Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 Kuorma-auton kuljettaja jäi levynipun ja lavan väliin ollessaan lavalla ottamassa vastaan ja sijoittamassa trukin tuomia kipsilevynippuja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 Kuorma-auton kuljettaja jäi levynipun ja lavan väliin ollessaan lavalla ottamassa vastaan ja sijoittamassa trukin tuomia kipsilevynippuja."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 1 Kuorma-auton kuljettaja jäi levynipun ja lavan väliin ollessaan lavalla ottamassa vastaan ja sijoittamassa trukin tuomia kipsilevynippuja TOT-raportti 16/98

2 www.tvl.fi 2 Tapahtumakuvaus Kipsilevynippuja (260x120x90 cm) lastattiin rekkaan, lastaus aloitettiin rekan vetäjästä, kuljettaja oli lavalla Ensimmäiset 2 nippua nostettiin lavalle, kuljettaja asetti kulmapalat paikalleen ja sen jälkeen trukki työnsi niput paikoilleen Trukki haki 3. levynippuparin ja nosti ne keskikohdalle lavaa, peruutti nostohaarukat irti ja työnsi levynippuparin paikoilleen Kuljettaja jäi nipun ja lavan väliin Trukki haki 4. nippuparin ja työnsi sen paikoilleen Tässä vaiheessa trukin kuljettaja ihmetteli missä rekan kuljettaja on Kuljettaja kuoli vammoihin vajaan kuukauden kuluttua Yleiskuva tapahtumapaikalta. (Kuljetusliikkeen tunnus peitetty katteesta)

3 www.tvl.fi 3 Tapaturmaan vaikuttaneet tekijät Auton lavan laidan korkeus on 1 m ja siitä ylöspäin on tolppia tukemassa suojapeitettä (Kuljettaja oli jäänyt tolpan kohdalle puristukseen) Lastaustapa oli kahden ensimmäisen nipun osalla erilainen, rekan kuljettaja ei tiennyt toimintatavan muutoksesta Koko lastauksen ajan on rekan kuljettajalle näkyvyys vain nipun yli tai ali (hyvin rajoittunut) Lastauksen turvallisesta suorittamisesta ei ollut ohjetta, nippujen käsittelystä vaurioiden välttämiseksi kylläkin Ei yhteistoimintaa kuljettajien välillä, ei odotettu merkinantoa Toisen rivin 1. nippupari työnnetään paikalleen. (Nipuista peitetty tunnisteet)

4 www.tvl.fi 4 Vastaavien tapaturmien torjunta Ohjeet kuljettajien toiminnalle tehdasalueella (kulmapalojen asennus, milloin ja miten näkö- ja puheyhteys on välttämätön, koska kuljettaja saa olla lavalla) Ohjeita tehostetaan ohjetauluin Kuljetusyrityksen on huolehdittava kuljettajien opastuksesta niin, että vaaratekijöiden poistamistoimenpiteet sovitaan yhteistyössä lastaajan kanssa Vaaratekijät pitää kartoittaa Yhteisellä työpaikalla pääasiallista määräysvaltaa käyttävän työnantajan on varmistettava yhteistyön sujuminen Toisen nippuparin lastaus. (Nipuista peitetty tunnisteet)


Lataa ppt "1 Kuorma-auton kuljettaja jäi levynipun ja lavan väliin ollessaan lavalla ottamassa vastaan ja sijoittamassa trukin tuomia kipsilevynippuja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google