Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 Autonkuljettaja puristui puukuorman ja puutavaranosturin väliin painettuaan tahattomasti nosturia siirtävään vipua TOT-raportti 17/94.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 Autonkuljettaja puristui puukuorman ja puutavaranosturin väliin painettuaan tahattomasti nosturia siirtävään vipua TOT-raportti 17/94."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 1 Autonkuljettaja puristui puukuorman ja puutavaranosturin väliin painettuaan tahattomasti nosturia siirtävään vipua TOT-raportti 17/94

2 www.tvl.fi 2 Tapahtumakuvaus Käytössä oli kuorma-auto ja puutavaranosturi, jonka käytöstä oli pitkäaikainen kokemus Alhaalla rungossa on 5 vipua, joista yhdellä siirretään nosturia Autoilija on ilmeisesti alas tullessaan liukastunut, jolloin hän on vartalonsa painolla painanut vipua, jolla nosturi on siirtynyt lähemmäksi lastattua kuormaa Autoilija on jäänyt heti puristuksiin (kehon painon ollessa siirtovivun päällä) eikä ole päässyt pois kuorman ja nosturin välistä Palomiehet irrottavat autoilijaa.

3 www.tvl.fi 3 Tapaturmaan vaikuttaneet tekijät Vetoautoon lastattava puutavara oli hieman ylipitkää, joten nosturin ja puunipun väli oli kapea Vipuja ei oltu suojattu estämään tahatonta kosketusta (vipujen päät tulivat 3 cm esiin yllä olevaan öljyputkeen verrattuna) Nostimen rungon ulokkeet ja muutama astin muodostivat kulkutien lastausistuimelle. Yhtenä astimena toimii vipujen päällä kulkeva öljyputki, jolta on mahdollista luiskahtaa vipujen päälle Palomiehet irrottavat autoilijaa.

4 www.tvl.fi 4 Vastaavien tapaturmien torjunta Rakenteiden suunnittelulla estettävä tahaton vaikuttaminen hallintalaitteisiin Telineen siirtonopeuden hidastaminen ja siirtoliikkeen rajoittaminen antaa lisää pelastautumisaikaa Nosturin istuimelle kulkutie, jolta ei voi pudota kuorman ja nosturin väliin Hätätilanteissa pysäytys ja avunsaanti tulisi olla varmistettu (esim. mukana kannettava hälytys- ja hätäseis -laite) Palomiehet irrottavat autoilijaa.


Lataa ppt "1 Autonkuljettaja puristui puukuorman ja puutavaranosturin väliin painettuaan tahattomasti nosturia siirtävään vipua TOT-raportti 17/94."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google