Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola"— Esityksen transkriptio:

1 OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola
Tiedonhakua OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola

2 Tiedonhaun eri vaiheet
1. Aloita omista ajatuksistasi. 2. Ota vastaanottaja huomioon. 3. Käy läpi aiemmat muistiinpanosi, tutuimmat lähteesi ja kotikirjahyllysi. 4. Kurkista nettiin.

3 Tiedonhaun eri vaiheet
5. Käytä oppilaitoksesi kirjastoa. 6. Käytä yleistä kirjastoa. 7. Käytä tieteellistä kirjastoa. 8. Seuraa mediaa. 9. Ota yhteys asiantuntijoihin. 10. Tutustu tietokantoihin.

4 Lähdekritiikki Tarkoittaa lähteen ja tiedon luotettavuutta ja ajantasaisuutta Esimerkiksi Internetissä on paljon sivustoja, joiden tietoon ei pidä luottaa Miten tunnistan huonon nettilähteen? Sivustoa voi muokata kuka tahansa (Wikipedia) Sivustoa ei ole päivitetty pitkään aikaan Sivustoa ylläpitää jokin puolueellinen osapuoli (jotain aatesuuntaa noudattava taho) Tietoa muokkaa kaupalliset syyt (”lööpit”) Suosi lähteissä asiantuntijoiden tekemiä sivuja (esim. laitokset, hallitus, yliopistot, perinteiset uutislehdet kuten Helsingin Sanomat ja Kaleva)

5 Tiedonhankinta Internetistä
Tehtävä: Mitkä ovat Internet-tiedonhaun plussat ja miinukset? Mieti parin kanssa ja kirjoita ylös.

6 Tiedonhaku Internetistä
PLUSSAT: + helppous + tiedon määrä + nopeus + saatavuus + luontevuus MIINUKSET: tiedon määrä vaatii hyvää medialukutaitoa tekniset ongelmat

7 Hakuparametrit: Uudenmaan hitsaus
Etsii sivuja, jossa esiintyy toinen sanoista tai molemmat ”Uudenmaan hitsaus” Etsii sivuja, joissa esiintyy lainausmerkkien sisällä oleva hakulauseke Tarja –Halonen Etsii sivuja, joissa on sana Tarja, mutta ei Halonen +Tarja +Halonen Etsii sivuja, jossa on sana Tarja ja Halonen, mutta eivät välttämättä samassa kokonaisuudessa


Lataa ppt "OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google