Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Advertisements

Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
JYVÄSKYLÄN VAMMAISPALVELUT
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Työeläkekuntoutus © Tapiola-ryhmä.
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Tietoturvallisuus osa 6
TYÖSOPIMUS.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Sosiaalinen kuntoutus
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Tampereen työllistämistuki
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
Lähiopetus & kuntouttava työtoiminta
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Osallisuus ja työllistyminen
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Pitkään työtä vailla olevien aktivointitoimenpiteet
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Työturvallisuus.
Petra Pohjonen Youth Against Drugs ry.  Parantaa työssä jaksamista  Antaa aikaa varsinaiselle työlle  Rajaa työtä ja vapaa-aikaa  Lisää työtehoa 
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
TET =Työelämään tutustuminen
Poissaolot.
TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMINEN ASUKASTUVILLA
Työelämään tutustuja yrityksessä/työpaikassa
Nuorten oppisopimuskoulutus
Nuoret ja työlainsäädäntö
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
TET =Työelämään tutustuminen
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
Vantaalainen näkökulma osatyökykyisten työllistymiseen
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
O0525KO TYÖIKÄISTEN KUNTOUTUS JA KUNTOUTUSOHJAUS
Työkykyä edistävä toiminta
TE-toimiston yrityspalvelut
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
Liikunta- ja nuorisopalvelut
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Työeläkeyhtiön ammatillisella kuntoutuksella pituutta työuraan
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Osatyökykyinen työntekijä ─ uudelleensijoitus tehokkaana ratkaisuna yhteiskunnan rakennemuutoksissa Mari Karttunen Sanna Pitkäranta.
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
TYÖTURVALLISUUS.
Yhteistyökumppani ASIAKAS / PALVELUN KÄYTTÄJÄ
Asiakkaan suunnitelmat TYPPI-järjestelmässä
Asumistuki ja toimeentulotuki
Esityksen transkriptio:

Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa 2019 Kaisa Kouri, elinkeino- ja työllistämiskordinaattori Kaisa.kouri@sauvo.fi 050 344 0582

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen Kuntouttava työtoimintaa järjestetään kunnan eri yksiköissä (laki kuntouttavasta työtoiminnasta, sosiaalihuoltolaki, laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta) kiinteistöhuolto ruokapalvelut palvelukeskus koulunkäynnin - ja iltapäivätoiminnan ohjaus kirjasto siivoustyötehtävät päiväkoti toimistotyöt (hallinto, tekninen toimi, sos. toimi) Nuorten Paja (16-29v.) Sauvo/Paimio Ulkopuoliset yksiköt: Paimion Srk Apilan toimintakeskus/Paimio Työllistäminen määräaikaisiin työtehtäviin palkkatuella kunnan velvoitetyöllistettävät (laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta) Lisäksi työllistetään muutama pitkäaikaistyötön/vuosi

Kuntouttavan työtoiminta Kuntouttava työtoiminta voi koostua käytännön työtehtävistä, työpaja- ja pienryhmätyöskentelystä, yksilöohjauksesta jne. Kuntouttava työtoiminta perustuu TE-toimiston kanssa yhteistyössä tehtyyn aktivointi- tai työllistymissuunnitelmaan. Tavoitteena on kohentaa henkilön työ- ja toimintakykyä, elämän- ja arjenhallintaa, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää paluuta avoimille työmarkkinoille. Räätälöidään yksilöllisesti huomioiden henkilön työ- ja toimintakyky, osaaminen, kiinnostuksenkohteet, ammatilliset suunnitelmat ja työtoimintapaikan tarpeet. Kuntouttavalla työtoiminnalla ei voi korvata virka- tai työsuhteista työtä eli toimipiste ei voi olla riippuvainen kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan työpanoksesta.

