Lastaus kuorma-autoon

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Autonkuljettaja puristui puukuorman ja puutavaranosturin väliin painettuaan tahattomasti nosturia siirtävään vipua TOT-raportti 17/94.
Advertisements

Lautanippujen varastointi Kokenut trukinkuljettaja varastoi lautanippuja päällekkäin. 32-vuotias avustaja asetti aluspuita trukin.
1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96.
Putkinippujen purkaminen perävaunusta Niput oli lastattu perävaunun lavalle vinoon. 27-vuotias kokematon varastomies avusti merkinnäyttäjänä.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat.
1 Kuorma-autonkuljettaja jäi liikkeelle lähteneen kuorma-autonsa alle TOT-raportti 8/00.
Taakan lastaus ajoneuvoon Trukin haarukoilla oli kiinnittämätön säiliön vaippa (paino 3,2 tn). 31-vuotias kuljettaja poistui trukista.
Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja.
Painepesurin suihku osui pesijään TOT-raportti 21/05.
Tiedoston nimi Kuorma-auton kääntyväkattoinen kapelli osui 20 kV:n sähkölinjaan TOT 17/2000.
Tiedoston nimi Vintturin köysi sinkosi puukepin työntekijän päähän junanvaunuja siirrettäessä sellutehtaan ratapihalla.
| Sähköisen viestinnän ja tietosuojan uudistukset HE 48/ Johanna Aho.
1 Työtapaturmista ilmoittaminen 2010 Riikka-Liisa Haapanen
1 Kuorma-auton kuljettaja jäi levynipun ja lavan väliin ollessaan lavalla ottamassa vastaan ja sijoittamassa trukin tuomia kipsilevynippuja.
Pyöräkuormaajan kuljettaja putosi työtasolta pestessään koneen jäähdyttäjää TOT-raportti 8 / 08.
Tietoturva ja tietosuoja Mikael Kivelä, kasvatustieteen laitos.
Paperirullien lastaus rekka-autoon
Aikuiskoulutuskeskuksen oppilas putosi työpukilta saneeraustyömaalla
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
Kotiväen foorumi laatupäällikkö Marita Syrjälä
Taakan siirto Varsinainen kulkuväylä oli sinne varastoitujen tavaroiden takia ahdas. Vuokratyöntekijänä yrityksessä työskentelevä 27-vuotias.
Ahtaaja jäi puutavaranippuja kuljettaneen pyöräkuormaajan alle
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
6 Tärkeä työsopimus s
15. Lohkot.
Työkoneen paikatun renkaan paineistus
Perävaunun purkaminen
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
Kuorma-autonkuljettaja puristui jarrujen säädön yhteydessä renkaan ja lokasuojan välistä TOT-raportti 28/01 TOT-raporteissa kuvataan kuolemaan johtanut.
Työpaja 3 Sähköinen YO-koe.
Pylväsjalustojen siirto
Vinkkivideo työnhausta
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Kuorma-autonkuljettaja jäi sorakuorman alle
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Putken asennustyö Yrittäjä asensi paineilmaputkea teollisuushallin seinään nosto-oven yläpuolelle noin viiden metrin korkeuteen. Yrittäjä (putkiliikkeen.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
Kuorman hakeminen Trukilla peruutettiin varastossa.
Autonkuljettaja jäi pylvään tyvestä katkennen kuormanosturin puomiston ja betonielementin alle TOT-raportti 3 / 03 TOT-raporteissa kuvataan kuolemaan johtanut.
Porraselementin lastaus
Monialainen yhteispalvelu
Kielitietoisuus.
Rakennusmies putosi lämpöeristenipun päältä 2,3 metriä maahan
Opastuskilven vaihto 36-vuotiasta työntekijää kuljetettiin trukin haarukoilla pihan poikki. Tarkoituksena oli vaihtaa opastuskilpi uuteen. Trukinkuljettajan.
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Esityksen nimi / Tekijä
Käyttöturvatiedotteet
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Viisi asiaa, mitä jokaisen opettajan tulisi tietää laadusta
Työn muodot Työsopimuksen ehdot
Trukin kuljettaminen tehtaan pihalla
Supralangan valmistaja sai iskun päähän putkitongista
Ammatillisen koulutuksen reformista
Aineiston käsittelyn tilannekatsaus
Lainsäädäntö / nostotyö ½ (
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Autonkorjaaja jäi korjaushallin pihalla kuorma-auton takapyörien alle
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,
Trukin palautus lastauslaiturin varastoon
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Taakan kuljettaminen Trukilla kuljetettiin kahta laatikkoa päällekkäin - toinen laatikko haarukoilla, toinen tukivarsilla. Kuljettaja oli 56-vuotias.
STV:n ja STA:n roolit Santtu Hellstén Santtu Hellstén
Autoilija saapuu liittymään valon ollessa punainen
Esityksen transkriptio:

