Työnantajayhteistyö Helsingin Diakonissalaitoksella Työpiiri -hanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Vaativuusryhmittely Työperhemalli asiantuntijaorganisaatiolle Ulla-Riitta Parikka (Umalli09)
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
PK-kehittämispalvelut
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
SOPIMUS PRO: VIESTINTÄMODUULI ”ASIAKKUUKSIEN HALLINTAA JA YHTEYDENPITOA NYKYAIKAISILLA SÄHKÖISILLÄ MENETELMILLÄ” MARLEENA LEHTONEN.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
Seinäjoen kv-kevätpäivät Roundtable 5 Ulkomaisten harjoittelijoiden markkinointi työnantajille Ira Leväaho, Helsinki Education and Research Area.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA TYÖ KUULUU KAIKILLE
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittämishanke KaaSu Palvelun tuottaja kehittämässä palveluprosessin seurantaa Kaakkois-Suomen.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
PROSESSIKUVAUS YLÖJÄRVEN KAUPUNKI - TYÖLLISYYSPALVELUT
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Avoimen tuotteen hallintamalli Tuotteenhallinnan työpaja
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Finton kehittäminen yhteisten sanastojen palveluna
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Perhekumppanuus – Hyvinvointia vaikuttavasti
SOTELI “Miten massiivinen massatentti saadaan tehtyä” Tuomas Orama
Aikuissosiaalityön Praksis
Service-etäyhteys ja tukipalvelu
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
AVIen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
RIVAKKA OTE! OTE-kärkihanke projekti 7: Polut hoitoon ja kuntoutukseen
Langattoman lähiverkon tilaus-toimitusprosessi
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
ICT-hanke YritysCRM ICT-projektipäällikkö: Anne-Marie Aartola
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Sähköinen välitysjärjestelmä
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Työnantajayhteistyö Helsingin Diakonissalaitoksella Työpiiri -hanke Jenni Oliveira

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ja vahva vaikuttaja. Olemme yhteiskunnallisten ongelmien ja erityisryhmien asiantuntija. Luomme uusia ratkaisuja etenkin niillä alueilla, joilla ihmisarvo on uhattuna. Toimintaamme ohjaa kristillinen lähimmäisenrakkaus.

Taustaa Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiöllä (HDL) on ollut useita työllisyyshankkeita; mm. Typo- hankkeet, Vamos nuorten uravalmennusta, romanien – ja maahan muuttajien hankkeita. Lisäksi Helsingin Diakoniaopiston hankkeet ennen 2017 Kaikissa on pidetty tärkeänä työnantajayhteistyötä Työpiirissä on kehitetty HDL:n sisäistä työnantajayhteistyötä yhdessä muiden hankkeiden ja esim. oppisopimustoimiston kanssa Matkan varrella HDL:n organisaatiomuutokset ovat vaikuttaneet sisäisesti, mutta Työpiirissä työnantajayhteistyötä on tehty koko ajan

Työpiirin työnantajayhteistyö HDL:n sisäisen työnantajayhteistyön ja verkostotyön kehittäminen Enimmäkseen työkokeilujen järjestämistä työnantajien kanssa Yksittäisiä tai useampia samalle työnantajalle Kaikki avoimet paikat (työ-, ja työkokeilupaikat) tiedoksi muillekin Työnantajien kanssa sovittu, että Työpiirin kautta yhteydenpito Asiakkaan valmennus/ohjaus ei siirry Työpiiriin, vaan Työpiiri toimii ”välittäjänä” Työnantajalle luvattu, että asiakkaalla tarvittaessa oma valmentaja/ohjaaja Jos työkokeilu/työ sovitaan, yhteys luodaan työpaikkaohjaajan ja valmentajan/ohjaajan välillä Työnantaja saa halutessaan kontaktoida vain Työpiirin kautta

Kohti ”asiakkuuksien” hallintaa Vuonna 2016 Työpiirillä oli käytössä yhteinen työnantajayhteistyön online-excel: Kaikki työllistämistoimijat käyttäjinä Ajantasaisesti täytettiin ja käytettiin Vuonna 2017 HDL rohkaisi palveluntuottajiansa yhteiskunnallisen vastuullisuuteen Työpiiri osittain koordinoi yhteistyötä, erityisesti työkokeilujen järjestämisessä Ei vain sisäinen verkosto, ulkoinen verkosto mukana Vuonna 2018 otettiin käyttöön koko HDL:llä CRM (asiakkuuksien hallintajärjestelmä) CRM:ssä ovat HDL:n asiakkuudet, työnantajakontaktit ja vapaaehtoiset Työpiirin työvalmentajat ja Vamoksen uravalmentajat kehittävät yhteisiä toimintatapoja, joiden avulla voimme tehdä ja kehittää työnantajayhteistyötä

CRM – Dynamics 365 Työnantajia kohdellaan asiakkaina: Yritysmaailmasta ajattelu asiakkuuksien hallinnasta ja hoitamisesta Työvalmentajan työssä tärkeintä kuulla ja hyödyntää työnantajan ideat ja tarpeet Työnantajat laitetaan järjestelmään asiakkaina, vaikka rahaliikennettä ei olisikaan CRM:n käyttö tuo mahdollisuuksia yhteistyön kehittämiseen, ja myös muokkaa valmentajien tapaa tehdä työtä työnantajien kanssa Tärkeintä ei ole oman hankkeen tai toiminnan senhetkinen hyöty, vaan laajemmat mahdollisuudet Hankkeissa pois ”omistajuusajattelusta”

Jenni Oliveira Jenni.oliveira@hdl.fi +358 50 412 1400