NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kommunikaatio työnäönhuollossa
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Päreiden tekeminen Ongelmalähtöinen oppimisprosessi Tavoite: Opiskelija osaa tehdä päreitä.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Suullisen esityksen esittäminen
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
NIKO PARKKINEN & MATTI YLINIEMI SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖOHJEISTUS.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Netiketti ja nettikiusaaminen
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Suullinen esitys Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Suuttumuksen hallinta
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Celian palvelut kirjastossa Tampere suunnittelija Elina Kilpiö, Celia.
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Työhaastattelu ja työnhaku Tehtäviä. Keskustelua Onko joku ollut jo työhaastattelussa? Millaisia kokemuksia siitä on? Mitä asioita kannattaa laittaa hyvään.
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Liiketoimintasuunnitelman esitys
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Työelämän tekstejä sähköposti.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Tutkimuksen abc.
Tietoturva.
Tervetuloa! Yrityksen nimi.
Nuoret ja työlainsäädäntö
Koulutusesityksen otsikko
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
VAAROJEN TUNNISTAMINEN
Kysely yleisille kirjastoille 2013
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
Volitioprosessi, tahdon!
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Liiketoimintasuunnitelman esittely
Lukuvuosi [Lisää vuosi] Koulun nimi Opettajan nimi Luokka-aste
Menestyvä työyhteistö Oppimistehtävä
Myyntikoulutus Pitäjä: [Nimi].
Liiketoimintasuunnitelma
MIELI pt (personal trainer)
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Periaatteita.
Siun soten päihdeohjelma
Esityksen transkriptio:

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO Esittele itsesi, skenaario ja mahdollinen tarvittava välineistö. KESKUSTELUN SÄÄNTÖJEN MÄÄRITTÄMINEN Käy läpi keskustelun perussäännöt, joiden tulisi sisältää muiden kokemusten kunnioittaminen, luottamuksellisuuden säilyttäminen keskusteluihin liittyen ja täysi osallistuminen keskusteluihin. VAARALLINEN LAITTEISTO JOHDANTO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: TAPAUKSEN YHTEENVETO Tämä dia kertoo tarinan, joka sinun tai vapaaehtoisen henkilön tulisi lukea ääneen. KESKUSTELUN AIHEET Fasilitaattorina sinun tulee tarkistaa työntekijän tilanne ja sitä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin siirryt seuraavaan diaan. Varmista, että työntekijöiden kertomat henkilökohtaiset tarinat liittyvät esitettävään skenaarioon. VAARALLINEN LAITTEISTO TAPAUKSEN YHTEENVETO NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: VAARALLINEN LAITTEISTO KESKUSTELUN ALOITUS VASTAUKSET ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN Mitä tekisit, jos olisit Janne? Huomautus fasilitaattorille: Salli osallistujien vastata vapaasti ja keskustella ryhmässä. Ovatko Jannen toimet asianmukaisia? Hänen toimensa eivät ole soveliaita, koska hän ei laittanut turvallisuutta etusijalle. Emme koskaan tavoittele liiketoiminnan tulosta turvallisuuden kustannuksella. Jotta laite olisi ollut turvallinen, Jannen olisi tullut ilmoittaa ongelmasta esimiehelle määräajasta huolimatta. Mitkä ovat hänen päätöksenä mahdolliset ongelmat ja seuraukset? Sallimalla vaarallisen laitteen toimia Janne olisi voinut aiheuttaa vammoja itselleen tai Tycon työntekijöille Ongelman ilmoittamatta jättäminen ja/tai toimiminen turvallisuutta ajattelematta voi johtaa kurinpidollisiin toimiin aina työsuhteen katkaisemiseen asti. Olisivatko olosuhteet olleet erilaiset, jos seuraavia asioita olisi muutettu? Tuotantolinjalla oli esimerkillinen turvallisuushistoria Jannen johtamana. Esimerkillinen turvallisuushistoria ei anna hänelle oikeutta hyväksyä tuotantolaitoksen turvattomia olosuhteita Jos Janne tietää, että tuotantolaitoksen olosuhteet saattavat olla vaarallisia, ja joku vammautuu, aiempi historia on merkityksetön. Jannella oli kokemusta laitteista, ja hänen mielestään väliaikainen korjaus oli turvallinen. Ei. Laitteistoa ja koneita ei tulisi koskaan muuttaa ilman riittävää työturvallisuustarkastusta. Jannen tulisi keskustella päällikkönsä ja ympäristöturvallisuusosaston kanssa. Janne ei tiennyt, että Tycon maine oli uhattuna. Riippumatta siitä, tiesikö Janne että maine oli uhattuna, hänen toimenpiteensä eivät olleet asianmukaisia, koska ne vaaransivat liiketoimintatavoitteen saavuttamisen. VAARALLINEN LAITTEISTO KESKUSTELUN ALOITUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET Viittaa Tycon nollaharmikäytäntöön. Muistuta työntekijöitä, että Tyco uskoo kaikkien työpaikalla tapahtuvien onnettomuuksien olevan vältettävissä ja että meidän kaikkien tulisi lähteä työpaikalta siinä samassa terveessä kunnossa kuin sinne saavuimmekin. VAARALLINEN LAITTEISTO OHJEISTUS NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET Lopeta keskustelu mielestäsi tilanteeseen sopivalla tavalla huomioiden yleisö ja heidän reaktionsa tähän aiheeseen ja tapaustutkimukseen liittyen. Tee yhteenveto käydyistä keskusteluista. Käytä tilaisuutta hyväksi kerrataksesi aiemmin esitetyt kohdat, kuinka työntekijöiden tulee toimia Tycon arvojen ja eettisten sääntöjen mukaisesti. Kertaa Tycon nollaharmikäytäntö siinä määrin, kun se liittyy tapaustutkimuksessa keskusteltuihin ongelmiin ja seurauksiin. VAARALLINEN LAITTEISTO OPITTUA NÄYTÄ TÄMÄ DIA:

NÄYTÄ TÄMÄ DIA: KESKUSTELUN AIHEET VAARALLINEN LAITTEISTO Muistuta työntekijöitä, että he eivät ole yksin päätöksenteossa ja että on tärkeää nostaa kysymyksiä esille. Muistuta kaikille työntekijöille avoimista mahdollisuuksista tuoda asiat julki. VAARALLINEN LAITTEISTO HUOLENAIHEEN ESITTÄMINEN NÄYTÄ TÄMÄ DIA: