Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Laajennetun työssäoppimisen mahdollisuudet
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Opisopimuskoulutuksen laadun kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
AMMATTIKOULUTUKSEN KEHITTÄMIEN –YKSIKKÖ (AmKe)
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 1 klo – Opetusneuvos.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Osaamisperusteisten.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Ajankohtaista ammatillisessa peruskoulutuksessa
Valtionavustukset ammatillisen koulutuksen kansainvälistymiseen 2010 Annikki Häkkilä Erityisasiantuntija Opetushallitus Huki-hankkeen Lajipäällikkö-valmentajapäivät.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Maahanmuuttajien ammatillisen koulu- tuksen kehittäminen: valtionavustus- tusten käynnistämisinfo klo
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Opiskelijahuoltolain.
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2015 Ryhmä 3 Virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Ammatillisen koulutuksen tarpeellisuus Lapissa Johtaja Mika Tammilehto Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Hyvinvoinnin edistäminen ammatillisessa koulutuksessa Tampere 27. 4
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Jatkoaskeleet Hallituksen esityksen päälinjat
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Esityksen transkriptio:

Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus –yksikön päällikkö, opetusneuvos

Ammatillisen peruskoulutuksen keskeisiä kehittämistavoitteita Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden lisääminen sekä koulutuksen saavutettavuus Nuorisotakuun toteutuminen Läpäisyn parantaminen, keskeyttämisen vähentäminen, opintojen etenemisen tuki ja tutkinnon suorittaminen tavoiteajassa Tutkintojen ja perusteiden kehittäminen ja toimeenpanon tuki Joustavien opinto- ja tutkinnon suorittamispolkujen rakentaminen sekä kansainvälisyys Laadukkaan työelämälähtöisen koulutuksen kehittäminen ja oppimisympäristöjen monipuolistuminen Opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen Laadunhallinta ja laadun jatkuva parantaminen

Ammatillisen peruskoulutuksen kehittäminen Tutkintojärjestelmän ja perusteiden kehittäminen TUTKE 2 ml ECVET ja perusteiden rakenteistaminen, oppijan verkkopalvelut opiskelijaksi ottamisen perusteiden muutokset/ VAKUVA2 Joustavien opinto- ja tutkinnon suorittamispolkujen rakentaminen ja kansainvälisyyden lisääminen tarjonta, opsit, hopsit, hojksit osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Valmistavat koulutukset Työvaltainen koulutus, oppisopimus, monipuoliset oppimisympäristöt – opetus - ja ohjaus- järjestelyt –pedagoginen kehittäminen – oppija- ja osaamisperusteisuus Ennakointi (määrä-laatu) -Rahoitusjärjestelmän ja opintotukijärjestelmän kehittäminen Opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen ja moniammatillinen ohjaus – ohjauspalvelut ja opiskelijahuolto Tasa-arvo ja osallisuus Ammatillisen peruskoulutuksen saavutettavuuden ja läpäisyn parantaminen – Nuorelle paikka Yhteiskunnassa ja työelämässä Nuorisotakuu Laadukas ja tehokas opiskelijakeskeinen toiminta Laatustrategian toimeenpano

Ammatillisen koulutuksen valtionavustusten tavoitteet ja periaatteet Tukevat kansallisen koulutuspolitiikan ja tulossopimuksen toimeenpanoa sekä koulutuksen järjestäjien tarpeiden ja valtakunnallisten tavoitteiden yhteensovittamista. Tavoitteena on saada aikaan pysyviä toiminnallisia ja/tai rakenteellisia muutoksia ja parannuksia. Toiminnassa suositaan laajoja, kokoavia ja verkostomaisia hankkeita. Syntyvien tuotosten laatuun ja levittämiseen kiinnitetään huomiota Yhteiskunnallinen vaikuttavuus, Laadulliset ja määrälliset tavoitteet Toimeenpano toteuttamisohjelmina hankeryhmittäin

Valtionavustukset kehittämisen välineenä - Verkottuminen, yhdessä tekeminen, yhteistyö, laatu Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen Joustavien opintopolkujen kehittäminen Opiskelijan / tutkinnon suorittajan hyvinvointi Laatustrategian toimeenpanon tuki (Haku 19.8. – 30.9.2013) Alkuperäiskarjan hoidon tuki kahdelle opetusmaatilalle Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Oppimisympäristöjen kehittäminen ja monipuolistaminen Joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Moniammatillinen ohjaus ja opiskelijahuolto Svenskspråkig yrkesutbildning Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen   Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhankkeet Tutkintojen toimeenpano Työnjohtokoulutuskokeilut Maahanmuuttajien ammatillisen peruskoulutuksen kehittäminen Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja ammattiosaamisen näytöt Opintopolut kulttuurialojen ja sosiaali- ja terveysalojen välille Vientiteollisuuden tarpeita vastaavan ammatillisen koulutuksen kehittäminen Urheilijoiden ammatillisen peruskoulutuksen järjestäminen (Haku lokakuussa) Valmistavien ja valmentavien koulutusten asemointi ja kehittäminen Tukea ajankohtaisiin ammatillisen koulutuksen kehittämiskohteisiin

Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen / Hankeryhmät Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja ammattiosaamisen näytöt Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhankkeet Oppimisympäristöjen kehittäminen ja monipuolistaminen Työnjohtokoulutuskokeilut Svenskspråkig yrkesutbildning Laatustrategian toimeenpanon tuki -30.9.2013 Vientiteollisuuden tarpeita vastaavan ammatillisen koulutuksen kehittäminen Valmistavien ja valmentavien koulutusten asemointi ja kehittäminen 2013 yhteensä 1 500 000 euroa 1 000 000 euroa 961 000 euroa 100 000 euroa 200 000 euroa 5 061 000 euroa Vuoden 2014 valtionavustuksia työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittämiseen tulossa vielä tänä vuonna haettavaksi yli 20 milj. euroa

Joustavien opintopolkujen kehittäminen/ Hankeryhmät Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen Maahanmuuttajien ammatillisen peruskoulutuksen kehittäminen Tutkintojen toimeenpano Joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Opintopolut kulttuurialojen ja sosiaali- ja terveysalojen välille Alkuperäiskarjan hoidon tuki kahdelle opetusmaatilalle Urheilijoiden ammatillisen peruskoulutuksen järjestäminen ( lokakuu alustava) 2013 yhteensä 1 000 000 euroa 300 000 euroa 400 000 euroa 700 000 euroa 100 000 euroa 96 000 euroa 2 896 000 euroa

Opiskelijan ja tutkinnon suorittajan hyvinvointi/ Hankeryhmät Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Moniammatillinen ohjaus ja opiskelijahuolto 2 013 yhteensä 4 000 000 euroa 400 000 euroa 4 400 000 euroa Kaikki kolme toteuttamisohjelmaa vuonna 2013 yhteensä 12 363 000 euroa

Valtionavustusprosessi Valtionavustusprosessi käynnistetään ja valtionavustukset julistetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjien haettaviksi Opetushallituksen www-sivuilla. Määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset arvioidaan. Myöntöharkinta tehdään hakutiedotteessa esitettyjen hakukriteereiden pohjalta. Kun perustelumuistio ja ratkaisuyhteenvedot on hyväksytty ja allekirjoitettu, laaditaan hankekohtaiset avustuspäätökset Osalle hakuryhmistä käynnistetään valtakunnallinen koordinaatiohanke.

Avustusten myöntämisen välttämättömät edellytykset hakemus on saapunut määräajassa hakija on hakukelpoinen hakija on antanut määräaikaan mennessä selvityksen aikaisemmin myönnettyjen avustusten käytöstä avustuksen käyttötarkoitus on käytölle asetettujen tavoitteiden mukainen avustettava toiminta toteutetaan avustuksen käyttöajan rajoissa

Yleiset valintaperusteet koulutuksen järjestäjien verkostoituminen ja uudet toimijat innovatiivisuus ja uutuusarvo yritys-/työelämäyhteistyö hankkeen toteutuksessa kehittämishankkeiden tulosten ja tuotosten soveltaminen hankesuunnitelman toteuttamiskelpoisuus ja kokonaistaloudellisuus suhteessa esitettyyn toimintaan

Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustukset lukuina 2013( kevät) Valtionavustusta on myönnetty yhteensä 6 128 200 € (~49 % haetusta määrästä) Valtionavustusta on haettu yhteensä 12 597 179€ Yhteensä käsiteltiin 163 päätöstä, joista myönteisiä oli 107 kpl ja kielteisiä 56kpl

Myönnetyn avustuksen määrä /koulutuksenjärjestäjä 2013 ( kevät) Suurin myöntösumma oli 250 000 ja pienin 8 000 euroa Avustuksen keskimääräinen summa oli 58 364 euroa

Kaikista hankkeista koordinaatiohankkeita on 93 % ja muita 7% Kaikista myönteisen päätöksen saajista oli koordinaatiohankkeita 60 % ja muita 40 %. Kaikista hankkeista alueellisia oli 49 %, paikallisia 10 % ja valtakunnallisia 41 % Kaikista myönteisen päätöksen saajista oli alueellisia 45 %, paikallisia 9 % ja valtakunnallisia 46 %

Valtionavustushankkeiden alueellinen jakautuvuus vuonna 2013

Aktiivisimmat hakijat Hakemusten määrä Myönteisten päätösten määrä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Turun kaupungin sivistystoimiala Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Svenska Österbottens Förbund Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto 8 7 6 5 4

Kehittämistarpeiden arvioinnista –pysyviin uudistuneisiin toimintamalleihin ja toiminnan muutoksiin Lähtötilanteen arviointi – Mikä tilanne ja mitä tietoa on sen taustalla – määrällistä - laadullista Tavoitteiden asettaminen – mitä muutosta/ parannusta tilanteeseen halutaan saada aikaan? Toimenpiteiden suunnittelu - millä toimenpiteillä saadaan muutosta nykytilanteeseen ? Toimenpiteiden toteutus ja seuranta – Tulosten arviointi – mitkä ovat tulokset ? Mikä muuttui ja millä toimenpiteillä ? Näytöt muutoksesta Mitä edelleen parannettavaa?

KIITOS! http://www.oph.fi/rahoitus/valtionavustukset/ammatillinen_koulutus