Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä."— Esityksen transkriptio:

1 Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä ja Outokummussa. □ Työntekijät ovat pääasiassa sellaisista yhdistyksistä, joissa työnjohto tapahtuu vapaaehtoisvoimin. □ Yhdistyksiä, joissa ohjausta tehdään, on yhteensä 32.

2 Mitä henkilökohtainen ohjaus on? □ Työn sujumiseen liittyvää tukemista □ Ongelmatilanteiden ja elämänhallintaan liittyvien asioiden selvittämistä □ Ohjausta asianmukaisten palveluiden piiriin □ Työsuhdeneuvontaa □ Jatkopolkujen työstämistä; koulutuspaikan/työpaikan etsimistä □ Työn sujumiseen liittyvää tukemista

3 Työneuvojan tarjoama palvelu □ Työajalla tapahtuvaa. □ Työntekijän työpaikalla, KAJO- keskuksen tiloissa tai muussa sovitussa paikassa tapahtuvaa. □ Tapaamistiheyteen vaikuttaa asiakkaan tilanne ja ohjauksen tarve.

4 Myös yhdistyksille □ Esimerkiksi työsuhteeseen liittyvissä ongelmatilanteissa - työsuhteen päättäminen - vuosilomien pitäminen - työajanseuranta - sairauspoissaolot ja niistä ilmoittaminen

5 Tämän hetken tilanne □ 6 henkilöä on työllistynyt avoimille markkinoille □ 9 henkilöä on aloittanut/jatkaa opintojaan ammattiopistossa, amk:ssa tai yliopistossa □ 1 henkilö on aloittanut työvoimakoulutuksen □ 7 henkilöä on työllistynyt yhdistykseen toisen vuoden tuella □ 1 henkilö työllistynyt vajaakuntoisen tuella yksityiseen kotitalouteen

6 Työneuvojan huomioita □ Työntekijät ovat pääasiassa hyvin sitoutuneita työskentelemään yhdistyksissä. □ Työ koetaan merkityksellisenä ja arvokkaana. □ Työjakson aikana työntekijöiden kokonaisvaltainen elämänhallinta parantunut, sosiaaliset taidot ja itsetunto kohentuneet, työllistymisvalmiudet parantuneet sekä osaaminen vahvistunut.

7 Yhdistysten merkitys työllistäjänä □ Yhdistyksillä on merkittävä rooli pitkäaikaistyöttömien työllistäjänä => tarjoaa matalan kynnyksen työpaikkoja heikossa työmarkkina-asemassa oleville henkilöille. □ Yhdistyksen oma toiminta ja sen tarjoamat palvelut mahdollistuvat palkkatukityöllistämisellä. □ Palkkatukijakson tarkoituksena on toimia ponnahduslautana avoimille työmarkkinoille. □ Moni työntekijä kokee, että jatkopolun työstäminen on ajankohtainen vasta työsuhteen lopussa. □ Työantajan kannustava rooli henkilökohtaiseen ohjaukseen ja KAJO- päiviin tärkeää.

8 Esimerkkejä jatkopoluista □ Työntekijä löysi kokonaan uuden alan työskennellessään yhdistyksessä. □ Työstä innostuneena haki yhteishaussa lähihoitajaksi => tällä hetkellä suorittaa lähihoitajan perustutkintoa. □ Työntekijä löysi omat voimavarat ja uusia mahdollisuuksia heti yhdistykseen työllistymisen jälkeen. □ Tällä hetkellä työskentee oman alansa kokoaikaisessa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa.

9 Yhdistysten ohjauskäytäntöjen kehittämiskohteista □ Työntekijöillä ei ole riittävästi työtehtäviä. □ Työntekijän jokin erityisosaaminen ei ole tullut esiin työjakson aikana. □ Työntekijällä epätietoisuutta työnjohdosta ja työn kuvasta. □ Työsuhteeseen liittyvät asiat epäselviä esim. työaika, työajanseuranta & vuosilomat ja niiden pitäminen.

10 Hyviä käytännön vinkkejä □ Joillakin yhdistyksillä on käytössä viikko- /kuukausipalaverit, joissa käydään läpi työtilanteita. Yhdistyksellä useampia työntekijöitä. □ Jotkut yhdistykset maksavat työntekijöilleen kuukausibussilipun (51€/kk) tai polkupyöräkorvausta (1€/työpäivä). □ Maksetaan palkanmaksun yhteydessä.

11 Yhdistysten ohjauskäytäntöjen tueksi □ Lomakkeet www.jelli.fi/tyollistaminenwww.jelli.fi/tyollistaminen - työhaastattelu - työsopimus - perehdytyslista - työajanseuranta - vuosiloman kertyminen/pitäminen - työn sujuminen - loppukeskustelu

12 Esimerkki työsuojelutarkastuksesta yhdistykseen □ Tarkastukseen tuli toimittaa nähtäväksi seuraavat asiakirjat: - työterveyshuollon toimintasuunnitelma ja työpaikkaselvitys - työtapaturma- ammattitauti- ja sairauspoissaolotiedot - tapaturmavakuutus - työpaikalla esiintyvien vaarojen selvitykset/kartoitukset - työsopimukset - työvuoroluettelo, työaikakirjanpito, vuosilomakirjanpito ja yhteenveto ylitöistä henkilöittäin


Lataa ppt "Kokemuksia yhdistysten ohjauskäytännöista □ Työneuvojan ohjauksesssa olevia työntekijöitä on noin 50. □ Työntekijöitä on Joensuussa, Kontiolahdella, Kiteellä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google