Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen"— Esityksen transkriptio:

1 Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Kustannusvaikuttavuussparraus

2 Music Against Drugs –kokonaisuus 2009 - 2015
Kuuden kuukauden mittainen useita osatekijäitä sisältävä kokonaisuus, joita toteutetaan yhteistyössä kuntien kanssa ja vahvistetaan sen avulla kunnan ehkäisevää päihdetyötään sekä nuorisotyötä. Kokonaisuuden tavoitteet: Laadukkaiden ehkäisevän päihdetyön sisältöjen saattaminen lapsille ja nuorille Lasten ja nuorten sosiaalinen vahvistaminen ja osallisuuden edistäminen Ympärivuotisen moniammatillisen kohtaavan työn tukeminen Monialaisen paikallisen ja seutukunnallisen hallinnon yhteistyön syventäminen yli hallinto- ja sektorirajojen.. Kokonaisuuden pääkohderyhmää ovat yläkouluikäiset (13-16) sekä nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset. RAY on myöntänyt Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden edelleen kehittämiselle avustuksen vuosille Kokonaisuutta tullaan kehittämään yhdessä kohderyhmän kanssa yhteiskunnallisen markkinoinnin menetelmällä.

3

4 Music Against Drugs -kokonaisuus 2016 - 2018
Resurssit Music Against Drugs –kokonaisuuden kehittämiseen ja toteuttamiseen 2016: €, & € (ohjeellinen avustussuunnitelma) Projektin kohderyhmä: yläkouluikäiset nuoret, nuorten kanssa työskentelevät kohtaavan työn ammattilaiset, lasten ja nuorten asioita käsittelevät hallinnon edustajat kunnissa. Projektin aikana määrä toteuttaa yhteistyökuntien koosta riippuen 4-5 Music Against Drugs –kokonaisuutta ja kohdata näissä nuorta sekä heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia. Tavoiteltavat käyttäytymismuutokset kohderyhmissä: Lasten ja nuorten tiedon lisääntyminen paikallisista ja valtakunnallisista harrastus- ja osallistumismahdollisuuksista Music Against Drugs -kokonaisuuden toteuttavissa kunnissa ja harrastamisen ja harrastuskokeilujen lisääminen. Nuorten osallisuuden ja järjestöosallisuuden lisääntyminen. Tiedon lisääntyminen järjestöyhteistyökumppanien laadukkaista ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön materiaaleista, työkaluista ja malleista sekä ehkäisevän päihdetyön hyvistä käytänteistä sekä näiden materiaalien käyttöönotto. Moniammatillisen ja monialaisen näkemyksen vahvistuminen Music Against Drugs –kokonaisuuden totettuvavissa kunnissa ehkäisevästä työstä keinona säästää korjaavissa kustannuksissa.

5

6

7 Music Against Drugs –kokonaisuuden kustannusvaikutusten laskeminen
Toistaiseksi pystytään laskemaan € / per nuori kokonaisuuden toteuttavissa kunnissa Menetelmän kehittämisen kustannukset ja kokonaisuuksien toteuttamisen juoksevat kulut Kun kokonaisuuden osatekijät, joilla tavoiteltaviin käyttäytymismuutoksiin pyritään on valittu, niin mahdollisuus laskea tuloksille hinta. Kustannusvaikutusten laskemisen haasteet Muiden tuloksiin vaikuttavien muuttujien huomioiminen? Ehkäisevän työ aiheuttamien säästöjen osoittaminen eli käytännössä vertailu mihin? Hypoteettiset korjaavat kustannukset ko. kohdejoukossa? Muutaman vuoden projekteissa arvioinnin ja mittaamisen aikataulutus haasteellista suhteessa vaikutusten osoittamiseen

8 Music Against Drugs ry sosiaalisessa mediassa ja internetissä
Yhdistyksen kotisivut

9 Music Against Drugs -toimintaan ovat kaikki tervetulleita
Music Against Drugs -toimintaan ovat kaikki tervetulleita! Agentiksi, vapaaehtoiseksi, yhteistyökumppaniksi tai jokeriksi(?)! Maailma on täynnä mahdollisuuksia!!


Lataa ppt "Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google