3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Advertisements

SUULLINEN HARJOITTELU
Huoltajat oppilaan ohjauksen tukena Toplake-hanke Opetusministeriön rahoittama Tavoitteena mm.: Koti ja koulu yhteistyössä kaupungin ja koulun.
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
ARVIOINTI Vanhempainilta
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
Etäopetus perinteisesti videoneuvotteluvälineillä Etäopetuksen somesulkeiset Katrina Vartiainen.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Venäjän alkeiden opetus
3. luokan englanti Vanhempainilta
Ops seminaari Askola.
ARVIOINTI ON ARVON ANTAMISTA
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA PERUSTURVALAUTAKUNNAN ILTAKOULU MÄNTSÄLÄN OPS 2016 Sari Laasila ja Mervi Kärkkäinen 2016.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Tervetuloa kielivalintailtaan
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Kieli itseilmaisun välineenä
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
3.c
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Opetussuunnitelmassa 2016
Englanti 8. lk LV – 2017.
Nopolan koulu Opettajien veso
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
3. luokan englanti Vanhempainilta
Tervetuloa vanhempainiltaan
Maaselän koulun 4. lk:n vanhempainiltaan
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
3. luokan englanti Vanhempainilta
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Vanhempainilta c.
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Tervetuloa kouluun!.
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Kieli ja lukeminen alkuopetuksessa
1. luokkien vanhempainilta
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Yhdessä opettaen -PIENTEN LASTEN KOULU TERVETULOA KOULUTUKSEEN!
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
A2-kieli-info.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
3.lk vanhempainilta.
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori Englanti 3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori

Yhteistyö Yhteistyömme lähtökohtana on luottamuksen rakentaminen, tasavertaisuus ja keskinäinen kunnioitus. Kannustavat ja oppilaan oppimista ja kehitystä myönteisesti kuvaavat viestit ovat tärkeitä. Oppimisen edistymisen tukeminen (puhelinkeskustelut ja tarvittaessa tapaaminen, Wilma) Opetuksen järjestämisen keskeiset asiat: OPS, oppimisen tavoitteet, oppimisympäristöt ja työtavat, oppimisen tuki ja oppilashuolto, arviointi ja todistukset http://www.ouka.fi/opetussuunnitelma

Oppimisen tavoitteet OPSissa Kasvu kulttuuriseen moninaisuuteen ja kielitietoisuuteen T5 Salliva opiskeluilmapiiri, jossa viestin välittyminen ja kannustava yhdessä oppiminen kohtaavat Kielen opiskelutaidot T6 Vastuu omasta kielenopiskelusta, erilaiset kieltenopiskelutavat, TVT-taidot Kehittyvä kielitaito, taito toimia vuorovaikutuksessa, taito tulkita tekstejä ja taito tuottaa tekstejä (kuuntelu, puhuminen, lukeminen ja kirjoittaminen) T8 Helpot viestintätilanteet

Oppimisympäristöt Molemmat oppikirjat ja vihko aina mukaan kotiin ja tunneille. TEXTBOOK -perusteksti, lukuläksy Su-En-Su -sanastot -sarjakuvat, eriyttävät tekstit NOTEBOOK -sanojen kirjoitus -läksynlukuohje -kirjoittamisen harjoittelu -lukuläksyn kuittaus WORKBOOK -tehtäväkirja -merkitään läksyt alkaen s. 184

Oppimisympäristöt ja työtavat sanomapro.fi - oppilaan äänitiedostot (Kappaleet, sanat ja laulut) saatavissa avaimella: 7ikein. Sivustolla hyvät ohjeet lataamiseen tabletille, tietokoneelle tai puhelimelle. Opetussuunnitelman mukainen Bingel-pelimaailma. Oppijoilla omat tunnukset. Edetään taitojen karttumisen tahdilla. Opettaja seuraa ja kannustaa Bingelissä. https://sanomapro.fi/opetus-ja-opiskelu/bingel Teams (Office 365, sähköpostin kautta) projektitehtäviä ym. Digipelit interaktiivisella tykillä, toiminnalliset, leikinomaiset ja musiikilliset harjoittelusessiot, lauta- ja muistipelit, lorut, draama…

Oppimista tukeva arviointikulttuuri KANNUSTA lasta: tiedostamaan omat taitonsa kehittämään omia taitojaan painottamaan itselleen luontevia ilmaisumuotoja osoittamaan oppimisen kautta hankittua osaamistaan

Oppimisen edistymisen seurantaa ja itsearviointia Läksyseuranta-lappu vihkossa: huoltajan kuittaus lukuläksyyn Oppijan väritystehtävä, kun kappaleen sanat on opittu Workbook-työkirjan kansilehden bussikuvien väritys, kun aihepiirisanat on opittu.

Suullisia ja kirjallisia arviointeja/arviointikeskustelut ja lukuvuoden sanallinen arviointi Suulliset Kirjalliset Tuntityöskentelyyn osallistuminen Pari- ja pienryhmätyöt luokassa (tervehdykset, mielipiteen kyselyt, haastattelut) Pienimuotoiset esitykset Pelit, leikit, laulut Tehtävien tekemiset Sanakokeet (aihepiirisanastot ”Here we go” -Textbook Kokeet (esim. kolmen kappaleen asiat) Projektit ja omat lisätyöt

Opiskelun tukeminen kotona Sähköinen kirje kotiin, läksynlukuohje sekä lukuläksyn kuittaus (oppijan englannin vihkossa)

Ideoita, ajatuksia? Ota reilusti yhteyttä ja kerro ajatuksistasi! Kiitos! Opettajan yhteystiedot Wilmassa ja sähköisessä kirjeessä.