Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ohjeita kotiopiskelun tueksi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ohjeita kotiopiskelun tueksi"— Esityksen transkriptio:

1 Ohjeita kotiopiskelun tueksi
Oppiminen ei ole keino päästä tavoitteeseen vaan se on tavoite itsessään. Isoniitun koulu 2009

2 Oppimistyylit Meillä kaikilla on oma tapamme oppia uusia asioita ja muistaa opittua. Oppimistyyli on tapa, jolla kukin vastaanottaa uutta tietoa helpoimmin. Oppimistyyli perustuu yhden tai useamman aistin käyttöön oppimistilanteissa. Tunnista oma oppimistyylisi ja hyödynnä vahvuuksiasi uuden opettelussa.

3 Tunnista oma oppimistyylisi
AUDITIIVINEN TYYPPI Parannan oppimistani, kun kuuntelen tunneilla keskustelen asioista ja ideoista muistelen esimerkkejä, tarinoita luen muistiinpanoni ääneen etsin hiljaisia paikkoja tuottaakseni ideoita VISUAALINEN TYYPPI katselen kuvia, videoita, kalvoja käytän yliviivaustusseja ja värejä muistiinpanoissa ja alleviivauksissa piirrän asioita, käytän kaavioita tuotan mielikuvia muistiinpanoistani TEKSTIIN KESKITTYVÄ TYYPPI kirjoitan ja luen listoja, otsikoita, sanakirjoja teen muistiinpanoja, raportteja, aineita luen käyttö- ja toimintaohjeita kirjoitan muistiinpanot ja sanat uudelleen ja uudelleen TOIMINNALLINEN (KINESTEETTINEN) TYYPPI pyrin aina etsimään käytännön esimerkkejä yritän ja opin erehdyksistäni kokeilen asioita käytännössä laitan paljon esimerkkejä vastauksiini teen mielikuvaharjoituksia

4 Oppimistaidot Oppimistavoitteen saavuttamiseen tarvitaan...
- realistisia tavoitteita - hyviä suunnitelmia - oikeita lukutapoja - tietoa oppimisesta - fyysistä kuntoa ja vireyttä ... ja ennen kaikkea myönteistä asennetta ja itseluottamusta oppimiseen!

5 Oppimistekniikat Aktiivinen tuntityöskentely tuottaa tulosta:
- alleviivaa oppikirjan tekstistä tärkeät asiat (mikäli on lupa merkintöjen tekemiseen koulun kirjoihin) - jäsentele tekstiä numeroimalla - tee kirjan marginaaliin reunahuomautuksia - tee muistiinpanoja - tee aiheeseen liittyviä tarkentavia kysymyksiä opettajalle VINKKI: Sinun on helpompi seurata opetusta, jos olet sitä askeleen edellä: lue silmäillen läpi seuraavalla kerralla käsiteltävä asia. Näin asia on sinulle tuttu jo käsittelyvaiheessa.

6 Läksyjen lukeminen Tavoitteena on luetun aineksen ydinkohtien mieleenpainaminen ja sisällön ymmärtäminen. Ei ole olemassa helppoa ja kaikille soveltuvaa tiedon mieleenpainamiskeinoa: jotkut muistavat lukemansa ensimmäisen lukemisen jälkeen, useimpien on kuitenkin kerrattava lukemaansa. Kannattaa pyrkiä opettelemaan kokonaisuuksia irrallisen tiedon sijaan. (esim. historiassa: millaista oli 1600-luvun Ranskassa, Venäjällä, Suomessa – erot ja yhtäläisyydet)

7 SSMK-tekniikka Hyviä oppimistuloksia on saatu käyttämällä SSMK-tekniikkaa: 1. SILMÄILE läksy ensin kokonaan. Lue otsikot, tutki kuvat ja kuvatekstit, silmäile taulukot ja kuviot. 2. SYVENNY tämän jälkeen läksyyn siten, että luet sen huolellisesti läpi. Alleviivaa tärkeät sanat ja kohdat (tukisanat). Voit myös kirjoittaa ne kirjan marginaaliin tai vihkoon. Selvitä myös itsellesi vieraat käsitteet – oppikirjan takaa löytyy usein keskeistä sanastoa. 3. MUISTELE läksy tässä vaiheessa kappale kerrallaan. Pysähdy jokaisen kappaleen jälkeen ja muistele, mitä kappaleessa käsiteltiin. Samalla voit koota itsellesi miellekarttaa. Muistelemalla saat selville, mitkä kohdat eivät ole jääneet mieleesi ja mitkä kohdat vaativat vielä kertaamista. Itsensä kuulustelu parantaa tuloksia. 4. KERTAA lopuksi läksy kokonaan. Kertaus on tehokkainta, kun suoritat sen jonkin aikaa lukemisen ja muistelemisen jälkeen.

8 Kokeisiin valmistautuminen
Oppimisen jaksottaminen kannattaa: aloita kokeisiin valmistautuminen ajoissa! Käytä valmistautumiseen SSMK-tekniikkaa. Valmistaudu niin hyvin, että voit koetta edeltävänä iltana vain kerrata koealueen keskeiset asiat. KOETILANTEESSA Lue ensin kaikki tehtävät huolellisesti. Päätä vastausjärjestys oman sisäisen tuntemuksesi mukaisesti. Jätä vaikealta tuntuva tehtävä väliin, voit palata siihen myöhemmin. Yritä kuitenkin vastata kaikkiin kysymyksiin. Luonnostele vastaus, ennen kuin kirjoitat sen koepaperiin. Pyri vastaamaan selkeästi ja ytimekkäästi. Käytä koeaika kokonaan. Tarkista vastauksesi.

9 Aiheeseen liittyviä linkkejä
Oppikirjojen verkkotehtävät 1-9 luokille Alakoulun linkkiluettelo


Lataa ppt "Ohjeita kotiopiskelun tueksi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google