Terkan preppaustentti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjeita kotiopiskelun tueksi
Advertisements

Opiskelulukeminen.
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Integraalilaskenta MA 10
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Preppaus ENA 4.
Päivän erikoinen ÄI1.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Lukemaan oppii vain lukemalla
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Englannin YO-koe Tehtävätyypit.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Opinnäytetyö Rautalankamalli
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
KESKIVIIKKO KOTITETEHTÄVÄT. Siis suorat ovat kohtisuorassa toisiaan vastaan.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Tehtävänanto, otsikko, aloitus ja lopetus esseekokeessa
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
Essee on kirjoitelma, jossa on paljon kirjoittajan omia ajatuksia.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
YO-kokeen tehtävätyypit Terve 4, s Määrittelytehtävä 2. Aineistotehtävä 3. Johdantotehtävä 4. Oppiainerajat ylittävä tehtävä 5. Tutkimustehtävä.
2. SyDÄN- ja verisuonitaudit
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
OPISKELULUKEMINEN Ei riitä, että osaat lukea. Eikä sekään, että muistat lukemasi. Sinun on myös ymmärrettävä, mitä olet lukenut ja osattava soveltaa lukemaasi.
Kansantaudit Tartuntataudit
Oppiainerajat ylittävä tehtävä. Aiheeseen liittyviä YO-tehtäviä  Kuvaile osteoporoosin syitä, seurauksia ja ehkäisykeinoja (S 2007), BIOS 4, s. 91 
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
Opiskelutaidot Pohdi, mitä tiedät opittavasta asiasta jo etukäteen Ole utelias ja etsi lisätietoa  opiskelija on toimija! Aloita uuteen asiaan tutustuminen.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Terveystiedon reaalikoe
Ohjeita valintaa varten
Suomen sota ja Haminan rauha 1809
1. Monimuotoinen terveys
Keskiviikko 18. toukokuuta 2016
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
KERTAUSTUNNIT Hurtig
Ohjeita….
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
1. Monimuotoinen terveys
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
TEKSTITAIDON VASTAUS Ks. Särmä s. 392.
YO-info Syksy 2017.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Terveystiedon ainereaali
Terveystiedon ainereaali
Terveystiede oppiaineena
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
OPPIMAAN OPPIMINEN (1.vsk).
Kirje, sähköposti, blogi
OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola
Aineistosta kirjoittaminen
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Uskonnon koe 1.
Tekstitaitovastauksen kertausta
Oppiainerajat ylittävä tehtävä
Näkökulmia vastaamiseen
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Terkan preppaustentti Kevät 2016

Sisältö Prelin läpikäynti ja tarkistus Pisterajat Tehtävätyypit Rautalankamallit Kirjan preli Väännetään vastaus Koetilanne Viimeistely Tärpit

Preli 2015 Arvioi montako pistettä olisit saanut kustakin tehtävästä! Laske lopuksi pisteesi yhteen!

Pisterajat Ks. Terve 4 s. 9 6*2p = 12p (A) 6*3p = 18p (B-C) 6*4p = 24p (M) 6*5p = 30p (E) Laudaturiin vaaditaan onnistuminen jokerissa!

Tehtävätyypit Määrittelytehtävä s. 55 Aineistotehtävä s. 56 Johdantotehtävä s.62 Oppiainerajat ylittävä tehtävä s.63 Tutkimustehtävä s.64 Otsikkotehtävä s. 66,68 ja 13

Rautalankamallit s.73-74 USEIN HYVÄ KÄYTTÄÄ USEITA MALLEJA! Plussat ja miinukset WHO5/Promootio Preventio 1-2-3 Fyysinen-Psyykkinen-Sosiaalinen ”Viidesti laukeava” Syyt ja seuraukset Ennen ja nyt Eettinen viuhka Terveyteen vaikuttavat tekijät USEIN HYVÄ KÄYTTÄÄ USEITA MALLEJA!

Preli s. 82

Väännetään vastaus Numeroi vastaus esim TE 1 Otsikkoa ei tarvita!!! Aloita johdantokappaleella Määrittele mm. tehtävään liittyvät käsitteet tai kuvaile jäsentely Omat kappale joka asialle! Fakta Selitykset ja esimerkit Pohdinta + johtopäätös Kirjota asiaa! Älä tyhjänpäiväisiä lauseita! Pyri siis vakuuttamaan lukija tiedoillasi !

Viimeistely Kertaa kevyesti Lue sisällysluettelot (ja merkkaa mitä osaat) Selaa otsikot ja lihavoidut sanat Silmäile tiivistelmät ja kaaviot Lue muistiinpanot Keskity kokonaisuuksien hallintaan Luota osaamisesi ja kannusta itseäsi Lepää ja rentoudu

Koetilanne Hyvä aamupala ja eväät auttavat jaksamaan! Matkapuhelinta ei saa tuoda saliin! Lue tehtävät läpi ja arvioi osaamisesi jäsentelemällä niitä konsulle Vastaa pariin helppoon tehtävään Pidä tauko ja tankkaa (käy vessassa:) ”Lämmittelyn” jälkeen tee haastavampia tehtäviä (jokeri?) Vastaa loput ja tarkista että olet vastannut kuuteen Palauta vastaukset numerojärjestyksessä ensimmäisen vastauksen välissä!