HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Varainhankinnan uusi aikakausi!
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Arvonlisävero kirjanpidossa
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
Seura- ja lajiliittoyhteistyö koulun näkökulmasta
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Rakennusala torjuu harmaata taloutta Rakennusteollisuus RT ry
Keskustelun vetäjä (Nimi) Esittäjä (Nimet) Johda ja palvele entisenä piirikuvernöörinä.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
11 Taloushallinnon opiskelusta. Teemana kannattavuusajattelu • Perusvalmiudet ymmärtää yritysten tuottamaa taloudellista tietoa • Tietoa tarvitsevat –
Pupesoft myyntireskontra
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
NALLE PUH.
RISKIEN HALLINTA RAKENNUSTYÖMAALLA
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
RAKENTAMISPALVELUT URAKKATIETOJEN ILMOITTAMINEN VERO- HALLINTO
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
KIINTEISTÖITTÄINEN JÄTTEENKULJETUS Kunnan järjestämän kilpailutetun ja kiinteistön haltijan järjestämän (sopimusperusteisen) jätteen- kuljetuksen erot.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS Seuraversio. Kaikki on meistä itsestämme kiinni.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Alipalkkaus kuriin – PAMin esitys palkkarikosten sanktioimisesta PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Käsityön opetustuokio
Pienyritykset ja käytettävyys Ville Juhani Lehtonen, 49515B.
FinELib-aineistojen kilpailuttaminen Osa FinELibin aineistoista (vuosittain n aineistoa) kilpailutetaan hankintalain mukaisilla menettelyillä Aineisto.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
Toteutuuko koulutustakuu Jussi Huttunen.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
HARMAA TALOUS TILAAJAVASTUU KÄÄNNETTY ARVONLISÄVERO ASt 2015
Oikeus ja kamppailut 7. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Ensimmäinen tapaus.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Kirjanpitolain muutokset GLÖGITILAISUUS Eduskunnan sivut Atsoftin sivut Asteri kirjanpito.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Tussitaikurit video ja kuva KESKEN. TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN 2014 Verohallinto TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN.
Mikä ihmeen tilaajavastuu – rehdillä kilpailulla Suomi nousuun
Koulutusyhteistyön sopimusasiat –seminaari Kari Pitkänen
Case Luovi: Vuosityöaikakokeilu ja osaamisperusteisuus
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
HYVINVOIN- TIVALTION KEHITYS Ja SOSIAALI- POLITIIKKA.
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Ryhmän ohjaamisen perusteet ammattiin
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Suomen verotus selkokielellä
Eettinen palvelu ja liiketoiminta
Vuosikertakamaa – Asiaa & viihdettä jo vuodesta 1938!
Kaveritaidot.
Julkaisutoiminta hyvänä käytäntönä? Esimerkkinä Metka – hanke
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Koulutusinformaation, tarjonnan ja opintopolku.fi:n uudistus (KTO)
Esityksen transkriptio:

HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA

 Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän ovat!  Työntekijöille maksetaan vähintään TES:n mukaisesti  Yhteiskunnalliset velvoitteet on maksettu ajallaan  Noudatetaan samoja rakentamisen määräyksiä, rakennetaan ts. samaa laatua  Noudatetaan työturvallisuusmääräyksiä  Noudatetaan ympäristömääräyksiä

 Maarakennusala on hyvin haasteellinen ala ilman harmaata talouttakin  Tarjoamme kallista työvoimaa  Suomalaisesta työvoimasta on pulaa  Ulkomaisen työvoiman ongelma on kielimuuri ja erilainen laadullinen osaaminen  Materiaalien hinnat vaihtelevat suuresti maailman markkinatilanteen voimasta  Ylläpidämme kallista maarakennus- ja kuljetuskalustoa  Työmaan organisointi vaatii tekniseltä johdolta vankkaa ammattitaitoa ja kokemusta

 Vastuu tilaajalla  Tarkistaa oikeasti verovelkatodistukset, maksetut eläke- ja tapaturmavakuutukset tai vaatia RALA –todistus tarjousvaiheessa, ennen sopimuksen tekemistä ja määrävälein sopimuksen aikana  Valvoa työmaan toteutusta paikan päällä yhteisillä katselmuksilla urakoitsijan kanssa  Vastuun kasvattamista vastaamaan myös valitsemiensa urakoitsijoiden vastuuttomasta toiminnasta kannatan, koska tämä on kaikkien etu, eikä siihen ennalta ehkäisevästi paremmin pysty kukaan muu kuin tilaaja

 Vastuu viranomaisilla  Työmaakäynnit ovat tehokasta ennaltaehkäisevää valvontaa. Näitä voi pelätä myös rehellinen yrittäjä, mikäli hän ei ole kaikkia määräyksiä ymmärtänyt  On kuitenkin aivan eri asia toimia rikollisesti, kuin toimia virheellisesti vilpittömässä mielessä  Rikollinen kuittikauppa vaatii jotain paljon enemmän, kuin esim. unohtaa säilyttää työmaapäiväkirjaa työmaatoimistossa  Virheistäkin on hyvä muistuttaa, mutta rikollisesta toiminnasta tulee rangaista niin, että se loppuu

 Käännetyn ALV:n vaikutus tähän asti  Henkilökunnan koulutukseen käytetty aika  Kirjanpito-ohjelman vaihto uuteen versioon  Hallinnolliset kulut ovat siis kasvaneet rehelliselle yrittäjälle  Odotettavissa  Tulkintaa ja lain soveltamista taloushallinnossa  Virheitä ja näiden korjauksia veron maksuissa  Verotarkastuksessa näitä sitten ihmetellään mitä tuli tehtyä, oikein vai väärin ?  Hallinnolliset kulut tulevat siis edelleen kasvamaan

 Loppupäätelmä  Itse uskon ennalta ehkäisevään toimintaan enemmän kuin siihen, että syydämme yhteiskunnan varoja toimintaan, joka kehittää lisää byrokratiaa ja on auttamatta myöhässä  Jokainen meistä hakee itselleen edullisimman ratkaisun niiden määräysten puitteissa kuin rehellisesti toimien voi, toiset hakee epärehellisesti vielä enemmän  Mikäli emme vaadi tilaajilta vastuullisempaa tapaa kilpailuttaa urakoita, tilaaja valitsee aina halvimman vaihtoehdon.