Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA"— Esityksen transkriptio:

1 HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA

2 Hinnan maksaminen sopimuksesta: tapauksen yhteenveto
Lasse on työskennellyt kuukausia öljyjohtoprojektin tarjoukseen liittyen. Hän tietää tiiminsä olevan pätevä. Hän on myös kuullut ohimennen, että hänen hintansa on kilpailukykyinen asiakkaan vastaanottamien muiden tarjousten kanssa. Hän on viettänyt tunteja vastailemalla kysymyksiin ja antamalla lisätietoja. Tänään Lasse saa soiton Tarjalta, asiakkaan edustajalta. Tarja kertoo asiakkaan suostuvan projektiin, jos Lasse järjestää käynnistystapaamisen Las Vegasissa ja tarjoaa viikon matkan asiakkaalle ja hänen perheelleen. Projektin voittaminen on yritykselle arvokas, ja matkan kustannukset olisivat suhteellisen pienet, joten Lasse suostuu asiakkaan pyyntöön.

3 Hinnan maksaminen sopimuksesta: keskustelun aloitus
Mitä tekisit, jos olisi Lasse? Olivatko Lassen toimet asianmukaisia? Mitä ongelmia ja seurauksia matkan hyväksymisestä seuraa? Olisivatko olosuhteet toiset, jos: asiakkaan perhe ei osallistuisi matkaan? matka olisi suuntautunut Tycon tuotantolaitokseen eikä Las Vegasiin? uuden sopimuksen häviäminen tarkoittaisi ilman bonuksia jäämistä?

4 HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA
Tyco kieltää lahjonnan: kaikkialla maailmassa, kaikkeen liiketoimintaan liittyen, suoraan tai välikäsien kautta ja hallitukselle tai yksityisille henkilöille. Tyco tarjoaa matkat ja majoituksen asiakkaille tai mahdollisille asiakkaille ainoastaan jos: Nämä liittyvät suoraan (i) Tycon tuotteiden tai palveluiden esittelyyn, mainostukseen tai selitykseen tai (ii) sopimuksen tekemiseen tai vaatimuksiin Tycon asiakkaan tai mahdollisen asiakkaan kanssa. Nämä ovat yhteneviä paikallisten lakien ja käytäntöjen kanssa eivätkä toimi epäasiallisesti asiakasta motivoivana. Markkinoinnissa, myynnissä, ostoissa tai hankinnassa toimivien työntekijöiden tulee olla erityisen tietoisia oman maansa laista ja säännöksistä.

5 Hinnan maksaminen sopimuksesta: opittua
Tyco suojelee mainettaan sitoutumalla korkeimpiin rehellisyyden käytäntöihin. Meidän tulee tehdä liiketoimia rehellisesti. Kilpailemme Tycolla puhtaasti tuotteidemme laadun, hinnan ja maineen avulla. Kiellämme lahjusten tarjoamisen ja antamisen tai laittomien maksujen antamisen keinona saada uusia asiakkaita tai säilyttää olemassa olevia. Tämä sisältää matkojen maksamisen asiakkaidemme perheille, huolimatta siitä, kuinka pienestä kustannuksesta on kysymys. Jos asiakas tai mahdollinen asiakas tekee tällaisen pyynnön, ilmoita esimiehellesi tai/ja Tycon lakiosastolle tilanteen arvioimista ja seuraavia vaiheita varten.

6 Huolenaiheen esittäminen
Keskeisten arvojemme ja maineemme säilyttäminen on tärkeää. Jos näet tilanteen, joka tekee olosi epämukavaksi tai jonka koet epäasialliseksi, voit tuoda asian julki montaa eri tietä. Nämä ovat: Esimiehet Henkilöstöosaston edustajat Lakiosasto Oikeusasiamiehen toimisto tai ConcernLINE Vital Tyco Concerns -verkkosivusto* ( *HUOMAA: Työntekijöiden Ranskassa, Belgiassa, Saksassa ja Espanjassa tulisi raportoida ainoastaan taloushallintoon liittyviä asioita ConcernLINEn tai Vital Tyco Concerns -sivuston kautta.


Lataa ppt "HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google