Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusi lastensuojelulaki ja ehkäisevä lastensuojelu
Advertisements

LUVALLISET POISSAOLOT
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Tiina Puisto & Sari Roppo
Lapsen, oppilaan ja opiskelijan parhaaksi – tuen turvaamisen haaste Hanketyöseminaari Kuusankoski-talo Irma Kärkkäinen, lukioiden erityisopettaja.
Salassapito – Mitä saan kertoa kenelle ja miksi
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Uusi oppilashuoltolaki ja muutokset koulussa
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki ja opetussuunnitelmauudistus 1. 8
Lastensuojelun infotilaisuus
Oppilaalle annettava tuki ja vastuuhenkilöt Turun perusopetuksessa
Uusi oppilashuoltolaki
Epäasiallinen käyttäytyminen
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusu Susanna Pirttiaho
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Esi-ja perusopetuksen opetuksen oppilashuollon palvelurakenteen kehittämishanke Kuratiivisten palvelujen kartoitus 9 kunnan alueella.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI alkaen
Sivistyslautakunta Eija Kinnunen johtava psykologi
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
OPPILAS- /OPISKELIJAHUOLTO SEKÄ OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ( ) Kuopion kaupunki Perusopetus.
Yleistä - rehtori kutsuu koolle - kokoontumisista kirjoitetaan muistio: vuotuiset vastuualueet/työtehtävät -kokoontuminen noin 2-4 kertaa lukuvuodessa.
OPS Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 8. Oppilashuolto.
Tiedonsiirto toiselle asteelle Tiedonsiirron periaatteita Perusopetuksella velvoite siirtää opetuksen järjestämisen kannalta välttämätön tieto.
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Yksityisyys on lapsen(kin) perusoikeus Ke Yläneen Yhtenäiskoulu Eeva Valjakka Asiantuntijalakimies, OTT.
#enkiusaa Leena Pöntynen - Erityisasiantuntija - Kuntaliitto
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
OPPILASHUOLLOLLINEN POLKU
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
KOLMIPORTAINEN TUKI Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Perusopetuksen maksuttomuuden lainsäädännöllinen perusta
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Suomi toisena kielenä opetuksen (S2) vuosiympyrä
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Asiakirjojen siirto oppilaan siirtyessä toiselle opetuksenjärjestäjälle Lain mukaan täytetyt pedagogiset asiakirjat ( arviot, selvitykset, oppimissuunnitelmat.
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Prosessi ope: huoli Ped. arvio jatkuu lopetetaan lisää tukea?
Uusi sosiaalihuoltolaki ja muut lainsäädäntöuudistukset päivystystyön raamittajina Valtakunnalliset sosiaalipäivystyspäivät Kouvolassa Virva.
Oppilashuoltolaki muuttaa koulun toimintakulttuuria
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Oppilashuoltolain mukaiset oppilashuoltokäytänteet ja luokanohjaan tehtävät Metsokankaan koulussa HYÖDYNNETTY OPPILASHUOLLON KÄSIKIRJAA SEKÄ LUOKANOHJAAJAN.
Lapsiperheiden tuki.
Lukion opiskeluhuolto
Palvelutarpeen arvio ja varhaisen tuen palveluohjaus
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Yhteinen monialainen asiakas-suunnitelma
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
JÄMSÄNJOEN YHTENÄISKOULU
Koulurauhalaki ja sen mukanaan tuomat uudet käytänteet ja toimintamallit Jämsän kaupunki
Esityksen transkriptio:

Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille Ilmoitus- oikeus poliisille Huoli poistuu Lastensuojeluilmoitus Sosiaalitoimelta aina tieto koululle perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämättömistä tiedoista Tehtävässään saanut tiedon, että lapseen on kohdistunut seksuaalirikos tai henkeä tai terveyttä uhannut rikos, josta enimmäisrangaistus on vähintään kaksi vuotta vankeutta. Tehtävässään saanut tiedon, että joku vaarassa joutua väkivallan kohteeksi. Huoli ei poistu Uusi lastensuojeluilmoitus Huoli ei poistu Uusi ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta tai lastensuojeluilmoitus Huoli poistuu Sovitaan seuranta-aika esim. yhden kuukauden päähän Iso huoli lapsesta Opettajalla huoli Opetuksen järjestämiseen ja pedagogisin keinoin ratkaistavista asioista Yhteydenotto huoltajaan Yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi Huoltajan suostumuksella yhteydenotto yhdessä sosiaalihuoltoon Ei suostumusta huoltajalta, mutta lapsen etu vaatii. Tällöin yhteydenotto on mahdollinen ilman suostumusta. Samojen tietojen perusteella ei tarvitse tehdä lastensuojeluilmoitusta. Opettajalla mahdollisuus valita kumman haluaa tehdä, koska yleensä myös lastensuojeluilmoituksen tekokynnys ylittyisi. Perheeseen tai vanhempiin liittyvä asia, tarve sosiaali-toimen tuelle Kuraattorin, psykologin ja kouluterveydenhuollon osaamista vaativa asia Huoli poistuu Sovitaan tarvittaessa seuranta-aika uudelleen tapaamiselle. Huoli ei poistu Koulu päättää oppilaalle järjestettävän tuen Oppilashuollon asiantuntijaryhmä Yhteydenotto sosiaalihuoltoon Lastensuojeluilmoitus Yhteydenotto huoltajaan Opiskeluhuolto Konsultaatio opettaja ja psykologi/ kuraattori Oppilaan ja kuraattorin/psykologin tapaaminen Kouluterveydenhuolto OH-asiantuntijaryhmän kokoontuminen Huoli poistuu Sovitaan seuranta-aika esim. yhden kuukauden päähän = Koululle tieto siitä, onko oppilaan asia hoidossa ja onko asialla vaikutusta opetuksen järjestämiseen. Oppilaan, sosiaalitoimen ja koulun suunnitelmien sovittaminen yhteen suostumuksella. Rehtori tai opettaja osallistuu pyydettäessä palvelutarpeen arvioinnin ja suunnitelman tekemiseen. Sosiaalitoimelta aina tieto koululle perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämättömistä tiedoista. Huoli ei poistu Yhteys sosiaalitoimeen tai lastensuojeluun