa ppt "P05 ja P06 toimintasuunnitelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google