Palautteen antaminen ja vastaanottaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
Haastattelukysymysten laatiminen
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
OHJEITA JA VIHJEITÄ HARJOITTELUN OHJAAJALLE
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Kokemuksia ja kehitysideoita. PLE:N taustaa • Opiskelijat oman ympäristönsä suunnittelijoita ja ylläpitäjiä • Itseohjautuva oppiminen • Yhteisöllinen.
OHJAAMINEN.
PeLE-henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen ( PLE = Personal Learning Environment)
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Preppaus ENA 4.
NALLE PUH.
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen Pohjois-Savon ELY -
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
| | Osaamisen kehittäminen vanhuspalveluissa Tahkovuori Aija Hietanen ahietanen.vuodatus.net © Savonia-ammattikorkeakoulu.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Jotain siitä -seminaari Kehitysvammaisten Tukiliiton Kaveri-projekti Projektipäällikkö Kati Ruotsalainen.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
osana opiskelijan PLE:tä
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen.
Savonia-ammattikorkeakoulu, Terveysala, Kuopio
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
PALAUTTEEN ANTAMINEN JA VASTAANOTTAMINEN
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Vuorovaikutusta verkossa Käynnistäminen Ohjaaminen Arviointi Sari Koski-Kotiranta.
Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
ITSESÄÄTÖINEN OPPIMINEN ’Innolla työelämään’ Kopro 2012 Insiders.
HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE Kiravo-projekti 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Ops seminaari Askola.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Annika Räsänen. Suomen Mentorit ry Tavoite: Yksikään nuori ei saa pudota kyydistä. Ei edes korkeakoulutettu. Yhdistys on perustettu syksyllä.
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
VAPAASEEN KYSELYYN PERUSTUVA OPPIMINEN (IBL) Kymintehtaan koulu
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
”OHJAAJANA KEHITTYMINEN”
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Esityksen transkriptio:

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen Aija Hietanen, 3.4.2012

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen -perusteiden kertausta PLE (blogi) opiskelijoiden ohjauksessa

Sain ohjaajaltani säännöllistä palautetta ”Kaikki antavat palautetta – kukaan ei saa sitä”  Palautteen henkilökohtaistaminen

Palautteen antaminen on tavoitteellinen tapahtuma Sovi opiskelijan kanssa palautekäytännöt Anna palaute välittömästi, jos se vain on mahdollista. Käytä konkreettisia havaintoja esimerkkeinä Älä yleistä ("unohdat aina asioita” ”et koskaan tule ajoissa”) Anna palautetta sellaisesta asiasta, jolle vastaanottaja voi tehdä jotakin. Kysy selventäviä kysymyksiä ja pyydä lisätietoja. Kysy opiskelijan omaa näkemystä asiasta Tarkista, ymmärsikö opiskelija viestisi. Erota henkilö ja hänen käyttäytymisensä toisistaan ("olet huolimaton" sijaan: "olet tehnyt tämän asian huolimattomasti").

RAKENTAVA PALAUTE Tavoite: auttaa toista selventämään omat kehittymistarpeensa Rakentava palaute on sellaisten KYSYMYSTEN esittämistä, jotka saavat opiskelijan pohtimaan oman toimintansa perusteita

Yhdessä oppimista DIALOGISUUS vuoropuhelua yhdessä etsimistä ja löytämistä molemmat oppivat toisen kunnioittaminen, tasa-arvoisuus

OHJAAVA PALAUTE Vieläkin – kun ! , MUTTA kaiken kaikkiaan olet Tavoite: kehittämisehdotuksen/vinkin antaminen Ja-sanat yhdistää ja vahvistaa Olet hyvä/taitava siinä ja siinä, ja siinä ja…. Ja vieläkin paremmaksi, taitavammaksi tulet , KUN.. Vieläkin – kun ! MUTTA sana vahvistaa Yhteenveto, kokoava.. , MUTTA kaiken kaikkiaan olet taitava, osaava, kehittynyt erinomaisesti…

PALAUTTEEN VASTAANOTTAMINEN Kerro, millaista palautetta haluat / tarvitset Ota se, minkä tarvitset Suodata Älä suostu yleistyksiin: ”sinä olet aina myöhässä” – ainako ? Ihan ainako? ”kaikki ovat sitä mieltä..” – kaikkiko? Ihan kaikkiko? Ketkä tarkalleen ottaen? Älä puolustele itseäsi tai syyllistä palautteen antajaa: ”olet ymmärtänyt käyttäytymiseni väärin..”  ”Mikä käyttäytymisessäni sai sinut ymmärtämään noin?” Ota vastaan aktiivisesti ! - pyydä tarkennuksia ,kysy !  Toista palaute omin sanoin

PLE-henkilökohtainen oppimisympäristö (personal learning environment) Opiskelijan itsensä hallinnoima – täysin! Formaali- ja informaali oppiminen Verkostot Practise tree – ammatillinen kasvu Arvioinnit ja palautteet Portfolio, CV

Moodle PLE Wordpress Googledocs Diigo Verkostot Opettajat Teoriaopinnot Harrastukset Harjoittelut Oppimismateriaalit Ohjaajat Kaverit Arvioinnit Työpaikat CV Facebook wikispaces