Lastaus kuorma-autoon 10.1.2003 Lastaus kuorma-autoon 46-vuotias autonkuljettaja asensi kipsilevynippujen reunoja suojaavat kulmasuojat paikoilleen ennen nipun siirtämistä lavan reunaan. Toisen nipun kohdalla autonkuljettaja seisoi lavalla asentaakseen kulmasuojat. Turvallisten työtapojen käyttö, Yhteistoiminta, Siirto- ja kuljetustöiden suunnittelu, Kuormien käsittely ja pinoaminen Epäselvä yhteistoiminta TOT 16/98 Kipsilevynippuja lastattiin kuorma-autoon trukilla. Lastattaessa nippuja oli trukin haarukoilla kaksi päällekkäin. Kuorma-auton kuljettaja asensi lavalla nippuihin kulmasuojia (kulmapaloja), joita käytetään estämään kipsilevyjen murtuminen kuorman kiinnityksessä käytettäviä sidosliinoja kiinnitettäessä. Ensimmäinen nippupari nostettiin keskelle lavaa, kulmasuojat asennettiin paikoilleen ja tämän jälkeen nippu työnnettiin paikoilleen. Tuodessaan toista nippuparia trukinkuljettaja työnsi kipsilevyniput suoraan paikoilleen. Hän ei nähnyt kuorma-autonkuljettajaa, joka odotti lavan takareunassa olettaen, että toisen nippuparin kanssa toimitaan samoin kuin edellisen kanssa. Kuorma-autonkuljettaja puristui kipsilevynipun ja lavan rungon väliin. Trukinkuljettaja työnsi seuraavan nipun suoraan lavan takareunaan asti huomaamatta autonkuljettajaa. Kuorma-auton kuljettaja puristui lavan tukirakenteen ja kipsilevynipun väliin. www.tvl.fi 10.1.2003 Trukkikoulutus

Tapaturmaan johtaneet tekijät 10.1.2003 Tapaturmaan johtaneet tekijät Trukinkuljettaja ei nähnyt kuorma-autonkuljettajaa. Kuorma-autonkuljettaja oletti, että toisen nipun kohdalla toimitaan samoin kuin ensimmäisen kanssa. Trukinkuljettaja oletti autonkuljettajan olevan muualla. Työvaihetta ei ollut ohjeistettu ja työskentelyn säännöt ja ohjeet olivat epäselvät. Yhteistoiminnasta ei ollut sovittu. Turvallisten työtapojen käyttö, Yhteistoiminta, Siirto- ja kuljetustöiden suunnittelu, Kuormien käsittely ja pinoaminen Epäselvä yhteistoiminta TOT 16/98 Lastaustapa oli erilainen näissä kahdessa nippuparissa: ensimmäisen nippuparin siirto tehtiin kulmasuojien asentamisen jälkeen. Toista siirrettäessä avustamassa ollut autonkuljettaja oletti, että toisen kanssa menetellään samoin. Yhteistoiminnasta ei ollut sovittu eivätkä kuljettajien ajatukset kulkeneet yhdenmukaisesti. Trukinkuljettaja ei odottanut autonkuljettajan merkinantoa ennen nipun työntämistä lavan reunaa vasten. Hän uskoi autonkuljettajan olevan valmistelemassa perävaunua lastauskuntoon, mutta ei varmistanut tätä oletusta mitenkään. Trukinkuljettajalla ei ollut näkö- eikä puheyhteyttä autonkuljettajaan. Yrityksessä oli ohjeistettu nippujen käsittely vaurioiden estämiseksi, mutta ei lastauksen turvallista suorittamista. www.tvl.fi 10.1.2003 Trukkikoulutus

Vastaavien tapaturmien torjunta 10.1.2003 Vastaavien tapaturmien torjunta Lavalla työskentelyä tulee välttää ja pyrkiä käyttämään muita menetelmiä. Lastaustilanteissa tulee sopia yhteistoiminnasta. Erityisesti tapauksissa, joissa toimitaan ilman näkö- ja puheyhteyttä, työvaiheet täytyy sopia etukäteen mutta myös ohjeistaa tarpeeksi hyvin. Tarvittaessa yhteydenpitoon voidaan käyttää radiopuhelimia. Turvallisten työtapojen käyttö, Yhteistoiminta, Siirto- ja kuljetustöiden suunnittelu, Kuormien käsittely ja pinoaminen Epäselvä yhteistoiminta TOT 16/98 Avustavan työntekijän työskentelyä lavalla on vältettävä. On pyrittävä löytämään muita työmenetelmiä sen sijaan. Työnantajan tulee huolehtia kuljetukseen osallistuvien työntekijöiden perehdytyksestä ja työnopastuksesta. Lastaustilanteessa tulee huomioida mm. seuraavat asiat: Yhteistoiminnasta on sovittava kuorman lastaajien kesken. Työvaiheet on ohjeistettava. Ohjeissa tulee käsitellä missä kulmasuojat asennetaan, milloin ja miten näkö- ja/tai puheyhteys on välttämätön ja milloin kuljettajan on sallittua olla lavalla. Lavalla työskenneltäessä työntekijän tulee seistä sellaisessa paikassa, jossa tapaturman vaara on mahdollisimman vähäinen ja josta hänet on helppo havaita. Tarvittaessa on puheyhteyteen käytettävä radiopuhelimia. www.tvl.fi 10.1.2003 Trukkikoulutus