Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys."— Esityksen transkriptio:

1 TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys

2 Kotitehtävät Oma syke teht. 5-6 s. 99-100 POHTIKAA PIENRYHMÄSSÄ
Ketkä kuuluivat Peppi Pitkätossun perheeseen? Mitä tarkoittaa perhe? Miten kaksi eri kotia eroavat toisistaan? Millainen koti on onnellinen tai hyvä? Peppi Pitkätossu

3 TEHTÄVIÄ Lue oppikirjan luku 4. Perheen merkitys Oma syke teht. 1 s. 102 Työskentelyn aikana saat itsellesi lapun, jota ei saa katsoa ennen lupaa!

4 Mitkä tekijät voivat horjuttaa kodin tasapainoa?
Oma Syke teht. 3 s. 104

5 Millainen on hyvä vanhempi Eemelille?
Vaahteranmäen Eemeli Oma Syke teht. 4 s. 104

6 PERHEEN MERKITYS Perheellä on suuri merkitys on ihmisen hyvinvoinnille. Kotona opitaan sosiaalisia taitoja ja vastuun kantamista. Nuoruudessa vanhemmista irtautuminen voimistuu, vaikka turvalliset rajat ovat tärkeät. Kaikissa perheissä on joskus erimielisyyksiä. Joskus aikuisten ristiriidat johtavat avioeroon. Avioero muuttaa myös lasten elämää. Uuteen perhetilanteeseen sopeutuminen vie aina oman aikansa.

7 Keskustelunaiheita kotona
1. kotiintuloajat 2. rahankäyttö 3. nukkumaanmenoajat 4. missä ja kenen kanssa vietetään vapaa-aikaa 5. kotitöiden jakaminen 6. tietokoneella käytetty aika 7. kännykän käyttö 8. tupakointi ja alkoholin käyttö 9. läksyjen teko ja kokeisiin lukeminen 10. harrastusten valinta ja jatkaminen Mitkä keskustelunaiheet ovat perheessänne yleisimpiä?

8 Mistä vaaroista vanhemmat haluavat varoittaa?
Millaisissa asioissa vanhemman pitäisi luottaa nuoreen? Miksi on tärkeää, että nuorelle pannaan rajoja? Mihin nuorta pitäisi rohkaista? Miltä sinusta tuntuu, jos vanhemmat nukkuvat/valvovat, kun tulet myöhään kotiin? Millaisissa asioissa rajoja pitäisi olla?

9 KOTITEHTÄVIÄ Oma syke teht. 2 s. 103 Oma syke teht. 5 s. 105


Lataa ppt "TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google