HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Advertisements

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSALAN TYÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMINEN 2012 JA TYÖTURVALLISUUSKILPAILU Tilaajan/rakennuttajan mahdollisuudet hyvälle työturvallisuustyölle.
Holvi.com -maksutili 1 Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
UUDISTUNEET AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT JA TUTKINNON PERUSTEET
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
IV. Opiskelijan arviointi työpaikalla
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Levy- ja hitsausalan CNC –valmistus 10 ov
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
Brade & Vilpponen 1 ITP2TM003 Java-ohjelmointi I Kevät op.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Sihteerityön ja asiakirjahallinnon tutkintotoimikunta
OPISKELIJAN ARVIOINTI työssäoppiminen näyttö
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Käyttäytymisen arviointi
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
TALOUDEN TASAPAINOTTAMIS- JA TUOTTAVUUSOHJELMA Vuosille
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
TYÖNOHJAAJAPALAVERI VARTTI-hanke/ Anne-Mari Ollikainen.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
ARVIOINNIN TOTEUTTAMINEN KOULUTUSKESKUS SALPAUKSESSA
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Työpaikkakouluttajan ABC
Jarkko Kröger Levy- ja teräsrakennetyöt 10 ov 1. Työprosessin hallinta Suunnitelmallinen työskentely Työn kokonaisuuden hallinta.
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
Mielenterveys kuntoutus
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
Työpaikkakouluttajan ABC
Mitä opetan ammatillisessa koulussa? Mariitta Savolainen
Liikunnan arviointi luokilla
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Laatu ammattikeittiössä
Työturvallisuus.
Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
 Useimmissa kahviloissa tuotteet rekisteröidään kassakoneeseen, asiakas maksaa heti ja kuitti tulostuu saman tien  Isoimissa kahviloissa joissa tarjoillaan.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Työn sujuvuus, työprosessin hallinta Koulutuksessa on syytä huomioida työn tehokkuus vaatimuksia, jotka työpaikoilla ovat itsestään selvyys.
Työhyvinvointi JOULUKUU.
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
TYÖTURVALLISUUS.
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Esityksen transkriptio:

HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ Opintokokonaisuus: Kahvila- tai pikaruokapalvelut 10 ov Opiskelija_______________________________________________________ Luokka_____________________________________ Yritys__________________________________________________________ Ajankohta___________________________________ ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit TYÖPROSESSIN HALLINTA Työtehtävän suunnittelutaidot Työtehtävän toteuttaminen Työn arviointi Työtehtävän kehittäminen suunnittelee työtään toisten kanssa tekee annetut työtehtävät ja ohjattuna siirtyy työtehtävästä toiseen ottaa vastaa palautetta omasta työstään suunnittelee oman työnsä tekee annetut työtehtävät oma-aloitteisesti ja siirtyy joustavasti työtehtävästä toiseen arvioi omaa suoritustaan totuudenmukaisesti sekä ottaa ja antaa työhön liittyvää palautetta suunnittelee ja organisoi omat työtehtävänsä osana työyhteisön toimintaa tekee samanaikaisesti eri työvaiheita ja siirtyy ripeästi työtehtävästä toiseen arvioi omaa ja työryhmän suoritusta totuudenmukaisesti sekä ottaa vastaa ja antaa työhön liittyvää palautetta rakentavasti

