Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita."— Esityksen transkriptio:

1 2/2009 Kiina

2 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita ja noudata työpaikkasi sääntöjä, tee työsi hyvin ja ajallaan”. Kiinalainen kulttuuri saattaa olla joskus ulkomaalaiselle vaikea ymmärtää, sopeutuminen vaatii avarakatseisuutta Harjoittelu on suhteellisen uusi asia Kiinassa, se saat- taa johtaa siihen että harjoittelijoita kohdellaan kuin ta- vallisia työntekijöitä (pitkät työpäivät, paljon työtehtäviä).

3 2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Ulkomaalaiset harjoittelijat voivat yleensä harjoitella englanniksi. Ulkomaalaisilta harjoittelijoilta ei odoteta työpaikalla kiinan kielen hallintaa, sen hallinta auttaa kuitenkin arkielämässä. Yrityksissä johtajat saattavat hallita englantia, mutteivät aina ja eivät usein myöskään työntekijät. Kiinassa englannin kieltä tuntuvat osaavan erityisesti nuoret, hekin vaihtelevan- tasoisesti. Myös ääntämisen ymmärtäminen saattaa viedä aikaa.

4 2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Kiinalaiset työnantajat ovat yleensä hyvin avuliaita, mutta eivät välttämättä anna harjoittelun alkuvaiheessa paljon tai kovin vaativia työtehtäviä harjoittelijalle. Työsopimuksia tehdään, mutta ne voidaan helposti purkaa jos harjoittelija ei tunnu sopeutuvan paikalliseen työelämään.

5 2/2009 Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Kiinassa on tärkeä huolehtia hyvin henkilökohtaisista ja ammatillisista suhteista, ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”. Harjoittelijan olisi hyvä yrittää sopeutua olemassa olevaan työympäristöön, kuten kiinalaisetkin tekevät.

6 2/2009 Kiina: harjoittelijoiden ajatuksia Kiinaa puhuu äidinkielenään yli miljardi ihmistä. Hyvä englannin taito on varsin liukuva käsite Kiinassa, joten kiinaa kannattaa opetella enemmän. Muutamakin sana kiinaa auttaa yllättävän paljon arkielämässä. Mikäli Kiinaan matkustaa ensimmäistä kertaa, olisi sinne hyvä matkustaa vähän aiemmin – totuttelemaan paikkoihin ja kulttuuriin.

7 2/2009 Harjoittelijoiden ajatuksia Paikkojen kiinankielisistä nimistä kannattaa kerätä listaa leikevihkoon taksia varten. Allergikkojen kannattaa harkita, lähteäkö matkaan vai ei. Kulttuurieroista: Kiinalaiset puhuvat enemmän ja kovemmalla äänellä, mutta eivät työpaikallakaan läheskään aina työasioista. Kiinassa pärjää, kun on avoin asenne ja hyvä kielitaito.


Lataa ppt "2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google