Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
Kuntien liikuntaseminaari Anne Taulu toiminnanjohtaja, FT, TtM Mikko Vähäniitty.
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Tampereen ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelma Kangasalan liikenneturvallisuusryhmän kokous
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Maaseutuohjelma Väylä vaikuttamiseen, tie toteutukseen
Yhdistyksen markkinointi
Kyläsuunnittelumalli
EU-vaikuttaminen Suomessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
Tinja Saarela ja Virpi Pennannen: Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaari Mikko Vähäniitty.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Lisää laatua liikuntaan Liikkeelle – liikuntavavstaavan käsikirjan avulla.
Satu Kaski, PsT, urheilupsykologi (sert.)
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
MERTA - hyvät palvelut, hyvät käytännöt
Vertaisohjaajatoiminta. ” Olen kuin yksi noista tiilistä. Tarvitsen ympärilleni toisia tiiliä, jotka ovat samanlaisia kuin minä, tarvitsen niitä tuekseni.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
ITE – menetelmä vapaaehtoistoiminnan laadunhallintaan
MIKSI ARVIOINTIA TEHDÄÄN? Arvioinnilla saadaan tietoa siitä, mitä tuloksia toiminnalla on saatu aikaan ja miten toimintaa tulisi kehittää. Tietoa oman.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
KOKEMUSTIEDOSTA ASIANTUNTIJUUTTA  miten kokemustieto saadaan tuotua ammattilaistiedon rinnalle M/S Soste –risteily, avoin verkostotapaaminen
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Lämpimästi tervetuloa!
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Kotka Suomen Romanifoorumi.
Innokylän arviointimittari
Tervetuloa Innokylään
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Huttunen/ Järjestön vuosikello Huttunen/
Datan avaamisen ohjeistus
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Tunnistettuja rooleja (roolit selvästi esiin)
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Tervetuloa Innokylään
Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Arviointi voi olla luonteeltaan
Ryhmä 3 Timo Anttonen, Miro Salo
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Sataedun osuuden väliraportointi
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Virtuaalikuuntelun hyödyntäminen
Arvioinnista arkipäivää
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Tukiliiton strategiaprosessi
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Avoimen nuorisotyön arviointiväline: käyttöönotto Lounais-Suomessa (I aalto) Anu Gretschel, Erikoistutkija, FT, Nuorisotutkimusverkosto Pori,
Esityksen transkriptio:

Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen Liikkuva yhdistys Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen

Liikkuva yhdistys – yhdessä eteenpäin Liikkuva yhdistys on viiden järjestön (Aivoliitto, Diabetesliitto, Hengitysliitto, Sydänliitto, Syöpäjärjestöt) yhteinen panostus, jossa tarkoituksena on tukea yhdistyksiä liikuntatoiminnan pitkäjänteisessä kehittämistyössä Siinä kehitetään yhdistysten käyttöön helppo ja selkeä liikuntatoiminnan kehittämistyön itsearviointimalli, jossa on keskeistä yhdistyksen omien vahvuuksien ja voimavarojen tunnistaminen Tavoitteena on kouluttaa 45 valmentajaa vuosina 2017-2018 Valmentajat tukevat yhdistysten hallitusten ja liikuntatoiminnan aktiiveja edistämään oman yhdistyksensä liikuntatoimintaa Liikuntatoiminnan kehittämistyön itsearviointimalli on kehitetty ja muokattu SOSTE:n Järvi-hankkeen pilottiryhmän työkalusta Mallissa on 32 väittämää, joiden avulla saadaan kartoitettua yhdistyksen liikuntatoiminnan nykytilanne sekä saadaan selville yhdistyksen toiminnan kannalta tärkeät kehittämiskohteet

Miten yhdistys pääsee alkuun Yhdistys voi ottaa yhteyttä valmentajaverkoston valmentajaan Yhdistys voi ottaa yhteyttä oman järjestönsä liikunta- alan asiantuntijaan Yhdistys voi toteuttaa liikuntatoiminnan itsearvioinnin mallin mukaisesti itsenäisesti

Liikuntatoiminnan arvioinnin ja vahvistamisen hyödyt helpottaa liikuntaan liittyvää päätöksentekoa (hallitus, liikuntavastaava, aktiiviliikkujat) antaa avaimia pitkäjänteiseen liikuntatyöhön ja sen kehittämiseen tarjoaa yhdistysten liikunta-aktiiveille välineitä ja väyliä toimia paikallisesti ja omia vahvuuksia hyödyntäen selkiyttää työnjakoa yhdistyksissä  avaa väylää ratkaisujen ideointiin yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa vahvistaa yhdistysten osaamista helpottaa yhteistyön lisäämistä järjestöjen ja muiden terveydenedistämisen vaikuttajien ja kuntien kanssa vahvistaa vapaaehtoistoimintaa ja osaltaan tukee jäsenhankintaa

Liikkuva yhdistys – valmentaja Valmentajalla on tärkeä rooli yhdistysliikunnan itsearviointiprosessissa Valmentaja on yhdistystoiminnan vapaaehtoinen, joka on perehtynyt liikuntatoiminnan itsearviointimalliin Valmentaja perehdyttää yhdistyksen arviointimenetelmän käyttöön, opastaa tarvittaessa arviointityökalujen käytössä sekä arvioinnissa saatujen tulosten kokoamisessa Yhdistys tekee liikuntatoiminnan suunnitelmat ja vie ne toimintasuunnitelmaan Valmentaja opastaa, ohjaa ja tukee yhdistystä liikuntatoiminnan arviointiprosessin eri vaiheissa sen mukaan, mitä yhdistyksen kanssa on sovittu Valmentaja saa tarpeen mukaan tukea työhönsä muilta valmentajilta tai liittonsa liikunta-alan asiantuntijalta

Valmentajan tehtävät Valmentaja auttaa yhdistystä liikuntatoiminnan arvioinnissa ja kehittämisessä Esittelee asian, menetelmän ja prosessin Perehdyttää sovitun henkilön /arvioijat menetelmän käyttöön Auttaa / opastaa itsearvioinnin ja yhteenvedon tekemisessä sovitun käytännön mukaan Auttaa tarvittaessa tulosten avaamisessa yhdistykselle Kannustaa jatko- ja kehittämissuunnitelman tekemiseen Muistuttaa uusintakartoituksen tekemisestä Valmennus voi tapahtua sekä omassa yhdistyksessä että oman tai toisen liiton vieraassa yhdistyksessä. On tärkeää, että valmentajan roolista ja tehtävistä on sovittu etukäteen ko. yhdistyksen hallituksen kanssa (myös kuluista; matkakulut ym.)

Liikuntatoiminnan arvioinnin ja vahvistamisen polku Perehtyminen malliin ja työkaluihin Suunnittelu ja osallista-minen Asiaan tutustuminen Itsearvioin-nin tekeminen Seuranta ja uusi arviointi Toteutus Tulosten pohtiminen yhdistyksessä Jatkosuun- nitelman tekeminen Yhteenvedon tekeminen

Liikuntatoiminnan itsearviointimallin työkalut Arviointilomake 32 väittämää Yhteenvetolomake Yhteenvetolomake Excel Jatkosuunnittelulomake Muistio Valmentajan muistilista yhdistysvierailua varten Tukimateriaalia valmennukseen Liikkuva yhdistys-opas Liikuntatoiminnan vuosikello Yhdistyksen liikunnan toimintasuunnitelma ja talousarvio Jäsenkysely yhdistyksen liikuntatoiminnan kehittämiseksi

https://sydanliitto.fi/yhdistysnetti ->sydänterveys ->liikunta -> liikkuva-yhdistys