Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus 29.3.2012.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus 29.3.2012."— Esityksen transkriptio:

1 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus 29.3.2012

2 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja sen tehtävät Opetustoimen kehittämis- ja hallintotehtäviä varten on opetusministeriön alaisena asiantuntijakeskusvirastona opetushallitus. Opetushallituksen tehtävänä on vastata toimialaansa kuuluvan koulutuksen kehittämisestä, edistää koulutuksen tuloksellisuutta sekä seurata koulutuksen järjestämistä. Opetushallituksen tulee lisäksi huolehtia niistä tehtävistä, jotka sille erikseen säädetään tai määrätään, sekä suorittaa ne toimeksiannot, jotka opetusministeriö virastolle antaa.

3 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hallitusohjelman strateginen toimeenpanosuunnitelma Koulutus- ja tutkimusjärjestelmän ohjauksen, rahoituksen ja rakenteiden uudistaminen toiminnan laadun ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistamiseksi. -Lukioiden rahoituspohjan uudistaminen -Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän ja rakenteiden uudistaminen -Ammattikorkeakoulujen rahoituksen ja rakenteiden uudistaminen sekä yliopistojen rahoituksen uudistaminen.

4 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hallitusohjelman strateginen toimeenpanosuunnitelma Opintotukijärjestelmää uudistetaan tukemaan päätoimista opiskelua ja nopeampaa valmistumista. Osana uudistusta korjataan toisen asteen opiskelijoiden opintotukeen liittyvät epäkohdat ja tarkastellaan perheellisten opiskelijoiden asemaa.

5 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hallitusohjelman strateginen toimeenpanosuunnitelma Nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden alentaminen: Toteutetaan nuorten yhteiskuntatakuu niin, että jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, harjoittelu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta.

6 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 60 000 30 000 LU 30 000 AM 5% 25% 10% ? ? Yhteiskuntatakuu

7 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteiskuntatakuu, koulutustakuu, syrjäytyminen, keskeyttäminen, läpäisy TYKE, Työvoimapoliittinen koulutus Oppisopimuskoulutus Tutkintojärjestelmä, näyttötutkintojärjestelmän erityispiirteet Tutkinnon perusteet, rakenteistaminen, TUTKE Ammatillisen koulutuksen laadun tuki Laadullinen – määrällinen ennakointi

8 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi NQF, ECVET, ISCED NQF lainsäädäntö valmistelussa, sivistysvaliokuntaan ECVET suositus olemassa, ei valmistelussa juuri muualla kuin Suomessa, Suomessa käyttöön 2014 mennessä ISCED (International Standard Classification of Education) UNESCO:n luokitusjärjestelmä, uudistumassa lähivuosina

9 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Sähköiset palvelut SADe-ohjelma Opintopolku Hakupalvelut Sähköinen sivistyskeskus Todennetun osaamisen rekisteri Opetushallinnon yhteispalvelut

10 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku ”Palvelu kokoaa kaikki palvelut yhteen palveluportaaliin” Asiointi- palvelu Virkailijan palvelut Koulutus- tiedotus Valmistau- tuminen hakuun Hakeminen opintoihin

11 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

12 Sähköisen rakenteisen tutkinnon osan sisältö NQF ISCED ECVET Valinta- säännöt Luoki- tukset Rahoitus? Työelämän työ- ja toimintakokonaisuuden kuvaus, arvioinnin perusteet (arvioinnin kohteet ja kriteerit) ja ammattitaidon osoittamistavat Riippu- vuudet, klusteri ym Muut viitetie- dot

13 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen pääjohtajan linjaus: Koulutuksenjärjestäjän kehittämissuunnitelma Kohdentuisi koulutuksenjärjestäjän kehittämistoimintaan, jolla toteutetaan koulutuspoliittisia tavoitteita. Laadittaisiin KESU-kaudeksi. Tuettaisiin valtionavustusrahoituksella (voisivat olla lyhyt- tai pitkäkestoisia).

14 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tavoitteena Hallitusohjelman toteutuksen parantaminen. Toiminnan kehittämisen pitkäjänteisyys. Ohjauksen jäntevöittäminen. Kehittämistoimien parempi kohdentuminen. Vaikuttavampi toiminta.

15 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kiitos!


Lataa ppt "Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus 29.3.2012."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google