KM, PsyK Jaana Laurinvaara

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Ammatillisen Osaamisen kehittäminen – lakimuutokset 2014
AMMATILLISEN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN LAKIMUUTOKSET 2014.
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Palkkatuki.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.
TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON TYÖNANTAJAPALVELUT
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Peppi-koulutus, syksy 2014 Jukka Jonninen / Strategiayksikkö.
TASA-ARVOVIIKONLOPPU 17. – ANU-TUIJA LEHTO.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Seurantalomake palkkatukijakson ohjauksellisena välineenä
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittämishanke KaaSu Palvelun tuottaja kehittämässä palveluprosessin seurantaa Kaakkois-Suomen.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Tampereen työllistämistuki
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
SOPIMUSSHOPPAILU LUOTTAMUSMIESKONFERENSSI KATARINA MURTO VASTAAVA TYÖEHTOASIANTUNTIJA KM1.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
” Osaavana pidempään työelämässä”
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
HR. Tilanne Selainkäyttöinen henkilöstöpalveluiden palvelukokonaisuus (henkilökunnan työasemilta)
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Milloin oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto
Lapsi-ystävällinen kunta
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Jorma Palola Neuvottelupäällikkö
TE-toimiston yrityspalvelut
Henkilöstötyöryhmän väliraportti
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
VUOSILOMA.
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Suomen Ensiapukoulutus
Asiakkaan suunnitelmat TYPPI-järjestelmässä
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Työnantajalle uusi verovähennys työntekijöiden kouluttamisesta (= koulutusvähennys) KM, PsyK Jaana Laurinvaara Työyhteisövalmentaja, työnohjaaja SOSPED, STOry Ilo Elää Hyvinvointipalvelut Työpsykologia ja HR-kehittämispalvelut www.iloelaa.fi

Uudistuksen tausta Koulutusvähennys perustuu työmarkkinajärjestöjen maaliskuussa 2013 sopimaan osaamisen kehittämisen toimintamalliin (Hallituksen esitys 95/2013). Tavoitteena on edistää työntekijöiden osaamisen kehittämistä, muutostilanteisiin varautumista ja työurien pidentymistä. Tarkoituksena on edistää työntekijöiden ammatillisen koulutuksen kehittämistä suunnitelmallisella koulutuksella. Uudistuksen piirissä ovat koko- ja osa-aikaisesti työskentelevät sekä vakituisessa että määräaikaisessa työsuhteessa.

Millainen henkilöstön kehittäminen oikeuttaa vero-vähennykseen? Työnantaja on oikeutettu verovähennykseen, jos Koulutuksen kesto on vähintään 6 tuntia (joka voi koostua myös lyhyemmistä jaksoista). Koulutuksen tuottaja on joko työnantajan oma organisaatio tai koulutus on ostettu ulkopuolelta. Koulutus järjestetään koko henkilöstölle tietylle osalle henkilöstöä yksittäisille henkilöille Koulutus voi olla esim. täydennys-, kieli tai oppisopimuskoulutusta ja sen tulee perustua henkilöstön koulutussuunnitelmaan.

Verovähennyksen määrä Yritykselle verovähennyksen määrä on työntekijöiden keskimääräinen päiväpalkka kerrottuna koulutuspäivien määrällä ja näin saatu tulo jaetaan kahdella (= 50 % koulutuspäivien keskimääräisestä palkkakustannuksesta). Verovähennyksen enimmäismäärä on 3 päivää työntekijää kohden. Oikeus verovähennykseen ratkaistaan kussakin tapauksessa verotusmenettelyssä.

Koulutusvähennys edellyttää koulutussuunnitelman laatimista Koulutusvähennys on uusi työnantajia koskeva verovähennys. Se ei muuta jo voimassa olevaan sääntelyyn perustuvaa työntekijöiden kouluttamisesta johtuvien kustannusten vähennysoikeutta. Koulutussuunnitelmasta tulee käydä ilmi mm. arvio koko henkilöstön ammatillisesta osaamisesta ja arvio tiedossa olevista osaamisvaatimusten muutoksista. Koulutussuunnitelmassa voidaan pitäytyä esim. ryhmäkohtaisessa tarkastelussa. Suunnitelmaan kirjataan myös sen toteutus ja seuranta. Koulutussuunnitelma kuuluu osana yhteistoimintalain mukaiseen henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaan.

Myllypellontie 29, 02510 Oitmäki Yhteydenotot henkilöstö- ja koulutussuunnitelmiin liittyen Ilo Elää Hyvinvointipalvelut Jaana Laurinvaara Henkilöstön kehittäminen ja HR -palvelut jaana@iloelaa.fi puh. 040 161 8895 Myllypellontie 29, 02510 Oitmäki