Käytännön seikat Järjestetään 3-24 kk:n jaksoiksi kerrallaan Toimintapäiviä voi olla 1-4/viikko Vähintään 4t/pvä Kuntouttavasta työtoiminnasta tehdään sopimus, jossa kuvataan työtehtävät, tavoitteet ja määritellään työaika ja työskentelypäivät. Usein toiminta suunnitellaan vaiheittaiseksi, eli työpäivät, tunnit ja vastuualueet kasvavat toimintakyvyn kohentumisen myötä. Mikäli henkilö saa työ- tai opiskelupaikan, sopimus raukeaa.

Työntekijän asema kuntouttavassa työtoiminnassa Asiakas voi olla työtoiminnassa velvoitettuna tai vapaaehtoisesti. Velvoittavasta toiminnasta kieltäytymisestä voi aiheutua karenssi. Työtoiminnasta ei makseta palkkaa, vaan henkilö saa työttömyysetuuden ja ylläpitokorvauksen (9€) Ei ole työsuhde: ei kartuta eläkettä, eikä oikeuta työterveyshuollon palveluihin. Pätee työelämän yleiset pelisäännöt: työajat, ohjeiden noudattaminen, päihteettömyys, työturvallisuus, vaitiolovelvollisuus Poissaoloista edellytetään aina sairauslomatodistusta Luvattomat poissaolot tai asiaton käytös voivat johtaa kuntouttavan työtoiminnan keskeytymiseen ja karenssiin.

Työllistetyt Velvoitetyöllistettävät Muut: 57-60 vuotiaat ansiosidonnaiselta työmarkkinatuelle siirtyvät Työsuhteen kesto 6kk 100% työaika Tavoitteena täyttää työssäoloehto ansiosidonnaisen turvaamiseksi. Muut: Vuosittain n. 4 pitkäaikaistyötöntä (yli 300 päivää työmarkkinatukea), joilla 50%:n palkkatukioikeus. Kesto 4-8 kk, työaika 60-100% työtehtävästä, työpanoksen tarpeesta yms. Tavoitteena tukea työelämään palaamista Myös lyhyt oppisopimuskoulutus mahdollinen

Työllistetyn asema Henkilöt ovat työsuhteessa ja heidän kanssa kirjoitetaan työsopimus, jossa määritellään työtehtävät, työaika jne. Oikeus työterveyshuoltoon Sairauspoissaolojen suhteen samat käytänteet kuin muilla kunnan työntekijöillä Työsuhde kerryttää palkallisia vapaapäiviä, jotka tulee pitää työsuhteen aikana. Jos henkilö saa pitkäkestoisen työ- tai opiskelupaikan, sopimus raukeaa ilman irtisanomisaikaa.

Kuntouttavan työtoiminnan/työllistettyjen ohjaajalle: Muista hyvä perehdytys ja aktiivinen ohjaus. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat kuuluvat Sauvon kunnan tapaturmavakuutuksen piiriin. Työtoiminnan järjestäjä vastaa työturvallisuudesta ja tarvittavien suojainten hankkimisesta. Muista positiivinen palaute. Ota kehittämiskohteet puheeksi rakentavasti. Jos hommat sujuvat hyvin, anna lisää vastuuta ja laajenna työnkuvaa.

Muulle työyhteisölle: Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan työhön, elämäntilanteeseen tai terveydentilaan liittyvät asiat eivät kuulu ulkopuolisille ja olet niistä vaitiolovelvollinen. Huomioitahan, että syyt työttömyyteen ovat moninaiset ja kunkin henkilön elämäntilanne on yksilöllinen. Älä syyllistä tai tuomitse, vaan kannusta ja tue. Mahdollisuus osallisuuteen on keskeinen osa kuntouttavassa työtoiminnassa. Ota mukaan kahvipöytäkeskusteluihin, tiimipalavereihin ja muuhun työyhteisön toimintaan. Varmistathan, että koko työyhteisö kohtelee kuntouttavan työtoiminnan asiakasta/työllistettyä asiallisesti.