XY teoria (McGregor) Teoria X Teoria Y

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Advertisements

Leslie B. Hammer, Jennifer C. Cullen, Margaret B. Neal, Robert B. Sinclair and Margarita V. Shafiro: The Longitudinal Effects of Work-Family Conflict and.
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
Motivaatio halu + energia = motivaatio.
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Lempäälän keskustan kehittäminen
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.
Minä oppijana 1 ov..
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Teemaryhmä Opintoasiainpäivät Sihteeri Tuula Kivistö
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Nuoruus kehitysvaiheena
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VAPAAEHTOISTEN JOHTAMINEN. Minä “Happiness is a state of activity.” – Aristotle.
Copyright ME YHDESSÄ – TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOSPROSESSI.
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS.
Menestyvä työyhteisö LEA1LH002 Yksilö - Ryhmä - Organisaatio MOTIVAATIO Riitta Rautava.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Valmius tulevaisuuteen Arto Saloranta.
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Universaalius Yksilö Emootio Kulttuuri Ryhmä
Mitä asenne tarkoittaa?
Esimiesviestintä.
OPETTAJUUS MUUTOKSESSA Ympäristö muuttuu, muuttuuko opetus? ”Luokan tulisi olla kuin urheilujoukkue: Opettaja on valmentaja ja oppilaat pelaajia” (Amissäätöö-hanke.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Teoria yhteiskuntatieteessä  teoria voi tarkoittaa –yleistä viitekehystä, kohdeilmiötä koskevaa aiempaa tieteellistä keskustelua.
Menestyvä työyhteistö Lähiesimiestyö – johtajuus Management - Leadership Riitta Rautava.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Eurooppalaiset haasteet huippuosaamiselle Hannu Takkula Euroopan parlamentin jäsen, Kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan varapuheenjohtaja.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Suomen mielenterveysseura
Etätyö – Telecommuting (Mitä on etätyö?) [[Elias]] Kokeiden tarkistus mökillä Tietoliikenneyhteys? Telecommute Toimivuus: Riippuen henkilöstä ja aiheesta.
HENKILÖSTÖJOHTAMINEN
MUUTOS JOHTAMISEN HAASTEENA.  JOHTAMINEN ON ENNEN KAIKKEA SOSIAALINEN PROSESSI.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Kotitehtävä Eräs optio oikeuttaa ostamaan sähköä kolmen kuukauden kuluttua hintaan 15 EUR/kWh. Tällä hetkellä sähkön hinta on 18,81EUR/kWh. Vuotuiseksi.
PRECEDE-PROCEED –malli
YH 1, OPS Aloitustunti.
Motivaatioteoriat Julia L..
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
TAPOJA LUOKITELLA ERI MOTIIVEJA
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Tutkimuksen objektiivisuus
Sosioemotionaalinen kehitys
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
Temperamentti.
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Hyvinvointitiimit – I työpaja
YH 1, OPS Aloitustunti.
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Mitä hyve-etiikka on? Normatiivisen etiikan suuntaus, jonka mukaan eettisen toiminnan kannalta ratkaisevia eivät ole yksittäiset teot, vaan hyveiden toteuttaminen.
SYVÄJOHTAMINEN Lyhyt esittely.
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Arvioinnista arkipäivää
Toimiva työyhteisö – organisaatiokäyttäytyminen LEA2LL068:28 Yksilö - Ryhmä - Organisaatio MOTIVAATIO Riitta Rautava.
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
JHKA-jaoston kokous Jari Kallela
Menestys tiimityön kautta
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä/Tiimi – Organisaatio
Persoonallisuus-teoriat
Skeema Älykäs osaa oppia ja soveltaa oppimaansa Ydinsisältö
Kisällioppiminen Perusoletus: kulttuuri määrittelee
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

XY teoria (McGregor) Teoria X Teoria Y työ onluonnostaan vastenmielistä useimmlle useimmilla ei halua päästä eteenpäintuuntuntoa ja haluavatkin päästä johdetuksi vain vähän kapasiteettia ongelmien ratkaisuun vain fysiologiset ja turvallisuudentarpeet motivaattoreina useimpia pitää valvoa tiukasti ja pakottaa toimimaan Teoria Y työnteko on luonnollista kuin leikki kunnollisissa olosuhteissa itsekontrolli on usein välttämätöntä organisaation tavoitteiden saavutamiseksi kyky luovaan ongelmanratkaisuun on jakautunut laajalti eri ihmisryhmille motivaatiota esiintyy kaikilla Maslow tarvehierarkiatasoilla ihmiset voivat olla itseohjautuvia työssään

Kypsyys epäkypsyys teoria (Argyris) Passiivisuus riippuvuus käyttäytymisvalikoiman niukkuus epämääräiset, vaihtelevat intressit lyhyt aikaperspektiivi alistuva asenne itsetietoisuuden puute Aktiivisuus riippumattomuus käyttäytymisvalikoiman monipuolisuus vakiintuneet pysyvämmät intressit pitkä aikaperspektiivi tasa-arvoinen tai johtava asenne itsetiedostus ja kontrolli

Motivaatio hygienia teoria (Herzberg) HYGIENIATEKIJÄT YMPÄRISTÖ Toimintaperiaatteet ja hallinto Työnjohto Työskentelyolosuhteet Henkilösuhteet Raha, status, turvallisuus Motivaatiotekijät Työ sinänsä saavutukset tunnustus työstä haasteellinen työ lisääntynyt vastuu kasvu ja kehittyminen

Maslow’n tarvehierarkia hygieniatekijät motivaatiotekijät Itsensä toteuttamisen tarve Arvostuksen tarve liittymistarve Turvallisuuden tarve Fysiologiset tarpeet

PIIRRETEORIAT

Piirreteoriat Kiinnostava paljon tutkittu >100v täsmentänyt luonteenpiirteitä ymmärtämystä johtajan persoonasta Ei onnistuttu määrittelemään täsmällisesti johtamispiirteitä eri tilanteita ei huomioitu ei ota huomioon ihmissuhdetaitoja vain subjektiivinen määritelmä johtamispiirteistä ei toimi johtamiskoulutusta ajatellen, koska piirteet aika sisäsyntyisiä

tilannejohtaminen Tunnettu ja käytetty perutuu vankkoihin teorioihin mutta silti käytännöllinen ohjaileva, mikä on oikein eri tilanteissa korostaa joustavuutta huomio alaiset yksilöinä ja eri tehtävissä Käsite alaisten valmiudesta epäselvä vain harvat tutkimukset testanneet sitä johtajan tyyli vs alaisen valmisutaso, yhteensopivuus kyseenalaistettu sitoutumisen käsitteellistäminen kysenalaistettu mallin johtajuuskyselyt kyseenalaistettu ryhmän johtaminen vs yksilön johtaminen - ei suoraa vastausta

tilannejohtaminen kork OSALLISTUVA MYYVÄ ideo yhdessä selitä päätös ole avuksi, tue anna mahdollisuus lisäselvityksiin DELEGOIVA OHJAAVA anna vastuu päätöksenteosta anna tarkat ohjeet ja sen toteutuksesta ja valvotarkasti IHMISKESKEINEN KÄYTTÄYTYMINEN alh Alh TEHTÄVÄKESKEINEN KÄYTTÄYTYMINEN kork