PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Advertisements

TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Lääkekasvatus -ohje apteekeille Katri Hämeen-Anttila, FaT dosentti, kehittämispäällikkö Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Mitä turvataidot ovat? Taitoa pitää huolta itsestä ja omasta turvallisuudesta. Taitoa toimia itseä suojelevalla tavalla uhkaavissa tilanteissa. TURVATAIDOT,
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
Arviointi osana oppimisprosessia
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
MYK työrauhaa ja järjestystä
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2013
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Kosken koulun toimiva-opetus (0-2)
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
TANSSITUNNILLA HUOMIOITAVIA KÄYTÄNNÖN ASIOITA
Infoa tutoropettajille
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Oheislajiharjoittelu
Nopolan koulu Opettajien veso
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Kieli, kirjallisuus ja identiteetti
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Seuratanssiako vaiko kilpatanssiako?
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2012
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
6.1 SELKÄRANGATTOMIEN ELINTAVAT JA MUODONVAIHDOS
Aloitteleva opettaja – suhde opittavaan sisältöön
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Koulunuorisotyön verkoston työkokous
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Kirjastoauto.
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Muutokset matematiikan opetuksessa
Terveiset Yö-ryhmästä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Viestintäsuunnitelma
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Kaveritaidot.
MUSIIKIN TUNTISUUNNITELMARAKENNE/KASOPE/mervasti oulu
Opettajan pedagoginen ajattelu
Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
ARKI NÄPPÄRÄSTI HALTUUN- Neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten palveluiden kehittäminen Lohjalla ALKUTILANNE 1/2017 Mitä palveluita Lohjalla on nepsy-
Research Data Management Agents
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esityksen transkriptio:

PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT Liisa Kontturi-Paasikko 2017

Paritanssin ydinasiat /KEHO Kehon kannatus, linjaukset Kehon liike paikallaan Taivutukset, kierrot, kallistukset jne. Kehon liike tilassa Motoriset perustaidot (kävely, juoksu, erilaiset hyppelyt jne.) Taivutusten, kiertojen, kallistusten jne. lisääminen tähän Suunnistaminen tilassa Kehon ja liikkeen dynamiikka Kehon dynamiikka, jännitys/rentous Liikkeen dynamiikka

PARITANSSIN YDINASIAT / KOMMUNIKAATIO MINÄ Uskallus olla ryhmässä, uskallus olla parin kanssa, uskallus heittäytyä olemiseen ja tekemiseen Me (pari) Henkinen kontakti Fyysinen kontakti ME (ryhmä) Miten minä ja/tai me (pari) toimimme ryhmässä

PARITANSSIN YDINASIAT / MUSIIKKI Perussyke ja perusrytmi Tasajakoinen / kolmijakoinen syke Tasaisen sykkeen hahmottaminen omassa liikkeessä Perusrytmikerroksen löytäminen ja motoristen taitojen liittäminen siihen Musiikin tunnelma Lajinomainen musiikki Muutokset musiikissa

PARITANSSIN YDINASIOIDEN TULOKSENA Jokainen lajiperhe sisältää kehon käytöstä, kommunikaatiosta ja musiikista asioita, jotka ovat tyypillisiä ja tyylinmukaisia ko. perheelle. Yksittäiset tanssilajit käyttävät ydinasioista poimittuja yksittäisiä asioita, joiden avulla lajeihin löydetään tyylinmukaiset kuviot, ajoitukset, liikkumistavat, parityöskentelyn tavat, musiikintulkinnan tavat jne.

1. Porras / ENNEN PARITANSSIA Tässä vaiheessa harjoitellaan perustaitoja, joiden päälle päästään rakentamaan lajiin johtavia ja lajikohtaisia erityistaitoja. Taitoja ja asioita harjoitellaan paljon yksin, pyrkimyksenä on saada mahdollisimman monipuolinen osaaminen omaan kehoon ja selkeä valmius omaan mieleen. Opettamisen haasteet: Lasten opetus lähtee luontevasti näistä taidoista, mutta miten näitä opetetaan aikuisikäisille oppilaille? Miten pystytään eriyttämään opetusta niin, että ne, jotka tarvitsevat harjaannusta näissä taidoissa saavat sitä? Miten saadaan motivoitua aikuinen, tanssikurssille tullut oppilas, harjoittelemaan näitä asioita ja taitoja?

2. PORRAS / KOHTI PARITANSSIA Tässä vaiheessa harjoitellaan asioita, jotka ovat yhteisiä isommille lajiperheille. Parityöskentelyn perusasioita : Suljetussa tanssiotteessa tehtäviä asioita / Avoimessa tanssiotteessa tehtäviä asioita  Paikallaan , liikkuen tilassa Luova lähestymistapa on hyvä pitää mukana. Koska vielä ei mennä tanssilajeihin, ei ole olemassa ”oikeaa tai väärää” tapaa tehdä asioita. Miten vienti-seuraaminen sujuu, miltä se tuntuu, mitä siinä tapahtuu? Miten se toteutuu ”paikkalajeissa ><liikkuvissa lajeissa? Miten kuviot muodostuvat, onko niissä jotain lainalaisuuksia?

3. PORRAS / Paritanssi Paritanssilajit koostuvat: Oman kehon hallinnasta sekä paikallaan ja liikkeessä Vuorovaikutuksesta eli kommunikaatiosta parin kanssa Parin yhteisestä liikkeestä suhteessa soivaan musiikkiin Mitä vankemmalla pohjalla nämä asiat ovat, sitä nopeammin päästään etenemään varsinaisten paritanssilajien opettelussa.

POHDITTAVAKSI ja Ihmeteltäväksi Onko olemassa oikeaa tai väärää tapaa toteuttaa asioita? Voiko tanssiminen olla vuorovaikutteista ja musikaalista ilman että tanssittavalle lajille annetaan jokin nimi? Mikä on minun suhteeni tanssiperinteessä oleviin käsityksiin esim. lajin karakterista? Mikä on minun suhteeni soivan musiikin vaikutukseen tanssimisen tyyliin tai lajin askelikkoihin? Kuka vie ja kuka seuraa? Onko olemassa viejä ja seuraaja? Missä vaiheessa pidän kiinni / opetan rajoja, missä vaiheessa opetan päästämään niistä irti?