Media vaikuttamisen ja vuorovaikuttamisen välineenä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomalainen koulu ulkomailla syntyneen opettajan silmin
Advertisements

Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan foorumi
Mediakasvatus MLL:ssa
. Rauman freinetkoulu.
Teknologia ja liikunnanopetus oppimisympäristöhankkeissa
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Mediapedagogi kouluissa (1) havaintoja kentältä ja kentän laidalta havaintoja kentältä ja kentän laidalta.
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
Ysiltä elämään Eväitä peruskoulun jälkeiseen elämään
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Sari-Katja Niiles, Eeva Hiltunen ja Henna Kalima
VENÄJÄÄ VERKOSSA Mari Hämäläinen
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Mitä media on? Media on tajuntateollisuutta, joka tarjoaa maailmaa koskevaa informaatiota ja tapoja nähdä ja ymmärtää se (Masterman 1985).
Oulun aikuislukio 2014.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Luonto-Liitto, Maan ystävät, Dodo ja Nuorten Akatemia Ilmari-hankkeen koordinaattori Riitta Savikko Pandapalkinnon luovutustilaisuus Ilmari-
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Yrittäjyyskasvatuksen tutkija- ja toimijatapaaminen Vaasa Yrittäjyyskasvatuksen tutkimuksen ja käytännön haasteet Runsas 10 vuotta yrittäjyyskasvatusta.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LÖYTÖRETKI TOISEEN MAAILMAAN V Konnevesi Opetushallituksen tervehdys.
Luento 1: mediakasvatuksesta kohti monilukutaitoa
Sosiaalinen media opetuksessa Pirita Nurmi Miksi? Yleensä lisämauste – etä- vai monimuoto? Ajasta ja paikasta riippumaton Antaa uusia välineitä.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Mediakulttuuri Maija Havola Esityksen sisältö Yleistä mediakulttuurista Mediakulttuuri Suomessa Mediakulttuurin kansainvälinen toimiala Mediakasvatus.
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Ville Käytetään autenttisia tilanteita; keskusteluja Jivkan ja muiden toimijoiden välillä; haastattelut, dialogit Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinnon.
Elämänkatsomustiedon ainedidaktiikka, LO-peruskurssin kertausta.
Kyllä kansa tietää..... Sosiaalinen media tietolähteenä Marjukka Nyberg /28/2015COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Nuorten ja hallinnon vuoropuhelu Tommi Laitio nuorisotoimenjohtaja.
Journalistiikan ja mediatutkimuksen perusteet ma 19. ja 26.9.: 12-14, F416; ti 20: 12-14, Kurtén ti 27.9: 12-14, Nissi viikko 38 ma-ti.
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Opettajat Kuninkaanhaka
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Sosiaalinen media: kun 500 miljoonaa ihmistä hajosi FaceBookiin.
Oppiaine-kokonaisuus
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
OPS 2016 Tulevaisuuden koulu – Opettajuus muutoksessa
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Elämänkatsomustiedon valinnaiskurssi, OPS:n peruskäsitteistöä Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos, käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
Mediakulttuuri ja koulu Osaava-mediakasvatuskoulutus Kesämäen alueen ja Taipalsaaren opettajat
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Tavoitteet ja arviointi
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Kouvolan Yhteislyseon
Esityksen transkriptio:

Media vaikuttamisen ja vuorovaikuttamisen välineenä Ismo Kiesiläinen Mediakasvattaja, toimittaja www.mystinenportaali.com/mediakasvatus/ Nuorten Ääni -toimitus Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus nuoriso.hel.fi/nuortenaanitoimitus/

Audiovisuaalinen kulttuuri Simulaatiokulttuuri (Suoranta & Ylä-Kotola 2000, Sihvonen 2004, Kiesiläinen 2006)‏ Median eri muodot läpäisevät ihmisten elämää Elämykset tapahtuvat mediassa: havainnon ja kohteen välissä on väline Globalisaatio ei olisi mahdollinen maailmassa, jossa tehdään vain suoria havaintoja: Gaza, Obama, lama, urheilu... Ihmisten reaktiot eivät erottele sitä, mistä havainto on peräisin Yhteiskunta ja vaikuttaminen tapahtuvat mediassa Kirjallisen kulttuurin rinnalle on syntynyt audiovisuaalinen kulttuuri

Esimerkki: suomalainen ruoka Video 1 Video 2 Lähde: Ruokatieto

Opetussuunnitelma Kuka tekee mediasi? Havainnot maailmasta eivät ole omiamme Media vaikuttaa päätöksentekoon (yksilön ja yhteiskunnan tasolla)‏ Mediayritykset määrittelevät kulttuurin (esim. Big Brother)‏ Perusopetuksen tehtävä on kasvattaa aktiiviseen kansalaisuuteen, demokraattisen yhteiskunnan kehittämiseen ja uuden kulttuurin luomiseen. Miten?

Media opetuksen välineenä toiminnalliset tavoitteet (Videokamera koulutyössä, Kiesiläinen 2006)‏ tiedon jakaminen havainnointi ja käsittely itseilmaisu vuorovaikutus

Videomielipidekirjoitus Videomielipidekirjoituksissa pyritään vaikuttamaan koulun asioihin. Tavoitteena on oppia ilmaisemaan ja perustelemaan omia mielipiteitä julkisessa keskustelussa, jossa videokuva on nykyään tärkeä väline. Oppilaat ovat keskeinen osa kouluyhteisöä ja heidän mielipiteillään ja havainnoillaan on merkitystä. Video ideoidaan, kuvataan ja käsitellään kolmessa oppitunnissa. Esimerkkivideo: Vartiokylän penkit

A-tuubi Nettipalvelu ja tv-ohjelma, jossa voi julkaista omia yhteiskunnallisia videoita. Netissä: atuubi.yle.fi perjantaisin TV1:ssä klo 19:50 Nuorten Ääni -toimituksen Kouluruokajuttu

Me olemme media Media tuntuu usein uhkalta kasvatukselle Mediaa voi käyttää välineenä Mediaa voi muuttaa: me olemme media Esim. IRC-Galleria, A-tuubi, Nuorten Ääni -toimitus Nykyinen audiovisuaalinen kulttuuri meidän ainoa audiovisuaalinen kulttuurimme. Opettajat ovat avainasemassa

Linkkejä Kotisivut: Nuorten Ääni -toimitus A-tuubi Opinnäytetyö: Videokamera koulutyössä Videomielipidekirjoitusopas Käsikirjoituskortit www.mystinenportaali.com/mediakasvatus/ Nuorten Ääni -toimitus ”Aikuisten alkoholinkäyttö” A-studio ke 11.2. klio 21:05 nuoriso.hel.fi/nuortenaanitoimitus/ A-tuubi atuubi.yle.fi