Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

113.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "113.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 113.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat työmenetelmät ennen kuin korjaat ja paineistat isoja renkaita. Noudata rengastöissä ohjeistettuja turvallisia työmenetelmiä. Käsittele paineistettua rengasta aina huolellisesti ja varovaisuutta noudattaen. Tyhjennä rengas tai alenna sen ilmanpaine ennen kuin irrotat pyörän ajoneuvosta. Poista renkaan ilmanpaine aina, jos rengas tai vanne on vaurioitunut tai edes epäilet niiden kuntoa. Vältä työskentelyä suoraan vaurioituneen paineellisen pyörän sivulla, jossa renkaan räjähdyksen painevaikutus on todennäköisesti suurin. Älä lämmitä tai hitsaa vannetta renkaan ollessa vanteella. Käytä aina rengastöihin tarkoitettuja työvälineitä ja apulaitteita.

2 www.tvl.fi 213.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen purkautumisen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Tarkasta ennen renkaan asennusta vanteelle, että rengas ja vanne sekä vanteen osat ovat ehjiä ja yhteensopivia. Tarkasta ennen renkaan paineistusta, että vanne on koottu oikein ja rengas on asennettu oikein vanteelle. Esipaineista rengas varmistaaksesi, että lukkovanteen osat asettuvat oikein ja rengas nousee oikeaan paikkaan vanteelle. Suojaudu itse tai suojaa pyörä paineistamisen ajaksi. Paineista ja koeponnista rengas, mikäli se on mahdollista, turvahäkissä, joka estää renkaan räjähtäessä osien sinkoutumisen ja hajoittaa myös vaarallisen painesuihkun. Kiinnitä pyörä paineistusta varten asennuskoneeseen, ajoneuvoon tai muuhun kohteeseen, jossa pyörä pysyy paikallaan renkaan mahdollisesti räjähtäessä. Älä paineista suoraan lattialla tai maassa lappeellaan olevaa rengasta.

3 www.tvl.fi 313.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen purkautumisen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Käytä automaattista paineistuslaitetta tai riittävän pitkää täyttöletkua, jossa on painemittari ja renkaan täyttöventtiilin kiinnitettävä tartuntapää. Ole vähintään 1,5 m:n etäisyydeltä renkaan kulutuspinnan puolella paineistaessasi suojaamatonta rengasta. Seuraa renkaan täyttymistä turvalliselta etäisyydeltä. Älä etsi renkaasta vikaa ylipaineistamalla, jos voit selvittää vian syyn muulla keinoilla. Älä ylitä koskaan renkaan paineistuksessa renkaalle sallittua suurinta painetta. Lopeta paineistus, jos havaitset jotain epänormaalia, kuten äänen, joka voi syntyä renkaan kudoksen vaurioituessa tai sisäisestä vuodosta. Poista renkaan ilmanpaine selvittääksesi paineistuksen aikana ilmenneen ongelman syy. Käytä paineistuksen aikana kuulonsuojaimia.


Lataa ppt "113.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google