Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus"— Esityksen transkriptio:

1 Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus

2 TIETO, NEUVONTA JA OHJAUS ON JOKAISEN NUOREN OIKEUS
Koordinaatti on opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi opetusministeriön toimeksiannosta Osa Oulun kaupunkiorganisaatiota (sivistys- ja kulttuuripalvelut). Tavoitteet: - Yhdenvertaiset tieto- ja neuvontapalvelut nuorille Suomessa - Nuorten osallistumisen ja kuulemisen kehittäminen - Verkoston toimijoiden osaamisen vahvistaminen - Nuorten tieto- ja neuvontatyön tunnettuuden ja vaikutusten lisääminen - Yhteisöjen ja yhteisöllisyyden kehittäminen Päämäärä: Suomessa asuvilla nuorilla on käytettävissään laadukkaat nuorten tieto- ja neuvontapalvelut.

3

4 Koordinaatin tehtävät
Asiantuntija- ja tukipalveluilla edistää ja tukea palvelun tarjoajia toteuttamaan sopivimmat ratkaisut nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden tuottamiseksi. Luoda edellytyksiä nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluverkoston yhteisölliselle työmuodon, palveluiden, menetelmien ja välineiden kehittämiselle. Huomioida nuoret palveluiden suunnittelijoina, toteuttajina ja arvioijina Osaamisen vahvistaminen (osaamistarpeet, koulutuksellinen yhteistyö) Sidosryhmäyhteistyö, ammatillinen yhteistyö kansallisesti ja kansainvälisesti, asiantuntijajäsenyydet Palveluiden vaikutusten arviointi ja seuranta Työmuotoa kehittävät hankkeet, monikanavainen viestintä, koulutukset, konsultointi, neuvonta, nuorten tieto- ja neuvontatyön aluekoordinointi Nuorille suunnatut palvelut Nuortenelämä.fi & Nuortenideat.fi

5 ERYICA, OKM, Koordinaatti, aluekoordinointi, seudulliset palvelut, paikalliset palvelut

6 Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kattavuus
Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden osuus kunnista, OKM:n asettama tavoite 2014: 69 % : 70 % : 75 % : 80 % (Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö toiminta- ja taloussuunnitelma ) Vuonna 2017 palveluiden kattavuus on 69 % (Manner-Suomi) Nuorten tieto- ja neuvontapalveluita on 195 kunnassa Lisäksi valtakunnallisia nuorten tieto- ja neuvontapalveluita saatavilla kaikille nuorille Nuorten tieto- ja neuvontapisteitä ja -keskuksia 164 Verkkoperustaisia palveluita 35 AVIt myöntävät avustuksia vuosittain nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden perustamiseksi sekä kehittämiseksi.

7

8

9

10

11 Tilaa uutiskirjeitä: www.koordinaatti.fi/uutiskirjeet
Ota yhteyttä Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Käyntiosoite: Torikatu 10, Oulu Postiosoite: PL 17, Oulun kaupunki kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff, p erityisasiantuntija Mika Pietilä, p suunnittelija Merja-Maaria Oinas, p suunnittelija Heidi Leppäkari, p suunnittelija Kristiina Anttila, p | | Tilaa uutiskirjeitä:


Lataa ppt "Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google