Työmenetelmien hallinta ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 TYÖTEHTÄVÄN HALLINTA Työmenetelmien hallinta Työvälineiden ja -materiaalien hallinta avaa ja sulkee kassan ohjauksessa laittaa myyntilinjaston ja asiakastilat kuntoon toisen apuna valmistaa, pakkaa ja laittaa tuotteita tarjolle toisen apuna hoitaa tuotteiden myynnin ja täydentää myyntilinjastoa pyydettäessä käyttää kassakonetta, vastaanottaa ja käsittelee käteistä rahaa, pankki- ja luottokortteja sekä lounasseteleitä maksuvälineinä huolehtii työvuoroonsa kuuluvasta keittiö- j asiakastilojen puhtaanapidosta ja järjestyksestä avaa ja sulkee kassa itsenäisesti laittaa myyntilinjaston ja asiakaspalvelutilat kuntoon valmistaa, pakkaa ja laittaa tuotteet tarjolle siististi hoitaa tuotteiden myynnin ja täydentämisen käyttää kassakonetta sujuvasta, vastaanottaa ja käsittelee käteistä rahaa, pankki- ja luottokortteja sekä lounasseteleitä maksuvälineinä huolehtii keittiö- ja asiakastilojen puhtaanapidosta, järjestyksestä ja viihtyisyydestä avaa ja sulkee kassa itsenäisesti ja oma-aloitteisesti laittaa myyntilinjaston ja asiakastilat kuntoon viimeistellysti valmistaa, pakkaa ja laittaa tuotteet tarjolle siististi, houkuttelevasti ja myyvästi hoitaa tuotteiden myynnin ja täydentämisen ennakoiden ruuhkahuiput hallitsee kassatyöskentelyn myös kiireessä ja toimii kassatyössä vastuullisesti tekee kassatilityksen ja niihin liittyvät raportit huolellisesti huolehtii keittiö- ja asiakastilojen puhtaanapidosta, järjestyksestä ja viihtyisyydestä vastuullisesti huomioi työssään puhtauspalvelujen vaikutuksen palvelukokonaisuuteen

TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA Tuotetietous Palveluyrityksen omavalvonta hallitsee kahvila- ja pikaruokatuotteiden nimet, hinnat ja pääraaka-aineet tekee omavalvonnan edellyttämät seurannat hallitsee kahvila- ja pikaruokatuotteiden tuotetiedot sekä niiden soveltuvuuden tavallisimpia erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille tekee omavalvonnan edellyttämät seurannat ja huolehtii vastuullisesti tuotteiden säilytys- ja tarjoilulämpötiloista hallitsee kahvila- ja pikaruokatuotteiden tuotetiedot sekä niiden soveltuvuuden tavallisimpia erityisruokavaliota noudattaville asiakkaille pystyy suosittelemaan tuotteita asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin tekee omavalvonnan edellyttämät seurannat ja huolehtii vastuullisesti tuotteiden säilytys- ja tarjoilulämpötloista noudattaa tuotteiden vaatimia kypsennys-, jäähdytys- ja säilytyslämpötiloja elintarvikehygienian määräysten maukaisesti TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 TYÖTURVALLISUUDEN HALLINTA - noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita - noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita ja työskentelee oman ja työtovereiden työturvallisuuden huomioiden (rauhallisuus, järjestys, oikeat työtavat) noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita ja työskentelee oman ja työtovereiden työturvallisuuden huomioiden huomioi kaikessa toiminnassaan myös asiakkaiden turvallisuuteen liittyvät riskit YDINOSAAMINEN Kaikille yhteinen ydinosaaminen 1) yhteistyötaidot 1) tekee annetut tehtävät huolellisesti ja pyytää tarvitessaan apua muilta 1) tekee annetut tehtävät huolellisesti ja työskentely on sujuvaa. Pyytää tarvitessaan apua muilta ja auttaa muita 1) toimii vastuullisesti tiimin jäsenenä työyhteisössä ja ottaa työssään huomioon seuraavan työvaiheen ja työntekijän

2)laadukas- ja asiakas-lähtöinen toiminta ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit YHTEISET PAINOTUKSET 2)laadukas- ja asiakas-lähtöinen toiminta 3) yrittäjyys 2) toimiin asiakaspalvelutilanteissa kohteliaasti ja asiallisesti 3) noudattaa toimipaikan laatuvaatimuksia tuotteista ja palvelusta 2) toimii asiakaspalvelutilanteissa kohteliaasti ja asiallisesti ja niin, ettei asiakas joudu odottamaan 3) noudattaa toimipaikan asettamia kustannus- ja laatuvaatimuksia tuotteista, palvelusta ja hygieniasta 2) toimii asiakaspalvelutilanteessa kohteliaasti, asiallisesti ja ripeästi. Osaa valita töidensä tärkeysjärjestyksen asiakaslähtöisesti 3) noudattaa vastuuntuntoisesti ja oma-aloitteisesti toimipaikan asettamia kustannus- ja laatuvaatimuksia tuotteista, palvelusta ja hygieniasta