Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

10.8.2011Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "10.8.2011Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet."— Esityksen transkriptio:

1 10.8.2011Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet

2 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 2 VN asetus 103/2006 1 § Nuorisopolitiikan kehittämisohjelma Nuorisolain (72/2006) 4 §:ssä tarkoitettu nuorisopolitiikan kehittämisohjelma valmistellaan OKM:ssä yhteistyössä STM:ön, TEM:ön, YM:ön sekä tarvittaessa myös muiden nuorten kannalta keskeisten ministeriöiden kanssa. Kehittämisohjelma sisältää valtakunnalliset nuorisopoliittiset tavoitteet sekä läänien ja kuntien nuorisopoliittisen ohjelmatyön suuntaviivat, jotka liittyvät nuorten koulutukseen, työllisyyteen, toimeentuloon, terveyteen, aktiiviseen kansalaisuuteen ja sosiaaliseen vahvistamiseen, asumiseen, yrittäjyyteen, asevelvollisuuteen ja siviilipalveluun sekä muihin lapsia ja nuoria koskeviin ajankohtaisiin asioihin. Ohjelmassa lapsiin liittyvät näkökohdat otetaan huomioon erityisesti lasten kasvun kannalta. Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten.

3 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 3 Lähtökohdat Lanuke 2012-2015 Ohjelma selkeämmin sidottu hallitusohjelmaan Ohjelma tulisi olla fokusoitu, tavoitteiden määrä "pieni" Yhdyspinnat muihin ohjelmiin katsottava tarkasti, erityisesti: Kaste (STM) ja Kesu (OKM/ktpo) Uuden ohjelman arviointi ja seuranta tulisi tehdä selkeäksi, "lapsi- ja nuorisoindikaattorit" käytäntöön

4 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 4 Hallitusohjelma poimintoja - Lanuke Hallituksen toimintaa ja kaikkea päätöksentekoa yhdistää kolme keskeistä kokonaisuutta. Nämä kokonaisuudet ovat köyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentäminen; julkisen talouden vakauttaminen; sekä kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistaminen. (s 7) Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmalla vahvistetaan hallinnonalojen välistä yhteistyötä ja työnjakoa. (s 37) Lasten, nuorten ja perheiden asioiden yhteistyötä valtioneuvostossa parannetaan luomalla toimiva koordinaatio asianomaisten ministeriöiden (STM, OKM, OM, TEM) välille. (s 63)

5 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 5 Mahdollinen rakenne Arjenhallinta Koulutus - Työllisyys - Terveys ja hyvinvointi Kestävä kehitys Osallisuus Aktiivinen kansalaisuus Lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet Yhteisöllisyys Yhdenvertaisuus Köyhyys ja toimeentulo Perheiden tukeminen Yhdenvertainen kohtelu Palvelujen saavutettavuus

6 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 6 Arjenhallinta Koulutus - Nuorten ja lasten kanssa toimivien täydennyskoulutus. (HO s 32 ja 35) Työllisyys - Vahvistetaan kuntien vastuuta perusopetuksen päättävien nuorten ohjauksesta. (HO s 33) Terveys ja hyvinvointi - Kehitetään oppilas- ja opiskelijahuoltoa. (HO s 33 ja 62) Kestävä kehitys - Lasten ja nuorten ympäristökasvatusta sekä luonto- ja ympäristökoulujen asemaa vahvistetaan. (HO s 68)

7 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 7 Osallisuus Aktiivinen kansalaisuus - Jokaiselle lapselle ja nuorelle taataan edellytykset ja pääsy osallisuuteen tietoyhteiskunnassa. (HO s 37) Lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuudet - Aloitekanava- ja kuulemisjärjestelmiä kehitetään. (HO s 37) Yhteisöllisyys - Tehostetaan toimia koulukiusaamisen vähentämiseksi. (HO s 33)

8 10.8.2011 Georg Henrik Wrede 8 Yhdenvertaisuus Köyhyys ja toimeentulo - Käynnistetään poikkihallinnollinen syrjäytymistä, köyhyyttä ja terveysongelmia vähentävä toimenpideohjelma. (HO s 55 Perheiden tukeminen - Laajennetaan perhekeskustoimintaa perheiden, kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyönä. (HO s 62) Yhdenvertainen kohtelu - Kaikessa koulutuksessa, tieteessä, kulttuurissa, liikunnassa ja nuorisotyössä on toteutettava yhdenvertaisuusperiaatetta. (HO s 31) Palvelujen saavutettavuus - Hallitus painottaa julkisten palveluiden merkitystä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden takaajana. (HO s 55)


Lataa ppt "10.8.2011Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google