Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suullisen esityksen esittäminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suullisen esityksen esittäminen"— Esityksen transkriptio:

1 Suullisen esityksen esittäminen
Elämän salaisuus piilee haasteiden hyväksymisessä. Se, joka ei ota haastetta vastaan, on kuollut.

2 Esiintyminen on vuorovaikutusta yleisön kanssa riippumatta tilanteesta tai tilaisuudesta. Esiintymistilanteita on sellaisia, joihin olet valmistautunut huolellisesti, tai impromptu-tilanteita, joihin et ole voinut valmistautua etukäteen. Esiintymään oppii vain esiintymällä ja kerryttämällä positiivisia esiintymiskokemuksia.

3 Pikaopas esiintyjälle (aloitus):
Aloita kontaktilla: katse, tervehdykset, esittely, asia. Valitse paras aloitustapa juuri tähän tilanteeseen (vinkkilista kotisivuilla) Älä järjestele papereitasi enää silloin, kun alat puhua. Älä ota havaintovälineitä käyttöön, ennen kuin olet ottanut kontaktin yleisöön. Ole vireä ja innostunut.

4 Pikaopas esiintyjälle:
Esittele aiheesi innostavasti ja kiinnostuneesti. Usko sanottavaasi. Älä vähättele ja huokaile. Älä selittele vähäistä valmistautumista. Pidä taukoja. Älä yritä sanoa aiheestasi kaikkea. Liiku rauhallisesti.

5 Pikaopas esiintyjälle (lopetus):
Lopeta selkeästi yhteenvetoon ja kontaktiin. Muista, että loppu jää parhaiten mieleen. Anna tilaisuus keskustella. Älä kiirehdi pois. Älä kokoa tavaroitasi pois vielä puhuessasi.

6 Osista kokonaisuuteen
Ensivaikutelmaan esiintyjästä vaikuttavat vain 10 % puheen sisällöstä 40 % puhetavasta (selkeys, kuuluvuus, vaihtelevuus) 50 % ulkoisesta olemuksesta ja muusta esiintymisestä (ryhti, pukeutuminen, hiukset, kävely, liikkeet, ilmeet ja eleet).

7 Sanaton viestintä on vanhin viestinnän muoto
monitulkintaista ja moniselitteistä kulttuurisidonnaista oppittua ja perittyä luotettavampaa kuin verbaalinen viestintä.

8 Sanattoman viestinnän tehtäviä ovat
sanallisen viestinnän täydentäminen sanallisen viestinnän korvaaminen olla ristiriidassa sanallisen viestinnän kanssa (monesti esimerkiksi huumoriin liittyen) tunteiden ilmaiseminen vuorovaikutuksen sääteleminen  statuserojen ilmentäminen.

9 Sanattoman viestinnän keinot
Sanattoman viestinnän koodeja ovat ääni, ilmeet, katse, eleet, liikkeet, asennot, tilankäyttö ja välimatka. Sanaton viestintä on vaikeammin hallittavissa kuin verbaalinen viestintä ja siksi saatammekin lähettää toisille viestejä myös tiedostamatta.


Lataa ppt "Suullisen esityksen esittäminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google