Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry"— Esityksen transkriptio:

1 Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
Pienosuustoiminnan asiantuntijajärjestö Henkilöstön omistamien osuuskuntien - työ-osuuskuntien - etujärjestö Tiivis yhteistyö Pellervon kanssa uusien osuus-kuntien perustamiseksi sekä perustamisneuvon-nan edistämiseksi. Coop Finlandilla on erityinen tehtävä jo toimivien pienosuuskuntien etujen ajamisessa sekä kehittämispalveluiden kokoamisessa ja tarjoa-misessa niille.

2 Pienosuuskuntien verkottuminen
Suomen historiallinen kokemus sekä kokemus Espanjasta ja Italiasta osoittavat, että osuuskuntien yhteistyö kehittämisessä on avainasemassa osuus-kuntien menestyksen rakentamisessa sekä niiden tuotteiden ja palvelujen tunnetuksi tekemisessä Verkostoitumisen edellyttää tiettyä toiminnan vakiintumista, joka vapauttaa osuuskuntien vastuu-henkilöt katsomaan ulospäin ja etsimään tukea oman toimintansa kehittämiseen.

3 Verkostoitumisprojekti Netco Equal 1.11.2004–31.12.2007
Kehittää pienosuuskuntien verkottumista paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti Kehittää verkostoitumiseen perustuvia liiketoiminta-malleja, koulutusta sekä tiedottamista Välittää valtakunnallisesti kumppanuusverkostossa syntyviä toimintamalleja Edistää liiketoiminnan kehittämisen avulla osuuskuntien jäsenten työllistymistä sekä paikallisten palvelujen tarjontaa Toteuttaa kansainvälistä kumppanuutta yhteistyössä italialaisten ja puolalaisten kumppaneiden kanssa.

4 Netco-projektin neljä osahanketta 1
Netco Pohjoinen, jossa on tarkoituksena perustaa Rovaniemelle pienosuustoimintaa palveleva keskus yhteistyössä Lapin pienosuuskuntien kanssa, kehittämis-hankkeina voisivat olla esimerkiksi tietotekniikan ja käsityöalan osuuskuntien ja pienyritysten toiminnan kehittäminen Netco Läntinen, jossa keskitytään kotipalvelu- ja sosiaali- ja terveyssektorin osuuskuntien kehittämiseen verkosto-toiminnan avulla. Netco Läntisellä on myös tärkeä rooli verkostoitumiskokemusten välittäjinä muulle projektille Netco Eteläinen, jossa pyritään saattamaan kehitysyhteistoimintaan ennen kaikkea osuuskuntia tietotekniikan ja viestinnän aloilta.

5 Netco-projektin neljä osahankketta 2
Netco Itäinen, jossa pyritään kehittämään verkostomai-sen toiminnan avulla palvelu- ja käsityöalojen osuus-kuntia ja muita pien yrityksiä. Osuuskuntien yrityskuvan kehittäminen ja aluetaloudellisen merkityksen esille-tuominen. Projekti järjestää myös tarpeen mukaan tilaisuuksia niilläkin alueilla jotka kokevat syystä tai toisesta olevansa katveessa, tai joille ei katsota tarvittavan toimenpiteitä koko projektin toiminta ajaksi. Yhtenä projektin tuotteena saattaa olla osuuskuntien liiketoiminnan kehittämiseen keskittyvän verkkomate-riaalin kehittäminen.

6 Netcon kotimainen kumppanuus
Netco Pohjoisen osahankkeesta vastaa Coop Finland ry. Netco Eteläisestä ja projektin kokonais-hallinnosta vastaa Pellervo-Seura Netco Läntisestä vastaa Osuuskunta Sataosaajat Netco Itäisestä vastaa Idekoop Osuus-kunta.


Lataa ppt "Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google