TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Dialogi ja sen soveltaminen ympäristöongelmien ratkaisemisessa VIEVE Työseminaari Levi Marika Palosaari.
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
APE-opinnot: 7. lähipäivä
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Peruskoululaisten mielenterveystaidot –hanke Osaan ja Kehityn –hanke
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Maria Ruohola & kuraattori Aira Heikkilä.
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Anniina Vatanen & kuraattori Aira Heikkilä.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
Yhteisöllinen oppiminen Heini, Kati, Emilia, Tommi, Essi, Petra ja Noona.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
Vuorovaikutustaidot Hurtig Kertaus 1) Minkälaisia tunteita on? 2) Mistä tunteiden ilmaiseminen riippuu? 3) Kerro kasvojen merkityksestä tunteiden.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Voi hyvin Sosiaalisuus Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä Toteutettu yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Yhdessä mukana – projekti Setlementtiliitto Satu Lintunen
1. Monimuotoinen terveys
Mitä tällä tunnilla tehdään?
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Sosiaaliset taidot & Ihmissuhteet
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot
TERVEYSTIETO 8 2. Tunteiden kirjo.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
13. TURVALLISUUS LUODAAN YHDESSÄ
14. ENSIAPUTAIDOT HÄTÄTILANTEESSA
Väkivaltainen potilas/asiakas
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
28. YMPÄRISTÖN VAIKUTUS TERVEYTEEN
Yhteisopettajuus arjessa
Yhteenveto: Kohtaamisen kulmakiviä
Ryhmäyttäminen ryhmän rakentamisen työkaluna
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
16. TOIMINTA TAPATURMATILANTEISSA
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
Koulun aloitus: Uusi askel lapselle ja vanhemmalle
Esityksen transkriptio:

TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot

Millaisia taitoja tarvitaan sosiaalisissa tilanteissa? Mitä tarkoittaa ryhmä? Mitä tarkoittaa rooli? Miksi ryhmät ovat meille tärkeitä? Oma syke teht. 1 s. 96

Millä keinoilla pyrit itse vaikuttamaan ilmapiiriin? Mitkä tekijät edistävät mielestäsi myönteistä oppimisilmapiiriä ja hyvää luokkahenkeä?

Onko luokkanne ryhmä turvallinen? TURVALLISEN RYHMÄN TUNNUSMERKIT 1. Luottamus 2. Rehellisyys 3. Auttavaisuus 4. Avoimuus 5. Toisen kuunteleminen ja kunnioittaminen Oma syke teht. 2 s. 96

Muunna seuraavat lauseet minäviesteiksi: a. Sinä jätät aina tavarat lojumaan sikin sokin! b. Sinä huudat aina minulle! c. Sinä et koskaan tule ajoissa! d. Miksi sinä aina syytät minua? e. Miksi kukaan muu ei koskaan ulkoiluta koiraa? f. Sinä puhut minulle aina todella ivallisesti. OMA SYKE Teht. 3-4 s. 97

Anteeksi voi pyytää sanojen ohella myös teoilla. Keksi ainakin kaksi keinoa pyytää anteeksi tekojen avulla. Sosiaaliset taidot

SOSIAALISET TAIDOT Sosiaaliset taidot ovat tärkeitä kaikessa kanssakäymisessä toisten kanssa. Taitoja voi opetella ja kehittää. Empatia on kykyä tunnistaa toisen tunnetiloja ja eläytyä toisen asemaan. Riitelyä ei kannata vältellä, mutta on tärkeää osata sopia riidat. Minäviestillä voi kertoa omista tunteista loukkaamatta toista.

Sosiaaliset taidot Yhteistyö Oma syke teht. 4 s. 98 Sosiaaliset taidot Oppimispäiväkirja s. 101 Yhteistyö työskentely toisten kanssa ja toisten huomioon ottaminen Vuorovaikutus toisten kuunteleminen ja omien ajatusten ja tunteiden ilmaiseminen Apu avun pyytäminen tarvittaessa ja avun antaminen toisille Neuvottelu taito joustaa, tehdä kompromisseja ja ratkaista riitoja rakentavalla tavalla Anteeksi anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen sekä sovittujen riitojen sopiminen Jämäkkyys kyky osata sanoa ei

Kotitehtävät Oma Syke teht. 5-6 s. 99-100