Lapsi-ystävällinen kunta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Advertisements

Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Elämänhallintatyöryhmän kokous
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Sairaalaopetuksen kehittäminen Helsingissä 2010 Saireke-seminaari Auroran koulussa
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KUULEMISTILAISUUS JA JATKOTYÖSTÖ NUORTEN KUULEMINEN PORVOOSSA.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
Monikulttuurinen osallisuus. Miten monikulttuurinen ympäristö muuttaa osallisuuden tukemista? Taustaa osallisuusajattelulle Anu Gretschel Tutkija, FT Nuorisotutkimusverkosto.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Henkilöstöstrategia
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
Kasva ja Opi Lempäälässä
Toimintakulttuurin muutos
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Mitä osallisuus voisi olla?
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
PAKKAA UUSILLA PAIKKAKUNNILLA – Kuopion malli
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Järjestöjen osallisuus hyvinvointikertomukseen
Maaseutuverkosto vartissa
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Kommenttipuheenvuoro
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Arvioinnista arkipäivää
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)/ STM & OKM Nuorten syrjäytymisen ehkäisy –työseminaari
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Rovaniemen omaisten työryhmä
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Avoimen nuorisotyön arviointiväline: käyttöönotto Lounais-Suomessa (I aalto) Anu Gretschel, Erikoistutkija, FT, Nuorisotutkimusverkosto Pori,
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Osallisuudesta Tanja Räty.
Esityksen transkriptio:

Lapsi-ystävällinen kunta

Oulun yhteiset tavoitteet Lapsiystävällinen kunta -kehittämisessä Tarvitaan lisää tietoa siitä, miten kaupungin työntekijät voivat edistää lasten oikeuksia Henkilöstön yhteistyötä on lisättävä Päätöksenteossa tarvitaan lasten oikeudet paremmin huomioivaa valmistelua ja edellytetään vaikutusten parempaa arviointia sekä vankempaa kokemus- ja tutkimustietoa Lasten ja nuorten osallisuutta pitää voimistaa Lapsivaikutusten arvioinnin menettelytapoja tulee kehittää Viestinnän kehittäminen Lasten ja nuorten yksinäisyyden vähentäminen

Unicefin lapsiystävällinen kunta-malli, organisoituminen Oulussa SIKU-osallisuuden OHRY (sis.KOHA)+hyven, y&y n edustus Työryhmä: Sivistys- ja kulttuuripalvelut kartoitus, kehittämiskohteet, toiminta raportointi-valmistelu KOKONAISKOOR-DINOINTI Hyvinvointi-palvelut kartoitus kehittämiskohteet toiminta Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Konsernihallinto LAPSIYSTÄVÄLLINEN KUNTA -OHJAUSRYHMÄ KH:n päätös 14.12.2015, 483

Uudelleen organisoituminen Kaupungin osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja toiminallisen tasa-arvon ohjausryhmä 1. Lasten ja nuorten osallisuuden tiimi 2. Työikäisten ja ikäihmisten tiimi 3. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvon tiimi 4. Lyk-ryhmä

Meidän rooli keskeinen: lape, Lyk, osallisuus ajatuksen tuominen Ouluun vastuu koko sikusta ”asian esillä pitäminen” edustus lape-ohjausryhmässä edustus lyk-ohjausryhmässä yhdenvertaisuus nostettu esille voimakkaammin koulutus: lapset ja nuoret, henkilökunta pilotointi materiaalit, lava-ohjeistus

Viestintää Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2016 julkaistiin sanomalehti Kalevan ”Yläkerrassa” sivistys- ja kulttuurijohtajan nimissä kirjoitus työstä, jota Oulu nyt tekee saadakseen lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen.   Lapsen oikeuksien päivän tiedotus on keskitetty ouka-sivulle/vk 47 tapahtumat ja paikalliset tiedot mm. kampanjoista ”liputalapselle.fi ” ja ”Lapsi mukaan töihin”. Maaliskuussa 2017 Oulun Nuorten Edustajiston edustajat kirjoittivat nuorten ajatuksia teemasta Kalevan mielipidepalstalla. Intranetin Akkuna-työtila UNICEF lapsiystävällisen kunnan kehittämiselle. Siellä on mm. kronologinen kirjauslista toiminnoille, muistioita, dokumentaatiokansiot (suunnitelmat, tavoitteet ja arvioinnit) ja koulutusmateriaaleja. Intranet Akkunassa on ollut eri henkilöiden kirjoittamia artikkeleita lapsiystävälliseen kuntaan liittyen (ml. erityiset juhlapäivät esim. saamelaisten kansallispäivä) Lautakunta- ja johtoryhmäkäsittelyt, koulutukset ja foorumit (vrt. 5.2.)

Haasteita Kaikkien sitouttaminen kehitystyöhön, tiedonkulku Viestintä Päättäjien ja suunnittelijoiden yhteistyön varmistaminen Esimiesten asenne

Haasteita Tieto ja kokemuksellinen tieto, kyselyt: hyvä tarkoitus, mutta on päällekkäisyyttä ja pinnallisuutta Päätösten lapsivaikutusten arviointi kaipaa kehittämistä (suhde muuhun vaikutusten arvioinnin kehittämiseen) Budjetoinnin kysymykset (suunnittelu ja seuranta) Lasten ja nuorten arjen osallisuuden kehittäminen Projektien ja hankkeiden yhteensovittaminen